OPINII  »  EDITORIAL

Neamțul și Galațiul

Editorial Andrei Craciun
Editorial Andrei Craciun

Articol de - Publicat sambata, 07 octombrie 2023 09:36 / Actualizat sambata, 07 octombrie 2023 09:47

Dacă vom avea curiozitatea să privim clasamentul SuperLigii, vom vedea că echipa de pe locul 8 are la fel de multe înfrângeri ca echipa de primul loc. Și anume, una

Echipa aceea este Oțelul Galați. E adevărat, totodată, că are doar două victorii și s-a specializat în egaluri (are opt deja!). Aceasta este o echipă de autor. Autorul este Dorinel Munteanu.

A luat Oțelul din ligile mici și l-a adus din nou sus. Despre Galați se scrie puțin spre deloc. Nu e o echipă care să facă audiență. Dar este singura echipă din Moldova care a câștigat vreodată campionatul (și nu m-aș mira dacă l-ar câștiga din nou în trei ani). Tot cu Dorinel pe bancă.

Un fotbalist cât o carte de istorie

Dorinel Munteanu a fost cel mai selecționat fotbalist din istoria fotbalului românesc. Are mai multe selecții decât Ilie Dumitrescu (62) și Răducioiu (40) la un loc: o sută treizeci și patru. Fără să aibă nici jumătate din talentul lor, Dorinel și-a gestionat mult mai echilibrat resursele. Are mai multe selecții chiar și decât cel mai bun fotbalist român din toate timpurile: Gheorghe Hagi.

Pste 200 de meciuri în Bundesliga

Și Dorinel a fost acolo la toate marile performanțe ale României începând cu 1994. A cărat pianul, e adevărat, pentru maeștrii concertiști. Dar a și jucat peste două sute de meciuri în Bundesliga, la echipe bune. Opt ani. Și el chiar a jucat!

Dorinel Munteanu e unul dintre cei mai subestimați fotbaliști români din istorie, la fel cum e unul dintre cei mai subestimați antrenori din SuperLigă. Iar dacă nu ar fi avut câțiva ani de derivă la nivel personal, ar fi fost un antrenor și mai mare.

De ce să nu fie selecționer?

Se tot caută un antrenor de rezultat la echipa națională și numele său nu țin minte să fi fost vreodată rostit. E o greșeală. Dorinel Munteanu are toate atributele pentru a fi și un selecționer care să reia ciclul calificărilor. 

E capabil de rezultate bune și foarte bune cu echipe mici, așa cum e România astăzi. Poate într-o zi...

Nu are coloana salcie

Dorinel Munteanu nu face rating, nu face scandal, nu se dă în stambă, nu e un clovn, nimic balcanic la el, nu are coloana salcie și nu-și dă temele la verificat nimănui (apropo de recentele necazuri din presă).

E un om care și-a respectat meseria, un bun profesionist român. I s-a spus "Neamțul", pe vremea când ne închipuiam că nemții sunt altfel decât președintele țării. I s-a spus bine.

Neamțul și Galațiul
Încă o validare. Dorinel Munteanu tocmai a fost desemnat Antrenorul lunii septembrie de GSP FOTO Andrei Crăițoiu

Cel care merită mai mult

Va fi foarte, foarte, foarte greu pentru oricine să câștige în acest sezon la Galați, chiar și cu vântul arbitrajelor favorabile bătând în pânze.

O scriu pentru că e adevărat și pentru că ar fi bine să fim atenți la această echipă de mijlocul clasamentului, aproape imposibil de învins: Dorinel Munteanu merită mai multă apreciere.


Comentarii (18)
mogosoaia
mogosoaia  •  09 Octombrie 2023, 14:47

Ca marea majoritate a cluburilor de fotbal romanesti, Otelul Galati a murit de cativa ani si a putrezit deja in pamant. Poate ne spune autorul articolului denumirea exacta a clubului la care se refera.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  08 Octombrie 2023, 18:19

...mereu nu aveti rabdare si ridicati in slavi toti neputinciosii ...asta nu i jurnalism ...voi nu tineti cu fotbalul romanesc ...ce va pasa voua de adevar ...sa va iasa articolul ...asta conteaza pentru voi ...nu realitatea din teren ...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  08 Octombrie 2023, 12:58
Postat de kxd2000 pe 08 Octombrie 2023, 07:13

Iar se ambalează duduia Georgeta Ionescu. Sǎracul Dorinel i-a intrat și el în colimator. Mai povestește-ne și despre Hagi și Boloni ca să fie tacâmul complet.

...azi se va vedea care i mai prost dintre ei ...sau s ar putea termina la egalitate ...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează