INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  REVENIRE

VIDEO Marius Șumudică s-a întors în România » Pe cine acuză pentru plecarea de la Gaziantep, unde vede Rapid - FCSB și unde spune că va antrena în „două, trei luni”

Marius Șumudică s-a întors în România
Marius Șumudică s-a întors în România

Articol de , - Publicat vineri, 08 martie 2024 16:02 / Actualizat vineri, 08 martie 2024 17:02

Marius Șumudică, 53 de ani, a revenit în România, după ce s-a despărțit de Gaziantep. Antrenorul român își dorește să se odihnească o perioadă, apoi să revină pe banca unei echipe. Cel mai probabil, o formație din străinătate.

Șumudică se gândește deja unde va antrena și, cel mai probabil, spune că o va face în afara țării.

Bătălia pentru play-off decisă după un final nebun! Calificare suflată în minutul 90+2! Cine sunt cele două norocoase
BĂTĂLIA PENTRU PLAY-OFF
Bătălia pentru play-off decisă după un final nebun! Calificare suflată în minutul 90+2! Cine sunt cele două norocoase

Șumudică, explicații după despărțirea de Gaziantep

„Mă simt foarte ușurat, mă simt bine că am ajuns acasă. Eu mi-am dorit să plec de la Gaziantep, deja anunțasem pe majoritatea oamenilor din club după ce am văzut ce se întâmplase cu o săptămână înainte și problemele pe care le aveam cu presa locală. Știu de cine erau generate aceste probleme, dar nu are rost, pentru mine e un subiect închis.

Am decis să plec înaintea jocului cu Antalyaspor. Practic, eu am preluat această echipă cu zero puncte după 5 etape, un gol marcat și 10 primite și - dacă se face un clasament de când am preluat eu echipa - sunt pe locul 14 din 20 de echipe, cu 7 victorii, 7 egaluri și 9 înfrângeri.

Pentru mine a fost o experiență OK, am întâlnit antrenori de mare valoare, jucători la fel. Obosisem, simțeam că nu pot să mai transmit nimic echipei. Am încercat, de o lună tot vorbeam cu bașkanul și-i spuneam că vreau să mă opresc. Chiar dacă bătusem la Istanbulspor. Nu și-a dorit, dar până la urmă n-a avut încotro și mi-a acceptat demisia”, a spus Șumudică.

Antrenorul a ținut să transmită un mesaj pentru jucătorii de la Gaziantep, care i-au fost alături și au încercat să-l convingă să continue la echipă: „Le mulțumesc jucătorilor români, au venit la hotel, dar nu numai cei români, și cei africani, și turcii, toată lumea. Ei m-au întors prima oară, dar a doua oară le-am spus că nu mai pot, eram stors, nu mai aveam energie, motivație.

Toate astea au fost generate de foarte multe atacuri după ce s-a spus că mi se dă pașaportul turc. Presa din Gaziantep a avut fel de fel de atacuri. Eu nu vorbeam aici, în România, dar toți preluau ce scriau cei de acolo și care, de fapt, nu făceau decât să mă desființeze.

Erau antrenori care pierdeau 6-7 jocuri, eu am pierdut unul singur, bătusem la Istanbulspor, făcusem egal cu Samsunspor apoi, și am pierdut cu Bașakșehir, o echipă foarte bună. Totul a fost concertat, împotriva mea. Atunci am zis că nu mai pot, nu vreau să stau să fiu hulit într-un oraș în care, în ultima zi când mi-am încheiat socotelile, m-am dus pe la bancă, pe la farmacie, să mai cumpăr ce nu se găsește pe aici, și toată lumea mă oprea pe stradă și-mi spunea că mă roagă să nu plec.

Eu le doresc baftă, le doresc din suflet să rămână în prima ligă pentru că asta înseamnă că cele 28 de puncte pe care le-am făcut și eu contează enorm!”.

Șumudică a vorbit despre fotbaliștii români de la Gaziantep: „Ei sunt foarte îngrijorați după plecarea mea. Niță, Drăguș, Maxim, Sorescu, Junior au fost la mine în cameră aseară. Sunt îngrijorați, nu știu ce se întâmplă. Vine un antrenor tânăr, din câte am înțeles, care nu are prea multă experiență. Are vreo 10-12 meciuri în prima ligă, deocamdată, dintre care am înțeles că vreo 8 înfrângeri sau ceva de genul ăsta. Nu știu exact bilanțul lui.

Eu îi doresc baftă, dacă va avea nevoie sau, eu știu, cei din club vor apela la mine să-i dau câteva informații, cu mare plăcere. Este orașul unde m-am simțit bine, chiar dacă parcursul de acum n-a fost unul extraordinar, a fost și generat de o problemă.

Anul trecut, această echipă 8 luni de zile n-a jucat din cauza cutremurului. Jucătorii n-au făcut pregătirea de vară, cei care au fost împrumutați au jucat doar 3 dintre ei și ăia pe alocuri. Eu am găsit o echipă gata făcută, am încropit-o cu 3-4 transferuri, și au apărut rezultatele.

Dar acum, simțeam că bubui, nu mai puteam, după cât bine făcusem nu meritam la meciul cu Bașakșehir ce mi s-a întâmplat. De atunci, am zis gata! Am vrut să mă opresc, nu m-au lăsat jucătorii, după care am zis gata!, orice s-ar întâmpla”.

Întrebat ce planuri de viitor are, Șumudică a spus: „Deocamdată, odihnă, să mă reculeg din toate punctele de vedere, să mă duc acasă, să-mi văd copiii, soția, să-mi strâng părinții în brațe. Am niște probleme familiale, trebuie să rămân lângă familie, nu vreau să dezvălui, au nevoie de mine. Și asta m-a făcut să mă întorc acasă”.

Marius Șumudică: „Ori mă întorc în Golf, ori în Turcia, vedem”

Marius Șumudică a comentat și o eventuală preluare a unei echipe din Liga 1: „M-au sunat două cluburi din liga națională, care erau în play-out, nu se pune problema. Nu știu nimic, nu am nicio discuție cu dl Rotaru, n-am avut și nu e fair-play să am o discuție cu el atât timp cât cei de acolo au antrenor, joacă derby-ul acum cu cealaltă echipă din Craiova. Nu s-a pus problema. Nu e frumos să discutăm despre o echipă care are antrenor.

Dacă vreo echipă va rămâne fără antrenor, există și posibilitatea să rămân în țară, dar prioritatea e să plec în străinătate. Mă odihnesc două, trei luni și apoi plec. Ori mă întorc în Golf, ori în Turcia, vedem.

Șumudică merge la Rapid - FCSB, pe Arena Națională: „Am loc la lojă”

Sâmbătă, Rapid, echipa de suflet a lui Șumudică, întâlnește FCSB, iar antrenorul liber de contract va fi în tribună: „Am bilet în lojă, la derby. Vin să-mi văd echipa pe care o iubesc, cu care am crescut de mic, asta e. Sunt rapidist, nu neg niciodată lucrul ăsta. E un spectacol fotbalistic, trebuia să fie vizionat de foarte multă lume. Probabil, FCSB are un avantaj pentru că joacă pe Arena Națională o dată la două săptămâni.

Dar, din câte știu, parcă ultima dată a bătut-o Rapidul chiar acolo. Nu știu exact, nu țin minte, dar e clar că va fi un spectacol și va trebui să fie cât mai mulți oameni. Cred că dacă FCSB va câștiga, 90% va fi campioană”.

Despre lupta la titlu, tehnicianul a spus: „Va fi o luptă între FCSB, Rapid, CFR și Craiova. Eu am luat campionatul cu Astra. Când nu se mai înjumătățesc punctele, un meci contează, sunt 3 puncte, legi 3 victorii, sunt 9 puncte, altă echipă se poate încurca.

Dar la diferența pe care o are FCSB în momentul de față, dacă se întâmplă să câștige și cu Rapid, atunci cred că va fi foarte greu să mai fie prinsă de cineva”.

Niță nu are cum să nu joace când tot stadionul îi strigă numele. A fost omul meciului cu Antalyaspor, a avut 9 mingi apărate. E cel mai bun în momentul de față. E un portar extraordinar!

- Marius Șumudică

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte articole:

Raul Rusescu vede o diferență zdrobitoare înainte de Rapid - FCSB
RAPID - FCSB
Raul Rusescu vede o diferență zdrobitoare înainte de Rapid - FCSB
Rapid și-a făcut calculele înaintea derby-ului cu FCSB și anunță: „La anul se schimbă obiectivul. Avem multe nume pe lista de transferuri”
RAPID
Rapid și-a făcut calculele înaintea derby-ului cu FCSB și anunță: „La anul se schimbă obiectivul. Avem multe nume pe lista de transferuri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
romeverest
romeverest  •  09 Martie 2024, 10:56

Gura bogata, declaratii instigatoare, aere de mare antrenor…rezultate zero !!

VardyParty
VardyParty  •  08 Martie 2024, 20:13
Postat de VanBasten2000 pe 08 Martie 2024, 17:24

Jurnalistii prezenti la aeroport sperau ca Shumi sa deschida ditamai valiza si sa scoata si el o tava cu baclavale direct de la mama lor. Da' de unde.

Esti in urma, Bastenitos, dar e de înțeles, TGIF! Poate jumate sperau la baclavale, si/sau la ale chestii care îngrășa. Cea de-a doua jumătate (si nu reporterii cu acest nume binecuvântat) spera sa vadă Majic Baghet in acțiune, chiar acolo, la Otopeni/Sosiri. Sunt trist, Bastenitos... Citii ca bietu' Lupu, după ce i-au arătat soarele si aerul de libertate (a super fine thing, cum ar zice nărodul ala din New York) l-au băgat la loc in chestia aia intunecoasa si rece. In viata de zi cu zi asta se chema Metoda Maradona. Dar când ți-o face Statul Roman, cum se cheamă? "Justiție"? Hai bre, Bastenitos, ca vorba aia, TGIF.

costeltudor
costeltudor  •  08 Martie 2024, 19:49

BUFONICA , cel mai bine pt. fotbalul românesc , este sa pleci afara , cât mai departe și sa te întorci când te vom chema noi ! PA si PU… !!!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează