INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Pisa a luat decizia asupra lui Olimpiu Moruțan! Anunțul făcut azi de un cunoscut jurnalist italian

Olimpiu Moruțan. Foto: Imago Images
Olimpiu Moruțan. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 23 aprilie 2023 13:58 / Actualizat duminica, 23 aprilie 2023 14:15

Pisa vrea să-l transfere definitiv pe Olimpiu Moruțan (23 de ani), mijlocașul împrumutat de la Galatasaray. Pentru a nu-l pierde, clubul toscan trebuie să plătească 5,5 milioane de euro până pe 31 mai.

După un an slab la Galatasaray, cu 4 goluri și 5 assisturi în 41 de meciuri în toate competițiile (doar 3 și 3 în 26 de jocuri de campionat), Olimpiu Moruțan a fost împrumutat de clubul turc în Serie B, la Pisa. Un sezon împrumut, pentru 150.000 de euro, și opțiune pentru transfer definitiv, 5,5 milioane €.

Costel Gâlcă îl face praf pe Gigi Becali în Polonia: „Vrea să fie ca Berlusconi”
POLONIA
Costel Gâlcă îl face praf pe Gigi Becali în Polonia: „Vrea să fie ca Berlusconi”

Olimpiu Moruțan, excelent în prima parte, doar două goluri în a doua

Mijlocașul în vârstă de 23 de ani a impresionat în prima parte a stagiunii în Toscana. 11 reușite influențate (patru goluri, șapte pase decisive) în 17 partide în liga secundă italiană, toți oficialii Pisei fiind foarte mulțumiți de el.

Din ianuarie, „tricolorul” nu a mai fost la fel de prolific, doar două goluri în 14 partide. Însă, chiar și așa, conducătorii clubului peninsular vor să-l cumpere de la Galata.

Au încercat să reducă suma pretinsă de gruparea din Istanbul, au avut mai multe întâlniri. Totuși, turcii nu vor să cedeze. Vor 5,5 milioane de euro în schimbul lui.

„Tratative în desfășurare pentru Olimpiu Moruțan cu agentul Becali și cu Galatasaray”

La jumătatea lunii, agentul Ioan Becali declara pentru cotidianul local La Nazione: „Managerii lui Galatasaray au fost pe Arena Garibaldi la Pisa - Cagliari (n.r. meci disputat pe 10 aprilie și încheiat 0-0) și, la final, au discutat cu directorul sportiv Claudio Chiellini pentru jucător. Suma de transfer e aceeași, 5,5 milioane. Nu știu deocamdată care este concluzia cluburilor, o vom afla în următoarele zile”.

A apărut primul semn legat de această negociere. Jurnalistul italian Nicolo Schira, specializat în mercato, a anunțat astăzi pe pagina sa de Twitter că Pisa a luat decizia.

„Pisa vrea să-l achiziționeze definitiv pe Olimpiu Moruțan. Tratative în desfășurare împreună cu agentul său Becali și cu Galatasaray, care cere 5,5 milioane € pentru a-l vinde. Pisa poate activa opțiunea de cumpărare până pe 31 mai”, a postat ziaristul peninsular.

Ce oferte mai are Olimpiu Moruțan

Dacă nerazzurrii toscani nu achită suma până în ultima zi de primăvară, Moruțan trebuie să se întoarcă la Istanbul. Unde nu va rămâne sigur. Acesta ar mai avea oferte de la Parma, Torino și Glasgow Rangers. 

VIDEO. Ioan Becali, despre situaţia lui Olimpiu Moruțan: „Dacă mai marchează 3 goluri, sigur nu pleacă din Italia”

Citește și:

Costel Gâlcă îl face praf pe Gigi Becali în Polonia

Atuurile Craiovei în fața celor de la FCSB, înaintea meciului direct

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  23 Aprilie 2023, 16:15

Agentul infractor mai incearca sa ciupesca cate ceva dar mici sanse.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează