SPORTURI  »  ALTELE  »  ACUZAȚIE

Un antrenor de înot de la Dinamo, acuzat că a violat o fetiță de 7 ani » Reacția clubului: „Colaborăm cu anchetatorii și am luat o serie de acțiuni concrete”

CS Dinamo se află într-un scandal uriaș / Sursă foto: Facebook
CS Dinamo se află într-un scandal uriaș / Sursă foto: Facebook

Articol de , - Publicat miercuri, 14 februarie 2024 17:39 / Actualizat miercuri, 14 februarie 2024 18:12

Un antrenor de înot al CS Dinamo, în vârstă de 20 de ani, a fost reținut de Poliția Capitalei. Este acuzat că ar fi violat o fetiță în vârstă de 7 ani.

Pe 13 februarie 2024, Secția 6 de Poliție a fost sesizată de mama unei fetițe de 7 ani. Femeia a transmis că fiica ei ar fi fost violată de instructorul de înot. Organele abilitate au stabilit că bărbatul în vârstă de 20 de ani se afla chiar în timpul programului de lucru.

Un antrenor de înot de la CS Dinamo, acuzat de viol

Antrenorul, având contract de activitate sportivă cu CS Dinamo, potrivit Hotnews, a fost dus la audieri și reținut sub acuzația de viol în forma agravată.

Gazeta l-a contactat în cursul după-amiezii pe Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, care le-a transmis reporterilor poziția oficială pe care clubul o are vizavi de situația iscată. Antrenorului incriminat i-a fost reziliat deja contractul, a informat CS Dinamo.

Comunicatul emis de CS Dinamo: „Conducerea colaborează cu anchetatorii”

„Cu privire la situația de la Secția de Natație a Clubului Sportiv Dinamo, dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în abordarea și soluționarea promptă și transparentă a acestui caz.

Conducerea clubului colaborează și va colabora cu anchetatorii pentru soluționarea cu celeritate a acestui caz, fiind puse la dispoziție, în seara datei de 13.02.2024, imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zona bazinului de înot. Repudiem cu fermitate și condamnăm orice formă de comportament inadecvat, similar cu acela atribuit fostului nostru angajat. În momentul în care am fost informați despre acuzațiile aduse, am inițiat imediat o serie de acțiuni concrete: 

1. Rezilierea Contractului: Am încetat orice formă de colaborare cu persoana în cauză, interzicându-i astfel orice posibilitate de a interacționa cu minorii din cadrul clubului nostru, fie că aceștia sunt sportivi de performanță sau amatori. 

2. Certificat de Integritate Comportamentală: Vom solicita întregului personal prezentarea unui certificat care atestă integritatea comportamentală, asigurându-ne astfel de aderarea la cele mai înalte standarde etice. 

3. Educație și Prevenire: Vom organiza sesiuni de formare pentru sportivii noștri, concentrându-ne pe deontologia, etica și conduita profesională adecvată în relația cu minorii și persoanele vulnerabile, precum și cu familiile acestora. 

4. Analize și Diagnoze Organizaționale: Prin Compartimentul nostru de Analiză Psihologică, vom demara o evaluare aprofundată a Academiei de Înot și vom extinde aceste analize la toate disciplinele sportive din cadrul clubului. 

Suntem dedicați asigurării unui mediu sigur și propice pentru toți sportivii noștri, indiferent dacă practică sportul la nivel amator sau profesionist. Măsurile luate reflectă angajamentul nostru către binele și protecția comunității noastre sportive. De asemenea, dorim să reiterăm că, încă de la deschiderea secției de înot, am oferit părinților posibilitatea de a asista la antrenamente, promovând astfel o cultură de transparență și siguranță. 

Încurajăm continuarea acestei practici, reafirmând deschiderea noastră către orice sugestii sau preocupări din partea părinților și a sportivilor. Clubul Sportiv Dinamo este ferm angajat în lupta împotriva oricăror forme de abuz și va continua să colaboreze cu toate părțile interesate pentru a menține un mediu sigur și sănătos pentru practicarea sporturilor”, se arată în comunicatul emis de CS Dinamo. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  09 Martie 2024, 10:30
Postat de mean_machine pe 08 Martie 2024, 15:01

Mai baga o fisa

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  08 Martie 2024, 15:07
Postat de mean_machine pe 08 Martie 2024, 15:01

Mai baga o fisa

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mean_machine
mean_machine  •  08 Martie 2024, 15:01
Postat de Blacknoirbeard pe 08 Martie 2024, 14:07

***

Mai baga o fisa

Vezi toate comentariile (20)
Comentează