OPINII  »  EDITORIAL

Cum se distruge un club

Alexandru Mone
Alexandru Mone

Articol de - Publicat marti, 21 mai 2024 21:55 / Actualizat miercuri, 22 mai 2024 11:02

Mauricio Pochettino a fost dat afară de Todd Boehly, după un singur sezon la cârma lui Chelsea. Nu cred că există suporter al „albaștrilor” care să nu resimtă în acest moment furie și dezamăgire.

Chelsea a terminat pe locul 6 sezonul 2023/2024. Rezultatul pare foarte slab, luând în calcul sumele exorbitante cheltuite în vară pe transferuri. Însă, dacă privim atent situația clubului de pe Stamford Bridge, vom vedea că lucrurile nu stau deloc așa.

Rezultate sub așteptări. Sau nu

Dacă această demitere venea după umilitorul 0-5 cu Arsenal, probabil suflarea „albastră” căuta liniștită un înlocuitor. Lucrurile, între timp, s-au schimbat radical. Chelsea a terminat cu 5 victorii consecutive sezonul și, față de anul precedent, a terminat 6 poziții mai sus în clasament, asigurându-și, astfel, fotbal european în sezonul viitor. Fie Europa League, fie Conference League, în funcție de rezultatul din finala FA Cup dintre rivalele din Manchester.

Deși pare puțin, trebuie să ne uităm unde a venit argentinianul acum un an. Mauricio Pochettino a aterizat în vara lui 2023 într-un club total dezorganizat, fără repere, cu un buget imens alocat pentru cele mai costisitoare transferuri din fotbalul european.

Problema lui Poche nu a fost că nu a știut cum să folosească aceste tinere superstaruri venite să lupte măcar pentru Top 4, ci faptul că nu le-a avut la dispoziție un sezon întreg.

Nkunku, Lavia, Sterling, Sanchez, Enzo, Mudryk, Chilwell, James, Fofana, Badiashile, Silva, Gusto , Disasi, Chalobah, Colwill au fost jucătorii pe care argentinianul nu s-a putut baza etapă de etapă în acest sezon. Fie au lipsit toți, fie o parte.

Cum se distruge un club
Mauricio Pochettino părăsește Stamford Bridge după un singur sezon

Înainte de cele 5 victorii din finalul sezonului recent încheiat, Chelsea a remizat pe Villa Park, scor 2-2, cu gol anulat (mulți spun ușor) la ultima fază a meciului. Asta a fost banca lui Chelsea pentru acest duel cu ocupanta locului 4 din Premier League: Disasi, Casadei, Acheampong, Bettinelli, Curd, Washington, Dyer, Gilchrist, Tyrique.

Este unul dintre multe meciuri (aproape toate) unde Pochettino și staff-ul său nu au avut la dispoziție măcar o parte dintre cei mai buni jucători din lot.

77 de goluria marcat Chelsea în sezonul 2023/2024. Tottenham (locul 5) a încheiat campionatul cu 74 de goluri marcate, Aston Villa (locul 4) cu 76. Sezonul precedent, „albaștrii” au reușit 38 de goluri

O finală de Carabao Cup, o semifinală de FA Cup și un loc 6 la care nimeni nu se aștepta. Peste Manchester United și Newcastle. Todd Boehly a tras concluzia că nu este suficient. Concluzia? O bătaie de joc și una dintre cele mai mari greșeli din ultimii ani. Blestemul patronilor americani continuă.

Ca să fiu cât se poate de clar: dacă patronul este mulțumit de munca mea, vreau să rămân și să continuăm treaba. Sunt un antrenor care întotdeauna a gândit pe termen lung.

- Mauricio Pochettino, 11 mai 2024

12a fost locul ocupat de Chelsea la finalul sezonului 2022/2023, cu Graham Potter și Frank Lampard interimar pe final de sezon

Citește și:

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Altele
„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
Superliga
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”
Superliga
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”

Comentarii (11)
demostene1
demostene1  •  22 Mai 2024, 20:13

chelsea are nevoie de un antrenor cu experineta care sa stie sa isi controleze jucatorii. nu o data s-au trezit pustanii aia sa faca ce ii arde capul pe teren. s-a vazut si la meciul pierdu tin semifinale cand vreo 2 erau doar un zambet de zici ca s-au calificat in finala

BindenDanDat
BindenDanDat  •  22 Mai 2024, 18:42
Postat de therealreddog33 pe 22 Mai 2024, 00:16

Este doar "blestemul" lumii în care trăim: o lume care nu mai are răbdare, din ce în ce mai egoistă și care vrea să câștige din ce în ce mai mulți bani, cât mai rapid. Indiferent cum, indiferent de consecințe. Americanii sunt în pole position la tot trendul ăsta, cele mai multe multinaționale sunt americane. Americanul din conducerea lui Chelsea nu putea face nici el excepție.

Well it's a dog eat dog Eat cat too The French eat frog And I eat you Businessman, when you make a deal Do you know who you can trust Do you sign your life away Do you write your name in dust Hey, hey, hey Every dog has his day It's a dog eat dog

eugbor61
eugbor61  •  22 Mai 2024, 16:58

Sunt suporter Chelsea din 1995, de cand Dan Petrescu a devenit jucator la Chelsea. Demolarea clubului a inceput imediat dupa castigarea titlului de campiona mondiala a cluburilor, chiar de catre prim ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, care a blocat conturile clubului, facand imposibila orice tranzactie financiara. Nu conteaza adversitatea domniei sale pentru rusi sau Abramovici, dar sa iti dinamitezi clubul din tara ta, numai pentru fandoseli politice, mi se pare o imbecilitate. Implicarea politicului in sport produce numai daune , in orice sport. Politicul nu are ce cauta in sport. S-au pierdut gratis jucatori pe care orice efort financiar pentru ai tine la club era o bagatela. Destramarea clubului a fost definitivata de americani ageamii, prin concedierea stafului care produsese succes si calitate. Nu stiu cand Chelsea va mai fi acolo sus, dar cu tot respectul pentru Pochettino, nu cred ca e antrenorul ideal pentru Chelsea. Cu un singur titlu la PSG, unde si bunica ar fi castigat Ligue Une, nu are carte de vizita. Ancelotti ar fi solutia. Cu Tuchel s-a jucat defensiv, dar eficient. Acum Chelsea sufera tocmai in aparare. Ma consolez cu victoriile doamnelor, si cu speranta ca vor castiga Woman Champoins League cat de curand.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează