OPINII  »  EDITORIAL

Vinovății împărțite?

Articol de - Publicat luni, 05 septembrie 2022 15:12 / Actualizat luni, 05 septembrie 2022 19:17

De acord cu tânara mea colegă Ioana Mihalcea, care l-a lăudat pe Vadim Rață pentru bunul-simț dovedit atunci când, cu măsură, decent, a comentat darea sa afară de la FCSB după numai 3 săptămâni.

Altul ar fi făcut tapaj și s-ar fi plâns de Gigi Becali, autorul deciziei respective. Nu și Rață. El a relatat pățania cu detașare, ba și zâmbind. N-a fost ranchiunos și nici n-a căutat răzbunare, putând servi de exemplu pentru cei expuși unor asemenea situații. 

Evident, deloc convenabile. Chiar dacă, revenind la Rață, moldovean din Chișinău și vorbitor de limba română, acesta ar fi trebuit să știe unde vine și ce tip de om e Becali.

Vinovății împărțite?
Vadim Rața (29 de ani) a revenit FCSB FOTO: Raed Krishan

Evident că latifundiarul merită o bilă neagră. Întrucât avea obligația, regulamentară și morală, să-i permită internaționalului (31A) de peste Prut să se acomodeze la FCSB și abia apoi să-i ceară să arate de ce-i în stare. 

Atât că, în stilul lui veșnic grăbit și agitat, Becali n-a avut răbdare și l-a pus pe liber pe mijlocașul adus de la Voluntari, culmea, la ordinul lui, după doar 108 minute de joc! Nu l-a lăsat pe teren nici măcar un singur meci cap-coadă!

Dacă vă mai amintiți, ceva și mai rău i s-a întâmplat anul trecut lui Ulrich Meleke, achiziționat de CFR de la Botoșani în mandatul lui Șumudică. Dan Petrescu nu l-a plăcut pe ivorian și l-a scos din lot, africanul neapucând să evolueze nici măcar un minut în Gruia! CFR a trebuit însă să achite 250.000 de euro Botoșanilor pentru un transfer complet ratat. Meleke va fi declarat liber și va poposi, ca și Rață, la FC Voluntari, unde e și în prezent.

Deci Becali nu-i primul care se păcălește. Concret, fiind proprietarul echipei, era și e dreptul lui să dea afară orice jucător, cu condiția să respecte clauzele din contract. Sau să se înțeleagă cu el, precum în cazul lui Rață, plecat de la FCSB cu 40.000 de euro, echivalentul salariului lui de la Voluntari pe 8 luni!

Până la urmă, cum nu s-a întors în Ilfov cu buzunarul gol, preferând să joace la Voluntari decât să se antreneze de unul singur în Berceni, Vadim a ieșit în câștig. Totuși, Becali nu l-a încurcat foarte tare, din moment ce a doua zi după despărțirea de roș-albaștri, Rață a figurat titular în partida pierdută cu Rapid și a bifat toate cele 90 de minute.

Părerea mea e că, înainte de a deranja mazilirea lui, a deranjat modul în care s-a produs ea, cel în cauză aflând din presă că trebuie să-și strângă echipamentul și să plece! Într-o lume civilizată, nu te porți așa. Eviți să-i tratezi pe oameni ca pe obiecte. Nu-i jignești și, cu atât mai puțin, nu îi rănești.

Amănuntul că a acceptat să revină la Voluntari numai după ce-a primit 40.000 de euro i-a determinat pe unii fani să-l considere pe Vadim vulnerabil. Și, nu fără justificare, să-i reproșeze că și-a trădat principiile de dragul intereselor. Spuneți-mi însă, ca să închei, știți mulți care procedează altfel?

Dacă răspunsul e da, atunci s-ar fi recomandat ca și Vadim Rață să tacă.


Comentarii (27)
ionmaria010540
ionmaria010540  •  06 Septembrie 2022, 21:24
Postat de ionmaria010540 pe 05 Septembrie 2022, 21:59

Ioanitoaia este in continuare cel mai activ dintre editorialistii gazetei si cel mai echilibrat. Azi incearca sa indrepte cateva din exagerarile colegei tinere pe care o si citeaza. Cand iei atatia bani cati Rata daca ai minte, taci.

Dacă asta ai inteles tu…????????‍♂️

birdibel
birdibel  •  06 Septembrie 2022, 07:28

Banii lor, fac ce vor… oierul apropitar are “manere” care ar face sa roșească un oier adevărat. El a rămas doar un bișnițar cu bani mulți, un M.I.T.O.C.A.N. îmbrăcat in aur si sclipici. Ioanitoaia si intreaga presa, nu numai de sport, fac o greșeală ca îl baga in seama atât de mult. Individul a ajuns posterul României de azi. Uitându-ne la el e ca si cum ne-am uita in oglinda. Cu ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

maradona79
maradona79  •  06 Septembrie 2022, 05:09
Postat de ionmaria010540 pe 05 Septembrie 2022, 21:59

Ioanitoaia este in continuare cel mai activ dintre editorialistii gazetei si cel mai echilibrat. Azi incearca sa indrepte cateva din exagerarile colegei tinere pe care o si citeaza. Cand iei atatia bani cati Rata daca ai minte, taci.

Deci la tine mizeria poate fi acoperita cu euro. Vine Gigi, te scuipa intre felinare apoi iti da o mie de euro iar tu esti fericit ca, desi umilit, ai cu o mie de euro mai mult.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează