INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

UPDATE Ionuț Radu continuă în Premier League » Anunțul făcut de Gazzetta dello Sport

Ionuț Radu/ foto Imago Images
Ionuț Radu/ foto Imago Images

Articol de - Publicat joi, 01 februarie 2024 12:30 / Actualizat joi, 01 februarie 2024 22:26

Ionuț Radu (26 de ani) a fost la un pas să plece de la Bournemouth în această iarnă.

UPDATE 22:25 » Ionuț Radu rămâne la Bournemouth

 Gazzetta dello Sport scrie că Radu va continua la Bournemouth, după ce au căzut variantele Al Shabab, Udinese și Metz.

Ionuț Radu a ratat transferul la Al Shabab în ultima clipă

Portarul român s-a înțeles și a semnat cu Al Shabab, din Arabia Saudită, însă saudiții nu au mai apucat să îl înregistreze pe Radu din cauza întârzierii permisului de muncă, potrivit Flashscore. Astfel, Ionuț nu a mai apucat să ajungă în Arabia Saudită și rămâne al treilea portar la Bournemouth.

A lucrat cu Tavi Popescu și și-a schimbat părerea: „E incredibil ce am văzut la el!”
FCSB
A lucrat cu Tavi Popescu și și-a schimbat părerea: „E incredibil ce am văzut la el!”

Bătăi de cap pentru Edi Iordănescu: primii doi portari ai naționalei nu joacă la echipele de club. Horațiu Moldovan e rezerva lui Oblak la Atletico Madrid, Ionuț Radu a ajuns al treilea portar la Bournemouth.

Radu a avut ghinion în acest mercato, ar fi putut ajunge în Arabia Saudită, unde ar adunat meciuri în picioare înainte de EURO 2024. Inter, echipa la care e legitimat, Bournemouth, echipa la care joacă, și Al Shabab s-au înțeles privind mutarea lui Ionuț. Portarul chiar apucase să semneze, dar perioada de transferuri în Arabia Saudită s-a închis înainte ca el să fie înregistrat.

Astfel, rămâne în Premier League până la vară. Radu a apucat să joace 5 meciuri la Bournemouth, cât timp Neto, căpitanul echipei, a fost accidentat. Brazilianul și-a revenit și l-a scos apoi din nou din poartă pe internaționalul român.

Ionuț Radu, în pericol să rateze EURO 2024

Edi Iordănescu a transmis că principalul criteriu de selecție pentru Campionatul European din 2024 va fi numărul de meciuri jucate de „tricolori”. 

Radu a debutat la națională pe 23 septembrie 2022, la 1-1 cu Finlanda, în Liga Națiunilor B. A fost integralist și trei zile mai târziu, la 4-1 cu Bosnia. Accidentat la umăr, a ratat amicalele din toamna lui 2022, 1-2 cu Slovenia (17 noiembrie) și 5-0 cu Moldova (20 noiembrie), însă a revenit în poartă la startul preliminariilor Euro 2024. Primele două dueluri, integralist, la 2-0 cu Andorra și 2-1 cu Belarus.

Atunci, alt ghinion i-a scurtcircuitat ascensiunea. Era în formă la Auxerre, dar a fost nevoit să se opereze la menisc și a ieșit din lot. Moment în care Horațiu Moldovan (Rapid) a devenit numărul 1 al naționalei, confirmând și întărind ulterior acest statut. Iar Radu s-a întors ca rezervă la selecționată.

VIDEO. Premier GSP începe duminică, 4 februarie

Citește și:

Ce note a primit Drăgușin pentru evoluția din meciul Tottenham - Brentford » „S-a luptat din greu”
TOTTENHAM
Ce note a primit Drăgușin pentru evoluția din meciul Tottenham - Brentford » „S-a luptat din greu”
Drăgușin le-a aruncat mănușa rivalilor pe post la Tottenham: „Sunt gata de provocare! Voi juca la cel mai înalt nivel” » Ar putea fi prima oară titular de ziua lui!
STRANIERI
Drăgușin le-a aruncat mănușa rivalilor pe post la Tottenham: „Sunt gata de provocare! Voi juca la cel mai înalt nivel” » Ar putea fi prima oară titular de ziua lui!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
MaxiP
MaxiP  •  02 Februarie 2024, 15:41
Postat de mehigh_ms pe 02 Februarie 2024, 05:58

cam asa e.. cum a fost tatarusanu rezerva la cluburi (titular la nationala) asa poate fi si moldovan.. portari avem.. in rest e cam nasoala treaba...

De ce? Nu avem o echipa de top (niciodata nu am avut), dar avem cativa jucatori chiar decenti. Stam mai bine ca in ultimii multi ani, zic eu, avem o echipa de nivel mediu. Exceptand echipele chiar de elita din Europa, nici celelalte nu au neaparat mai mult. N-as zice ca nu avem in rest, avem cativa jucatori buni cam in fiecare compartiment. Ce mi se pare ca nu avem de nivel necesar e selectionerul. Unul cu experienta ar putea scoate mult mai mult din ceea ce avem.

mehigh_ms
mehigh_ms  •  02 Februarie 2024, 05:58
Postat de MaxiP pe 01 Februarie 2024, 13:45

Fii serios, sunt toate sansele sa fie pastrat Moldovan pentru evolutiile din preliminarii si tinand cont ca desi face tusa, nu i-o face oricui. Iar daca totusi se va merge pe un portar titular la club, varianta cea mai probabila e Nita. Atat pentru experienta cat si pentru forma de moment. Tarnovanu va astepta cu sufletul la gura sa vada daca prinde lotul. Are o sansa prin faptul ca Radu a ramas la Bournmouth.

cam asa e.. cum a fost tatarusanu rezerva la cluburi (titular la nationala) asa poate fi si moldovan.. portari avem.. in rest e cam nasoala treaba...

dragna
dragna  •  01 Februarie 2024, 15:58
Postat de ursull pe 01 Februarie 2024, 14:23

Târnovanu, noul portar al echipei naționale. Ținând cont că moldovan, a ales banii în loc de fotbal, îi urăm lustruire plăcută a băncii de rezervă și a scaunului din tribună.

Moldovan putea la fel de bine sa se accidenteze la Rapid, ori sa faca un Euro mai putin reusit. Asa... Atletico Madrid nu se refuza. Cum nici Bayern nu se refuza, cu atat mai putin pentru o banca de mijlocul clasamentului din Anglia. Oricum, nu postul de portar e problema pentru Euro.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează