INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

Radu Drăgușin s-a înțeles cu Tottenham! Fabrizio Romano anunță: „Mai e doar un singur pas"

Radu Drăgușin
Radu Drăgușin

Articol de - Publicat duminica, 31 decembrie 2023 15:21 / Actualizat duminica, 31 decembrie 2023 15:37

Fundașul central Radu Drăgușin (21 de ani), jucătorul român al anului în Ancheta GSP, are șanse tot mai mari să plece de la Genoa. Tottenham s-a înțeles deja cu jucătorul nostru, spune jurnalistul italian Fabrizio Romano! 

Radu Drăgușin este curtat de multe echipe din Serie A și Premier League, dar Tottenham a început deja demersul pentru transfer.

„Timpul trece, leafa merge” » Au păcălit și 2023: TOP 10 cele mai crunte dezamăgiri din Superliga
BILANȚ
„Timpul trece, leafa merge” » Au păcălit și 2023: TOP 10 cele mai crunte dezamăgiri din Superliga

Radu Drăgușin și-a dat acordul! Cluburile negociază suma de transfer

Fabrizio Romano, celebrul jurnalist italian, susține că fundașul român în vârstă de 21 de ani și-a dat deja acordul pentru transferul la Tottenham. Urmează negocierile între cluburi. 

„Radu Drăgușin a acceptat deja propunerea lui Tottenham pentru un contract pe lungă durată. Negocierile cu Genoa pentru fundașul român sunt în desfășurare. 

Genoa vrea 30 de milioane de euro în schimbul lui Drăgușin, Spurs încearcă să obțină transferul pentru 25 de milioane de euro. Negocierile avansează”, a precizat Fabrizio Romano astăzi, pe contul său X. 

20.000.000 de euroe cota lui Drăgușin, potrivit transfermarkt

  • Drăgușin a bifat 21 de partide în acest sezon la Genoa. Are două goluri și o pasă de gol. 
  • Tottenham, locul 5 în Premier League, îi are ca fundași centrali pe Cristian Romero (25 de ani, accidentat), Micky van de Ven (22 de ani, accidentat), Eric Dier (29 de ani). La ultimul meci, 2-4 cu Brighton, fundași centrali au fost Davies (fundaș stânga) și Emerson (fundaș dreapta).

3 motive pentru care Tottenham forțează transferul lui Drăgușin

Dar care sunt motivele pentru care Tottenham s-a orientat către Drăgușin, Fotbalistul Român al Anului 2023 în Ancheta GSP? Trei aspecte ies în evidență. 

  • Tottenham are nevoie de întăriri în centrul defensivei, aceasta nu mai este o noutate. De la începutul lunii noiembrie, nicio echipă din elita Angliei nu a încasat mai multe goluri decât formația pregătită de Ange Postecoglou, 19! Spurs suferă din cauza absenței celor 2 stoperi titulari. Micky van de Ven, accidentat, nu a mai jucat de pe 6 noiembrie. Cristian Romero nu a lipsit la fel de mult din cauza problemelor medicale, dar evoluțiile lui au fost inconstante. La cel mai recent meci, 2-4 cu Brighton, penuria de stoperi a fost evidentă, Postecoglou folosind în centrul apărării doi fundași laterali de meserie, pe Emerson Royal și Ben Davies. O altă soluție ar fi Eric Dier, care ar putea juca la nevoie pe poziția de stoper, însă englezul abia a revenit după o accidentare.
     
  • Ange Postecoglou vrea să aibă la dispoziție un nou fundaș central cât mai curând. Tottenham îl mai are pe listă pe francezul Jean-Clair Todibo, de la Nice, însă formația din Hexagon nu l-ar lăsa pe Todibo să plece de îndată. În contextul în care Spurs are nevoie urgentă de întăriri, Drăgușin a urcat pe lista priorităților. El și-a dat deja acordul pentru transfer, acum rămâne ca Genoa să bată palma cu Tottenham în privința sumei de transfer.
     
  • Prestațiile fundașului român sunt la cel mai înalt nivel în acest sezon. Drăgușin este fundașul din Serie A cu cele mai multe dueluri aeriene disputate, 110, dintre care a câștigat 61,82%, adică 68! Acesta este un capitol la care defensiva lui Tottenham a scârțâit serios. Spurs are doi fundași între primii 20 ai campionatului ca rată de succes a duelurilor aeriene, pe Romero cu 64,41% și Ben Davies cu 61,7%, însă aceștia au fost implicați în mult mai puține astfel de dueluri decât Drăgușin. Romero are o medie de 3,98 dueluri aeriene la fiecare 90 de minute de joc, Davies de 4,47, Drăgușin e la 5,53. Pe deasupra, Radu a demonstrat că stă extraordinar în duelurile 1 la 1, fiind driblat o singură dată în acest sezon de campionat, conform statisticienilor de la Squawka.
Radu Drăgușin s-a înțeles cu Tottenham! Fabrizio Romano anunță: „Mai e doar un singur pas
Radu Drăgușin, deasupra lui Carlos Augusto și Acerbi la golul egalării pe ”Luigi Ferraris” Foto: Imago

Votat în echipa etapei din Serie A

Radu Drăgușin a prins echipa etapei 18 din Serie A. Românul a avut o evoluție apreciată în Genoa - Inter 1-1, încununată cu gol.

Radu Drăgușin a fost excelent în duelul contra liderului din Serie A, primind cea mai mare notă dintre jucătorii de câmp ai „Grifonului” pe WhoScored.com, 7,8. Drăgușin a înscris, a trimis precis 93% dintre pasele încercate, a câștigat 5 dueluri aeriene și două la sol și nu a fost deposedat deloc pe parcursul partidei.

Cu nota de 7,8, el a prins echipa celor mai buni jucători din runda 18 de Serie A, una întocmită pe baza calificativelor acordate de site-ul de specialitate WhoScored. 
 

Așa arată echipa etapei, în sistem 4-4-2: Di Gregorio - Kayode, L. Ranieri, Drăgușin, Ciurria - Pulisic, Payero, Reijnders, Zaccagni - Castellanos, Lookman.

Drăgușin, cel mai bun fotbalist român al anului 2023 în Ancheta GSP, are a treia notă dintre cei 11 jucători, peste Kayode (7,42) și Ciurria (7,63), sub ceilalți 8 componenți.

VIDEO. Radu Drăgușin dă din casă: „S-a scris foarte mult în presa română că transferul meu e posibil să nu-mi fie atât de benefic”

Vezi și alte știri:

Îl vor dictator 30 de ani! 18 legende ale sportului rus susțin candidatura la președinție a lui Putin!
RUSIA
Îl vor dictator 30 de ani! 18 legende ale sportului rus susțin candidatura la președinție a lui Putin!
Fiasco la CFR Cluj » Scandaluri în echipă, decizii falimentare și recorduri negative
CFR CLUJ
Fiasco la CFR Cluj » Scandaluri în echipă, decizii falimentare și recorduri negative

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (21)
mafa
mafa  •  01 Ianuarie 2024, 14:14

Man a fost transferat pe 8k...restul si l-au impartit ciobanii.

ionutdorian
ionutdorian  •  31 Decembrie 2023, 20:49
Postat de coco_bz pe 31 Decembrie 2023, 19:41

Daca e adevarat e o veste foarte proasta pentru nationala. Ca una e sa fii titular la Genoa si alta e sa stai pe banca permanent la Tottenham. Daca prinzi si lotul, desigur.

corect , nu va prinde niciodata in fata campionului mondial Romero si a olandezului van De Ven. norocul lui poate fi ca cei doi sunt inca accidentati dar cand isi vor reveni Radu va trece din pacate pe banca. Cea mai buna optiune pt el din Anglia cred ca ar fi Newcastle care joaca 3 fundasi centrali

rav410wrc
rav410wrc  •  31 Decembrie 2023, 19:50

Inainte de toate, va doresc la multi ani si multa sanatate, de la Arad, tuturor microbistilor din Romania si nu numa' !! Mult succes in cariera, dar mai ales la EURO 2024, alaturi de Nationala Romaniei, celui mai valoros fotbalist roman la ora actuala, Radu Dragusin !! Hai UTA !!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează