INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  REPLICI

Răzvan Lucescu, luat la rost de Marius Șumudică: „Să-și aducă aminte că exist și eu. Îl consideram prieten, dar are scăpări”

Marius Șumudică și Răzvan Lucescu. foto: 1923.ro
Marius Șumudică și Răzvan Lucescu. foto: 1923.ro

Articol de GSP - Publicat sambata, 11 aprilie 2020 11:45

Marius Șumudică (49 de ani), antrenorul lui Gaziantep, a avut o reacție surprinzătoare în această dimineață, luându-l în colimator pe Răzvan Lucescu (51 de ani), fostul său coleg de cameră la Rapid, în prezent antrenor la Al-Hilal, în Arabia Saudită.

Ce a provocat reacția ostilă a lui Șumudică? Un interviu acordat zilele trecute de Luce jr. la TV Telekom Sport, în care fiul lui Mircea Lucescu vorbea despre antrenorii români care s-au impus în Europa. 

Numele lui Șumudică nu apărea pe listă, iar asta l-a deranjat pe tehnicianul ocupantei locului 9 din Turcia.

„Vreau să-i dau o replică lui Răzvan Lucescu, cel care spunea că «decât să fii la locul 8 sau 9 din Europa e mai bine să fii în Golf». Da, e adevărat. E o altă conotație financiară să antrenezi în Golf.

Dar îi aduc aminte prietenului și colegului meu de cameră Răzvan Lucescu de faptul că există și Șumudică și e la o echipă din Europa! Răzvan Lucescu mai are scăpări, deși eu am vorbit mereu la superlativ despre el. Îl consideram prieten. Să-și aducă aminte de prietenul lui, Șumudică”, a spus antrenorul lui Gaziantep, la Pro X.

„În Europa, în afară de tatăl meu, a mai fost Boloni, a mai fost şi Mircea Rednic puţin, da? Nu uitaţi că Boloni a jucat ultimii ani ai carierei în Franţa şi a făcut şcoala de antrenori în Franţa, Rednic a ajuns să antreneze în Belgia la echipa la care a fost jucător, în rest, nimeni dintre români nu a ajuns în vest.

Eu de ce să mă duc în Europa? Unde? Să mă duc la o echipă de mijlocul clasamentului în momentul de faţă?” 

- Răzvan Lucescu

Șumudică a fost antrenorul principal de-a lungul timpului la 15 formații: Rocar București, Inter Gaz, Progresul, Farul, Gloria Bistrița, Rapid, AO Kavala, Astra, Brașov, FC Vaslui, „U” Cluj, Al-Shaab, Chiajna, Kayserispor și Shabab.

2 trofeea câștigat Marius Șumudică din postura de antrenor, Campionatul României și Supercupa României, ambele cucerite cu Astra Giurgiu

Trofeele tehnicianului Răzvan Lucescu:

  • 2 X Cupa României alături de Rapid (2006, 2007)
  • 2 X Cupa Greciei alături de PAOK (2018, 2019)
  • Campionatul Greciei alături de Paok (2019)
  • Liga Campionilor Asiei alături de Al-Hilal (2020)

VIDEO. Marius Șumudică intermediază afaceri cu fistic la Gaziantep: "M-a sunat un prieten să-i fac legătura"

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Conexiunile lui Marcel Vela cu fotbalul: o promovare istorică, clinciuri cu arbitrii, țeapă cu un antrenor controversat

Citește și:

Mihai Rotaru, anunț exploziv înainte de barajul decisiv pentru Europa: „S-ar putea să fie ultimul meci al lui Mitriță”
Superliga
Mihai Rotaru, anunț exploziv înainte de barajul decisiv pentru Europa: „S-ar putea să fie ultimul meci al lui Mitriță”
Emoții pentru Dinamo înainte de „decisiv” » Kopic a mai pierdut un jucător și inovează: s-a mai întâmplat o singură dată în acest sezon
Superliga
Emoții pentru Dinamo înainte de „decisiv” » Kopic a mai pierdut un jucător și inovează: s-a mai întâmplat o singură dată în acest sezon
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO
Nationala
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (9)
demolarii
demolarii  •  11 Aprilie 2020, 20:23

Sumudica e sigur ca antrenează în Europa. 2/3 din Turcia sunt situate in Asia....

petschovschi
petschovschi  •  12 Aprilie 2020, 11:35

Șumi, Turcia e în Vest ? Nu e. În Turcia au mai antrenat și alții, mi-l aduc aminte acum pe Mulțescu. Nici Grecia lui Răzvan nu e în Vest. Prin Spania au antrenat, meteoric, Gîlcă și Contra (jucaseră pe-acolo, ca Rednic în Belgia). Dar s-a lămurit lumea repede de ei. Și Viorel Moldovan și-a încercat nororcul în Franța (tot cu avantajul de a fi jucat la Nantes), dar și el a rezistat foarte puțin. Explicația e una: singură antrenorii români n-au valoare. Sincer, ei abia leagă mecanic cîteva cuvinte, ce pretenții să ai ? Problema e că, în România, de-a lungul anilor au mers la fotbal doar cei cu un IQ scăzut. Dacă aveai minte făceai școală. Așa că ne-am pricopsit cu antrenori mediocri intelectual, unii chiar semianalfabeți (mai ales la ligile inferioare). Apropo, sper că vă aduceți aminte că Guriță e cel mai mare dușman al acordului între subiect și predicat ....

noname999
noname999  •  11 Aprilie 2020, 23:22
Postat de Zi Bobby pe 11 Aprilie 2020, 19:54

Intre Razvan Lucescu si Sumi,il prefer pe Sumudica.E peste Razvanel.Sunt absolut sigur de ceea ce spun.

La prostie, da! Si la pariuri, si la injurat, *** este peste multi. Dar tu, gigist fiind, apreciezi orice cocalar.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează