OPINII  »  EDITORIAL

Craiovele. Anomaliile

Articol de - Publicat luni, 13 decembrie 2021 09:11 / Actualizat luni, 13 decembrie 2021 09:45

În loc să aibă o echipă bună, așa cum îi dădea tot dreptul tradiția, oltenii s-au pricopsit cu două echipe, dar slabe.

Meciul Craiovei lui Rotaru & Reghe la Voluntari a fost din nou perfect românesc, l-ai văzut și te doare albul ochilor. Arbitrajul a fost lăutăresc, după ureche, mai avea și Reghe dreptatea lui să urle la sfârșit că e luat de prost. Iar acesta, țineți cont, a fost un meci relativ bun, între două candidate la play-off.

Voluntari a fost echipa mai vicleană, iar CSU Craiova a arătat încă o dată că, deși are leul pe stemă, pe teren poate să etaleze fără probleme o colecție de pisicuțe reciclate.

Ofensiv, deschis, mediocru

Să nu cădem în păcatul excesului și să consemnăm că oltenii lui Rotaru & Reghe măcar încercară. CSU Craiova e una dintre formațiile ofensive din Liga 1, care marchează mai des decât media, iese la joc, nu parchează autocarul în fața porții și apoi așteaptă să treacă timpul regulamentar plus prelungirile.

Uneori (ca de pildă acum o lună cu Botoșani), mai prinde, culmea, și câte un meci foarte bun. Punctele însă îi scapă printre degete, îi lipsește pragmatismul. Din acest punct de vedere nu se poate compara nici cu CFR, nici cu FCSB, echipele consoanelor fiind categoric mai mature.

Visul demult spulberat

De altfel, FCSB, cu victorie meritată la Mediaș, are o serie care ar trebui să îl țină pe G. Becali, principalul adversar al clubului, departe de echipă.

Să nu lăsăm să treacă gândul: CSU Craiova nu va câștiga titlul, visul e de multă vreme spulberat, dar cel mai probabil va juca în play-off același fotbal deschis și mediocru.

Cui o să îi fie dor de Voluntari?

Cât despre Voluntari, ilfovenii, care joacă acasă pe îndrăgita arenă „Anghel Iordănescu” (Tata Puiu), au dat încă o dovadă de meschinărie, dacă nu de măgărie. Alba-neagra cu scumpirea biletelor pentru a ține departe suporterii craiovenilor (le-a mai venit ideea și cu FCU, Craiova lui Mititelu de la mititica) arată încă o dată că, deși au bază de pregătire, arenă modernă, echipă, antrenor și pe Tamaș câteodată apt, Voluntarii au rămas cu mentalitatea în ligile mici și foarte mici, la micuța ciupeală.

Iar când o să dispară Voluntarii din prima divizie, nu în sezonul acesta, dar într-un viitor previzibil, nu o să îi plângă nimeni de dor. Ducă-se!

O oglindă pentru Junior

La cealaltă Craiovă, FCU, condusă din libertate de Mititelu jr. (probabil, cel mai pirogravat conducător de club din lume) și din pușcărie de Mititelu sr., e un bâlci cu tiribombe, cu călușari. Încă o dată, fiindcă e comic: pleacă Trică, vine Mutu, pleacă Mutu, vine Stoican, pleacă Stoican vine Trică, pleacă Trică, cine vine? 

Craiovele. Anomaliile
Eugen Trică a primit, la plecare, după 4 etape catastrofale, aproape 40.000 de euro sumă compensatorie (foto: Imago)

Se anunță, din gură, că gata, descalecă Edi Iordănescu și o să dea milităria jos din pod. Zădărnicie. Iluzii. Clubul e croit de așa manieră că nu-l poate salva nici mareșalul Averescu de la groapă. Acum, ar fi drăguț să fie adus totuși Mutu îndărăt, că lui Jr. îi pare rău deja că se despărțiră, of!

O oglindă!

Mititelu jr. dă vina pe jucători, fostul antrenor Trică dă vina pe jucători, jucătorii nu mai au pe cine să dea vina. Stau și îndură, pe salarii de mii de euro, sărăcuții.

Se uită Mititelu jr. în bătătură și găsi vinovații: străinii. Kovacici, de pildă, fundaș central care gafează des și îngroapă echipa când ți-e lumea mai dragă. Nu se uită unde trebuie însă distinsul conducător. Să i se aducă o oglindă.

Despotism luminat cu lumânarea de la capătâiul echipei

Când faci strategii cu Mutu după capriciu, să aducem străini, străinii sunt buni, când n-ai răbdare nici măcar o jumătate de sezon, uite că nu mai sunt străinii buni, ce chestie, și mai ales când îți faci poftele de despotism luminat cu lumânarea de la căpătâiul echipei, s-ar putea ca vinovatul principal să nu fie Kovacici, care, altfel, desigur, este - cum știe orice peluză - o petardă.

Craiovele, așadar, sunt dominate de anomalii, în dânsele se bagă bani, dar, cum am văzut atât de des la FCU, fără circuitul clasic al gândirii - întâi gândești, apoi acționezi.

Concluzii: CSU nu va deveni prea curând un club european, iar FCU va rămâne poate în prima divizie. Dacă are noroc. Dacă nu, nu - la matineu cu „leuții”, muică.


Comentarii (13)
tivireli
tivireli  •  21 Decembrie 2021, 09:36

Domnule ziarist, ești și tu ziarist cum sunt jucătorii Craiovelor fotbaliști. Ei nu au nevoie de tine, dar tu ai nevoie de ei sa poti sa scrii ceva mediocru. Slab ziarist te-a făcut mama ta și mai slab patronul tău ca îți da salariu. Cu nimik mai presus decât Mititelu Sr și Jr. Măcar ei fac ce le place pe propria lor avere, in timp ce tu rămâi mediocru, semidoct(as spus altfel), și fără pic de valoare ziaristica. Halal!

observator_federal
observator_federal  •  13 Decembrie 2021, 16:22

Ce aiureală, cică "CSU Craiova nu va câștiga titlul, visul e de multă vreme spulberat, dar cel mai probabil va juca în play-off același fotbal deschis și mediocru."... Băi cine vreți voi, fecesebiștii, să mai bată pe CFR în Play-Off, dacă nu Craiova?? Așa s-a întâmplat în anii trecuți dar, poate acum, vi se va împlini pronosticul... Jurnaliștii din București au impresia că îi mai crede cineva, după câte gafe și *** au în "pqlmares" ? (Ei între ei se susțin, se invită prin studiouri sau își oferă "spațiu editorial" prin Social Media... dar sunt contraziși de realitate și ignorați -adică disprețuiți- de publicul cunoscător... Jale mare.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

risc_mix
risc_mix  •  13 Decembrie 2021, 16:20
Postat de Nanu Daniel pe 13 Decembrie 2021, 15:57

*** tu ca liga a 5-a este ultima liga la nivelul Judetului Dolj ? In Bucuresti or exista a 5-a liga dar in Dolj cu siguranta nu. Ai auzit cumva ca FCU sa fi inceput din liga a 5-a ? Latrai ca tine si imbroboditori de moaste ...e plina Romania. Voi chiar nu mai aveti simtul ridicolului ?

Cum sa nu fie ba liga 5 in dolj? Sunt chiar 3 serii de liga5. Pai la cate sate si comune avem, cum sa faca fata doar o liga4?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează