OPINII  »  EDITORIAL

Au ajuns prea departe!

Articol de - Publicat luni, 28 martie 2022 15:08 / Actualizat luni, 28 martie 2022 15:21

Dincolo de neașteptata înfrângere suferită în fața unui adversar totuși modest, clasat abia pe locul 55 în ierarhia FIFA, acest 0-1 cu Grecia de vineri seara a mai consemnat o întâmplare tristă. Regretabilă, căci o parte dintre spectatori, membrii Peluza Steaua Sud, l-au huiduit copios și l-au înjurat ca la ușa cortului pe Octavian Popescu în clipa în care, era minutul 62, tânărul jucător al FCSB a pășit pe teren, prima sa apariție în tricoul naționalei.

Urât gest, foarte urât. Deoarece nu exista niciun motiv plauzibil care să îndemne Peluza Steaua Sud să aibă o asemenea reacție deplorabilă. Să se manifeste ostil, absolut deplasat, la adresa unui puști de numai 19 ani. La a lui, dar și la a lui Florin Tănase, intrat în același minut, și a selecționerului Edi Iordănescu. Și ei luați în primire, contestați vehement, în ideea că reprezintă ori au reprezentat (Iordănescu) culorile FCSB, grupare percepută ca dușmanul de moarte al CSA Steaua.

Personal, m-a mirat comportarea fanilor cu pricina, pe care i-am văzut recent la Chiajna cu prilejul confruntării, una importantă, cu Concordia. Mi-au lăsat o frumoasă impresie. Au cântat permanent și au fluturat steaguri. Au fost la locul lor, n-au scăpat deloc hățurile.

Revenind, se știe ce-au de împărțit cele două tabere, CSA și FCSB, așa că nu mai dezvolt subiectul. Fiecare pretinde că deține adevărul, adică sigla, palmaresul etc, iar cealaltă nu-i, evident, decât o impostoare. O uzurpatoare.

Au ajuns prea departe!

Când a anunțat că, fiind club departamental, subvenționat majoritar de stat prin MApN, CSA nu poate avansa în L1, FRF a turnat gaz peste foc și a întărâtat mai tare spiritele. Deși ea a precizat că „Din punct de vedere legal, CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1 și, implicit, în situația în care va obține meritul sportiv de a promova în Liga 1, clubul nu va putea exercita acest drept”, cei vizați, oficialitățile și suporterii din Ghencea, n-au acceptat soluția federală. Ca atare, au avertizat că, socotindu-se nedreptățiți, vor duce speța la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-o ducă!, mă îndoiesc că, afară de FCSB, ar mai deranja pe cineva dacă TAS ar înclina balanța în favoarea CSA. Să judece TAS și să decidă cine are dreptate, FRF ori Steaua.

Până atunci însă, indiferent dacă fanii din Peluza Sud se vor supăra și pe mine, atitudinea lor de a se răzbuna pe un tânăr de 19 ani, ba și la debutul acestuia în echipa reprezentativă, e inacceptabilă. Vinovată, de nescuzat.

În loc să se mândrească, toți cei, din fericire, puțini, care l-au bălăcărit în fel și chip pe Octavian Popescu, victima unui război care nu-i al lui, ar trebui să roșească. Să le fie rușine întrucât, vorba lui Iordănescu jr., au mers și au ajuns prea departe. Acolo de unde chiar e greu să mai găsească drumul de întoarcere.


Comentarii (30)
lupu68
lupu68  •  29 Martie 2022, 13:14
Postat de partea47mea pe 28 Martie 2022, 22:34

Mos Ovidiu, "copilul" ala de 19 ai a avut un comportament mai mult decat provocator cand a jucat in Steaua- Fc Fcsb din liga 3 din Ghencea.Probabil nu ai de unde sa stii, dar stelistii stiu si nu uita. PS: Meciul cu pricina e pe ytb, poate fi verificat ce am afirmat.

Mai intai de toate, adreseaza-te civilizat,m ca nu ai mancat din acelasi blid cu DOMNUL Ioanitoaia. Si doi, vezi de treaba ta, ca nu mai crede nimeni serios din tara asta ca CSA este Steaua LA FOTBAL. In ceea ce ma priveste, urez succes tuturor sportivilor din toate sectiile CSA (inclusiv cele de jocuri, in care ii sustin personal ori de cate ori am ocazia), dar NU si celor de la fotbal, care reprezinta o clona respingatoare ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

same
same  •  29 Martie 2022, 10:44

Nu dle Ioanitoaia, cu respect. Ar trebui nitel mai drastic, ca nu mai suntem demult pe maidane, in 2022. Dar baietasii astia din Ghencea tin neaparat sa ne convinga ca inca mai suntem. Mai drastic dar f corect: Ar trebui sa nu se mai dispute meciuri pe arena din Ghencea, daca e sa fie asa. Si asa baietasii astia cred ca arena-i pur si simplu a lot. Pai daca se intampla asa, cu un roman, nici sa mai joace nationala pe acolo. Sa ramana MapN cu ea pana nu se ia o atitudine, ca doarme si se privese ca la un fetis la arena. Pai pt ce? Ca nationala sa fie auto-sabotata? Sa ne batem cuie-n talpa singuri? Nu, merci.

godot
godot  •  29 Martie 2022, 08:25

Dacă asta era de comentat după lamentabilul început al lui Edi...

Vezi toate comentariile (30)
Comentează