SPORTURI  »  ALTELE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Camelia Potec, despre retragerea neașteptată a lui Robert Glință: „Am auzit multe variante, inclusiv pe partea cu dopingul, ceea ce mi s-a părut șocant!”

Articol de - Publicat miercuri, 05 aprilie 2023 21:00

Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, vorbește despre retragerea lui Robert Glință. Aceasta spune că nici până în acest moment nu a aflat care au fost adevăratele motivele din spatele retragerii surprinzătoare de la începutul anului

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Robert Glință s-a retras de tot?
- Da! Și-a depus la Ministerul Sportului hârtiile prin care a cerut renta viageră.

- Ai și tu! O grămadă de bani.
- Lucru care m-a ajutat să vin la federație, pentru că la început nici n-am avut salariu.

- Serios?! Ai lucrat gratis?
- Da... Nu erau bani, nu era buget, iar salariul președintelui e un pic mai mare decât salariul mediu pe economie. În 2013 aveam buget de 2 milioane de lei.

- Populația care nu se pricepe la înot susține că Glință s-a lăsat pentru că a apărut Popovici! Și n-a mai primit aceeași atenție.
- Hmm... Nu cred că a renunțat din cauza lui David, mai ales că erau prieteni, iar performanțele lui David îl motivau. Din momentul în care a apărut David, a avut mai multă ambiție să meargă înainte. În rest, am auzit multe variante, inclusiv pe partea cu dopingul, ceea ce mi s-a părut șocant. Noi am încercat să iasă din sportul de performanță ca un sportiv curat...

- Dar, scuză-mă! A fost bănuit că s-ar fi dopat?
- Da. Că ar fi ieșit un rezultat pozitiv. Am cerut dovezile, am cerut Centrului antidoping rezultatele și toate au fost negative. În ceea ce privește decizia de a se lăsa, a fost șocantă și pentru noi. Nu știm nici acum motivul real, însă bănuim că a fost o oboseală fizică și psihică pentru că a avut analize de suprasolicitare, de oboseală, de o recuperare nu foarte bună. Pentru că își dorea foarte mult să fie la forma pe care o avea David. În ultima vreme a fost sărit pentru competiții fiindcă a fost și accidentat la gleznă.

Glință s-a retras în luna ianuarie

Robert Glință, cel mai cunoscut înotător român după David Popovici, a anunțat că se retrage din înotul profesionist la numai 25 de ani. Cea mai importantă realizare din cariera lui Glință este medalia de aur câștigată în 2021 la Budapesta, Campionatele Europene în bazin olimpic, 100m spate. 

„Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin munca grea de a atinge un obiectiv și de a depăși adversitatea și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine însumi, care vor rămâne pentru totdeauna cu mine”, spunea Robert.

CITEȘTE ȘI:

Triunghi amoros: Larisa Iordache s-a cuplat cu fostul iubit al lui Bernadette Szocs. Primele imagini cu cel mai nou cuplu din sport
RELAȚIE
Triunghi amoros: Larisa Iordache s-a cuplat cu fostul iubit al lui Bernadette Szocs. Primele imagini cu cel mai nou cuplu din sport
Vedeta naționalei României, Adelina Ungureanu, l-a lăsat mască pe Costin Ștucan: „What? Cum adică vrei să faci asta?”
ITALIA
Vedeta naționalei României, Adelina Ungureanu, l-a lăsat mască pe Costin Ștucan: „What? Cum adică vrei să faci asta?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
alexxp1955
alexxp1955  •  05 Aprilie 2023, 21:49

Nu a mai suportat umilinta! Guvern,...Federatie,...Club....

Dino
Dino  •  05 Aprilie 2023, 21:31

- Ai și tu! O grămadă de bani. - Lucru care m-a ajutat să vin la federație, pentru că la început nici n-am avut salariu. - Mai intreaba bre si de altceva in afara de bani, deci nu cred ca a fost emisiune in care sa nu fie curios de bani. Daca il avea invitat pe Tiger Woods sau Jordan ii dadea sistemul de operare eroare.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează