INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  COREEA DE SUD

Se umple de bani în Coreea de Sud, dar atacantul român recunoaște: „A fost criminal la început!”

Daniel Popa (27 de ani), fostul atacant de la Dinamo și Chindia, povestește cum s-a acomodat în Coreea de Sud, unde a bifat deja 3 partide în tricoul celor de la Daejeon Hana Citizen, formație din liga secundă clasată pe locul 3.
Daniel Popa (27 de ani), fostul atacant de la Dinamo și Chindia, povestește cum s-a acomodat în Coreea de Sud, unde a bifat deja 3 partide în tricoul celor de la Daejeon Hana Citizen, formație din liga secundă clasată pe locul 3.

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 aprilie 2022 16:46 / Actualizat sambata, 23 aprilie 2022 18:58

Daniel Popa (26 de ani), fostul atacant de la Dinamo și Chindia, povestește cum s-a acomodat în Coreea de Sud, unde a bifat deja 3 partide în tricoul celor de la Daejeon Hana Citizen, formație din liga secundă clasată pe locul 3.

  • Din informațiile GSP, Popa va încasa, cu aproximație, 330.000 de euro în primul sezon (în jur de 27.000 de euro lunar), urmând ca din al doilea sezon să încaseze 450.000 de euro anual! Astfel, Popa va fi mai bine plătit decât fotbaliști precum Deac (300.000 € net anual), Omrani (250.000 €) sau Florinel Coman (240.000 €).
  • Daniel Popa a plecat de la Chindia în februarie, târgoviștenii primind în schimbul lui 100.000 de euro.
Pierdere grea pentru FCSB: „Nu va fi în lot cu Farul”
Farul - FCSB
Pierdere grea pentru FCSB: „Nu va fi în lot cu Farul”

Daniel Popa: „Primele zile de antrenamente, criminale”

Încă fără gol marcat la noua echipă, Popa vorbește despre dificultățile pe care le-a resimțit la primele antrenamente.

Primele zile de antrenamente au fost criminale pentru mine! Aici sunt antrenamente foarte grele, chiar și înainte de meci cu o zi. Trebuie să fii pregătit 100% tot timpul. Sincer să fiu, prima mea impresie a fost că e un fotbal ușor. Dimpotrivă, nu este așa. Este un fotbal fizic. 

Dacă nu poți să alergi, nu poți să joci. În medie, se aleargă aproximativ 12 kilometri/meci. Singurul meu atu față de ei este forță, dar nu cu toată lumea”, a declarat Popa, citat de playsport.

La noi, fundașii sunt mai înalți. În schimb, în Coreea, fundașii sunt foarte agresivi, nu te lasă să respiri, mereu sunt lângă tine. Mă uitam, în primele zile, la mine și, din toți, eram singurul care mergeam pe teren, în unele momente. Restul erau în alergare mereu. Fizic, sunt mult mai bine acum. Se vede o schimbare
Daniel Popa, atacant Daejeon Hana Citizen

Imagini cu Daniel Popa la antrenamentele de la Daejeon

Arsenal se impune în derby-ul cu Manchester United și se distanțează în Premier League » Șanse mici pentru United să mai prindă un loc în top 4

Revedere după 20 de ani » Cine e fotbalistul străin fascinat de Marius Niculae: „Era unul dintre cei mai buni!” + cum l-a caracterizat pe Săpunaru

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (5)
smdb
smdb  •  24 Aprilie 2022, 09:56

Nimic nou sub soare. Munca, disciplina, seriozitatea, astea nu sunt valori romanesti. Lenea, fentatul, mistoul, smecheria, astea da. Ma distreaza enorm cand “analistii sportivi” diseca firul in patru dupa un (nou) esec pe plan international al fotbalului romanesc, si vin cu motive de genul “X trebuia convocat, Y de ce a fost lasat pe banca” :)) Nu, domnilor, motivele, cauzele, sunt cu totul altele, si mult mai fundamentale...

dakesis
dakesis  •  23 Aprilie 2022, 20:48
Postat de belane pe 23 Aprilie 2022, 17:38

De fapt antrenamentele nu sunt "criminale", antrenamentele acolo sunt normale, ce facem noi aici e de cascadorii rasului cam asa ar fi trebuit sa declare Popa daca vrea sa se numeasca fotbalist. Oricum si daca prin absurd ai incerca sa schimbi regimul antrenamentelor, seriozitatea cu care trebuie abordata pregatirea fizica, intensitatea lor, ti-ar sarii toti circarii in cap si te-ar sabota. Imi aduc aminte ca Piturca pe cand era antrenor la Craiova a declarat ceva de genu' c-a incercat in anumite zile de antrenament sa introduca si o a treia sedinta de pregatire care se facea doar cu mingea unde se perfectionau executiile si anumite trasee de joc si majoritatea juc. Craiovei au strambat din nas si aia mai cu tupeu s-au plans lui Rotaru. Nu cunosc veridicitatea afirmatiilor dar nu m-ar surprinde daca ar fi adevarate.

corect, toti care pleaca din campionatul nostru de amatori se plang de antrenamentele din alte parti. Asta inseamna ca la noi se apreciaza numai clovni ca Budescu burtescu ca da gol de la vestiare. Asta merge la noi de zeci de ani - smecheria. Cu munca mai greu...

81mada
81mada  •  23 Aprilie 2022, 18:11

Deci sa intelegem ce campionat avem, unde mersul pe teren face parte din joc

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close