INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

UPDATE Răsturnare de situație în cazul lui Marius Șumudică: reacția antrenorului + comunicatul oficial al clubului

Marius Șumudică / Imago Images
Marius Șumudică / Imago Images

Articol de , - Publicat luni, 26 februarie 2024 18:00 / Actualizat luni, 26 februarie 2024 22:35

Soarta lui Marius Șumudică (52 de ani), antrenorul lui Gaziantep, a fost decisă astăzi, în cadrul unei reuniuni de urgență convocate de bașkanul clubului.

UPDATE 21:46 Gaziantep a ținut să dea un comunicat de presă, prin care să ofere o concluzie asupra evenimentelor de azi: „După îndelungi discuții, Consiliul de Administrație al clubului s-a întâlnit cu antrenorul Marius Șumudică și părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la situația echipei. În urma convorbirilor, s-a convenit că clubul nostru va depăși această perioadă dificilă în unitate și solidaritate”.

Răsturnare de situație în cazul lui Marius Șumudică: reacția antrenorului + comunicatul oficial al clubului

UPDATE 20:30 Marius Șumudică a dat o declarație despre situația sa. „Nu știu cine a apucat să scrie că sunt demis, nu s-a pus problema de așa ceva. Știm cu toții că rezultatele nu sunt cele pe care le așteptam, de aceea am și avut o ședință cu toți membrii conducerii, 15 persoane. Fiecare a spus ce crede că trebuie făcut și vom continua împreună. Eu și staff-ul vom face tot ce ține de noi ca să salvăm Gaziantep de la retrogradare. Aici sunt niște oameni care merită să aibă echipă în prima ligă din Turcia”, a spus tehnicianul pentru digisport.ro.

UPDATE 20:20 După ce inițial toată presa turcă anunțase că Șumudică e demis de la Gaziantep, clubul a decis să continue momentan cu antrenorul român pe bancă.

Președintele Memik Yılmaz, care a reunit Consiliul de Administrație la sediul clubului după ora 16, a supus votului conducerii dacă Șumudică trebuie demis. În timp ce se lua cu 7 voturi la 6 hotărârea ca antrenorul să plece, Marius Șumudică și asistentul său, Șener Gençtürk, au fost chemați de urgență la club. În convorbirea telefonică purtată cu Gençtürk, i s-a transmis lui Marius Șumudică: "Vino, îți vom rezilia contractul!".

„Cei doi au mers la ședință și au început negocierile cu președintele și conducerea pentru a stabili detaliile despărțirii. Numai că, la finalul întâlnirii care a durat aproximativ trei ore, Șumudică a promis că va păstra echipa în prima ligă și s-a decis continuarea colaborării cu antrenorul român”, a scris ziaristul turc Ali Budak.

Totuși s-a petrecut o schimbare în club. Potrivit cotidianului local Telgraf, vicepreședintele turcilor, Güney Dağdeviren, a demisionat: „Nu vreau să fiu parte din această «maladie»”.

UPDATE 17.45: Gaziantep va anunța în această seară demiterea lui Marius Șumudică din postul de antrenor. Anunțul oficial urmează a fi publicat în curând de clubul din Turcia, conform agenției Sporx și cotidianului local Telgraf.

Șumudică îi lasă astfel pe Florin Niță, Alexandru Maxim, Denis Drăguș și Deian Sorescu pe locul 17, primul sub linia retrogradării. A acumulat șapte victorii și șapte egaluri în Superlig, după ce preluat-o pe Gaziantep de pe ultima poziție, cu zero puncte, rezistând numai 26 de partide.

UPDATE 16.20: Marius Șumudică nu a participat la antrenamentul programat dimineață, deși jucătorii lui Gaziantep aveau liber și astăzi. Tehnicianul român a fost convocat la ședința în care află dacă va rămâne pe post. Ziarul Gaziantepdogus susține că, văzând că Șumudică nu e la pregătire, jucătorii nu s-au mai antrenat. Și, scrie același cotidian turcesc, este posibil ca antrenorul român să nu plece cu echipa în Antalya, unde, lunea viitoare, Gaziantep va înfrunta echipa locală.

A devenit critică situația lui Marius Șumudică la Gaziantep, după eșecul suferit sâmbătă acasă (0-2) cu Bașakșehir.

Imagine brutală cu arbitra-asistent din La Liga » Umplută de sânge după o lovitură puternică
SPANIA
Imagine brutală cu arbitra-asistent din La Liga » Umplută de sânge după o lovitură puternică

În urma căruia echipa celor patru jucători români din Super Lig a rămas pe locul al 17-lea, primul sub linia retrogradării și la un punct distanță de zona salvării, unde se află Karagumruk, Hatay și Ankaragucu, ultima fiind trupa lui Olimpiu Moruțan.

Cu numai o singură victorie în ultimele zece etape, antrenorul de 52 de ani are postul serios amenințat. Fanii i-au cerut să plece, iar acum și presa locală s-a revoltat împotriva lui.

Sedat Torun: „Marius Șumudică nu poate trece de clișee”

Un editorialist de la Telgraf îl vrea plecat pe tehnicianul român: „Cuvintele goale nu umplu stomacul. Să joci bine nu e suficient pentru a rămâne în campionat”, scrie Sedat Torun.

Într-un text publicat în cotidianul Telgraf, editorialistul Sedat Torun îl critică fără menajamente: „A început să devină enervant faptul că suporterii pleacă dezamăgiți acasă după jocuri pe care Gaziantep ar fi trebuit să le câștige și să obțină puncte în ultimele două săptămâni.

Doar să aruncați o privire la ultimul meci cu Bașakșehir! Potrivit lui Șumudică, echipa a evoluat foarte bine și prestația elevilor săi a fost bună. Dar rezultatul, domnule? A juca bine nu te scoate din zona retrogradării!

Profesorul nostru nu trece dincolo de clișee. «Nu eu am format echipa, iar când am venit eu aveați zero puncte». Sau lozinci de genul «Am succes după statistici» și «Dacă eu aș fi construit această echipă, nu s-ar fi întâmplat asta»".

„Și meciurile ultimei clasate arată mai bine decât ale noastre!”

Pentru numele lui Dumnezeu, cuvintele goale nu umplu stomacul. Să joci bine nu e suficient pentru a rămâne în Super Lig! Îmi pare rău, noi suntem echipa care joacă cel mai prost fotbal din campionat.

Chiar și meciurile lui Istanbulspor, care este pe ultimul loc în clasament, sunt mult mai bune decât ale noastre.

Știți, de fapt, care e rezumatul subiectului? Mă întreb dacă un antrenor turc ar fi tolerat atât de mult? Cei responsabili din conducerea clubului trebuie să se uite și să vadă care sunt cu adevărat statisticile profesorului Șumudică".

„Jocul nostru este ca și cum am arunca un cadavru în teren!”

Criticul Sedat Torun și-a încheiat articolul cerând demiterea românului: „Profesorul spune că am reușit! A fost ca și cum un cadavru ar fi fost aruncat în teren și toată lumea a tăcut.

Am văzut că la finalul meciului, fanii au explodat. În sfârșit! S-au revoltat pe teren și în afara lui. Știm și vedem că managementul face o treabă foarte bună. Dar nu e timpul să loviți cu pumnul în masă?

În timp ce vă faceți treaba cum trebuie în afara terenului și nu lăsați niciun ban ca datorie, de ce nu există o astfel de responsabilitate și pe teren? Știți ce se va întâmpla în câteva săptămâni?

Spun asta pentru că am mai văzut acest film. Vor veni și meciurile critice. Haideți să nu ne mai ferim! Este păcat, zău așa. Cât timp mai avem șanse să ieșim din coada clasamentului, să luăm decizii radicale!".

Primește credit mai departe sau își pregătește bagajele?

Același Telgraf a confirmat că astăzi se va decide viitorul lui Marius Șumudică, în cadrul unei reuniuni de urgență convocate chiar de președintele clubului, Memik Ylmaz.

Nu ar fi deloc exclus ca antrenorul român să fie îndepărtat după cinci luni și jumătate de la revenirea pe banca tehnică a lui Gaziantep.

Cred că ne vom salva, dar trebuie să luptăm în continuare. Am jucat cu Galatasaray, Fener, Bașakșehir, meciuri grele. Eu am venit în mijlocul sezonului. Nu știu dacă fanii mă mai vor sau nu, dar știu că mai avem 11 meciuri și că azi am jucat bine. Am dominat o echipă importantă.

Marius Șumudică, antrenor Gaziantep

Citește și alte știri de fotbal internațional:

PAOK, victorie pe final după ce a fost condusă » Trupa lui Răzvan Lucescu rămâne în lupta pentru titlu
PAOK
PAOK, victorie pe final după ce a fost condusă » Trupa lui Răzvan Lucescu rămâne în lupta pentru titlu
Cristiano Ronaldo va fi anchetat » Gestul făcut la meciul Al Shabab - Al Nassr a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
AL SHABAB - AL NASSR 2-3
Cristiano Ronaldo va fi anchetat » Gestul făcut la meciul Al Shabab - Al Nassr a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (62)
VardyParty
VardyParty  •  28 Februarie 2024, 01:52
Postat de VanBasten2000 pe 27 Februarie 2024, 22:39

Sa te auda al' de Sus. Si doamna Meloni cu ale sale frumoase mameloni.

Daca s-a ajuns sa se baneze cuvântul NELINISTIT - eu nu mai al nimic de adăugat... Nea Ovi, da-i bre afara! Ia bre un copil de 12 ani căruia ii place sportul. Garantat face mai mult decât IT'shtii Matale.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  27 Februarie 2024, 22:39
Postat de VardyParty pe 27 Februarie 2024, 20:01

Recunosc, ești tânăr si *** - si Slava Cerului, ai viata înainte - dar ai si tu good points ale tale. M-as băga la un război de câteva ore sa o marchez om la om pe Meloni. Dar asa, cu asta de la Kremlin... In alta ordine de idei, Bastenitos, sa nu iți faci nici o grija! Am auzit eu de from 726 ori la CNN, "pe surse, 100%, breaking niuz, tot tacâmul" ca omul are cancer si mai are 6 luni de trait. E drept, asta era acum 2 ani. N'o fi avut bani sa plătească doctoru' si i-a mai dat ăsta încă 2 ani, pana pune ban pe ban. Stii cum e cu doctorii. Dar mult nu mai poate fi.

Sa te auda al' de Sus. Si doamna Meloni cu ale sale frumoase mameloni.

VardyParty
VardyParty  •  27 Februarie 2024, 20:01
Postat de VanBasten2000 pe 27 Februarie 2024, 17:32

L-a descoperit dar nu l-a promovat indeajuns ca pe Pirlo. Si uite unde am ajuns. Cu razboiul langa noi.

Recunosc, ești tânăr si *** - si Slava Cerului, ai viata înainte - dar ai si tu good points ale tale. M-as băga la un război de câteva ore sa o marchez om la om pe Meloni. Dar asa, cu asta de la Kremlin... In alta ordine de idei, Bastenitos, sa nu iți faci nici o grija! Am auzit eu de from 726 ori la CNN, "pe surse, 100%, breaking niuz, tot tacâmul" ca omul are cancer si mai are 6 luni de trait. E drept, asta era acum 2 ani. N'o fi avut bani sa plătească doctoru' si i-a mai dat ăsta încă 2 ani, pana pune ban pe ban. Stii cum e cu doctorii. Dar mult nu mai poate fi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează