OPINII  »  EDITORIAL

Cea mai talentată ciudățenie

Articol de - Publicat duminica, 19 februarie 2023 23:04 / Actualizat duminica, 19 februarie 2023 23:04

Malcom Edjouma e un mijlocaș defensiv care este, de fapt, ofensiv, că nu-l poți considera apărător pe un fotbalist ajuns la al șaptelea gol în sezonul acesta.

Echipa e Steaua, așa o strigă și o cred suporterii care umplu peluza, doar că ea e FCSB, acesta e numele oficial din clasament și de pe tabelă.

Antrenorul principal nu e principal, nu e nici măcar secund, pentru că "principalul" și secundul sunt marionete pe care le conduce patronul din fața televizorului.

Harababura din interior și din jur ar trebui să dea peste cap un grup, indiferent de domeniul în care ar activa el. Doar că nu-l dă, îl bulversează, culmea!, pe adversar.

FCSB are o ocazie imensă în primul minut, apoi izbutește să și marcheze devreme, conduce jocul, se apără organizat și construiește atacuri curate.

Echipa lui Becali și a unor suporteri care o iubesc orbește e o sumă de paradoxuri, dar măcar despre ea poți spune ceva.

Craiova de astăzi e indescriptibilă, e o formație fără trăsături. Oltenii nu atacă, nu se apără, nu au contraatac, nu sunt răi, nu au nervi. Oamenii lui Neagoe arată ca niște roboței aflați într-un stadiu de testare în care nu-i țin bateriile și se mișcă și ei atât cât pot.

Malcom rămâne pe toată durata jocului cel mai influent dintre roș-albaștri. Nu e Tavi Popescu, nu e Florinel Coman cel mai bun.

Cea mai talentată ciudățenie

Esențial a devenit un fotbalist care se aflase între amatorism și profesionalism câtă vreme evoluase în Franța, înainte să-l dea afară Hagi și să-l pescuiască FC Botoșani. Popescu, Coman, Miculescu sunt vedete pe hârtie și pe transfermarkt și în percepția majorității.

Doar că imaginile pe care le afișează FCSB sunt rar corecte, aici mai nimic nu este ceea ce pare. Nu poate fi un personaj autentic nici măcar Tîrnovanu, un portar tânăr convocat în echipa națională, lăudat și curtat. Goalkeeperul îi face cadou Universității golul egalizator. Rezultatul nu schimbă cu mult calculele din clasament.

Unică în ciudățenia ei, echipa bogată, falsă și iubită a lui Becali continuă să lupte pentru câștigarea campionatului și chiar are șanse să reușească. Dacă ar deveni, într-adevăr, campioană nu ar fi nimic de înțeles. 


Comentarii (35)
anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  21 Februarie 2023, 10:59

Vă aud acum în reluare pe Digi la discuția cu Cartu...Dacă mingea atinge metatarsianul 2 sau 3 dv. știți că nu se pune ??? Nu se poate așa ceva...Chiar pe fata domnule ???

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  20 Februarie 2023, 23:32
Postat de DjimZmit pe 20 Februarie 2023, 21:17

:) Asa se zice acum despre unii de pe locul 8, ca se lupta pentru campionat?

Da...Am greșit...

DjimZmit
DjimZmit  •  20 Februarie 2023, 21:17
Postat de anticenzuralasport pe 20 Februarie 2023, 08:33

Danezii aia anonimi sunt in lupta pentru campionat în Danemarca !!! Dar de unde să știi tu ??? M-ai crede dacă-ți spun că danezii aia anonimi au firma mai bună decât o echipa care a câștigat un tur preliminar in fara CFR ??? Sau tu știi că CFR a pierdut doua tururi preliminare - unic pentru țara noastră ? Altfel desigur că fotbal se numește sa joci aproape un meci cu un om în plus și să forțezi orice cu Hoban 40 de ani !

:) Asa se zice acum despre unii de pe locul 8, ca se lupta pentru campionat?

Vezi toate comentariile (35)
Comentează