SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATE EUROPENE

Serie de competiții majore lângă și în România » Ungaria, Bulgaria și Serbia organizează Campionatele Europene în an olimpic pentru diverse sporturi

Pista pentru sporturi pe apă de la Szeged FOTO Planet Canoe
Pista pentru sporturi pe apă de la Szeged FOTO Planet Canoe

Articol de - Publicat joi, 04 ianuarie 2024 20:41 / Actualizat vineri, 05 ianuarie 2024 12:49

Szeged, Sofia și Belgrad vor găzdui întrecerile continentale la canotaj, kaiac-canoe, haltere și natație. Bucureștiul va fi și el gazda unei competiții continentale în 2024, cea de lupte. 

Anul 2024 este marcat de Jocurile Olimpice de la Paris, dar până la întrecerea supremă, sportivii europeni au ocazia să se testeze în întrecerile continentale. 

Naționala masculină de handbal a României a pierdut primul test serios înaintea Euro 2024 » Un mare motiv de îngrijorare pentru Xavi Pascual
CAMPIONATUL EUROPEAN
Naționala masculină de handbal a României a pierdut primul test serios înaintea Euro 2024 » Un mare motiv de îngrijorare pentru Xavi Pascual

O parte dintre federațiile sporturilor olimpice au ales drept gazde ale Campionatelor Europene din acest an orașe din sud-estul Europei.

Bucureștiul a primit organizarea Campionatelor Europene de lupte, competiție care va avea loc între 2 și18 februarie în Sala Polivalentă din capitală. 

Este pentru a treia oară când țara noastră găzduiește această întrecere continentală după edițiile din 1979 și 2019. Din păcate, la competiția din România, nu se vor oferi bilete pentru Jocurile Olimpice de la Paris, acestea urmând a se decide după turneul european de calificare din luna aprilie care va avea loc la Baku.

Haltere în Bulgaria 

Țările vecine cu România vor organiza și ele Campionate Europene în acest an olimpic. Tot în luna februarie, între 12 și 20, în Bulgaria, la Sofia, se vor ține întrecerile de la haltere. Competiția oferă puncte pentru clasamentul în urma căruia se vor stabili sportivii care vor obține biletele pentru Paris.

Sporturile pe apă în Ungaria

Ungaria are o pistă fantastică pentru sporturile pe apă la Szeged. Astfel că între 18 și 25 aprilie se vor desfășura Campionatele Europene de canotaj, iar între 10 și 23 iunie cele de kaiac-canoe. 

România va fi prezentă la aceste întreceri cu sportivii care deja și-au obținut biletele pentru JO, 44 la canotaj și 3 la kaiac-canoe. 

Cu aproximativ două luni înainte de Jocurile Olimpice sunt aceste campionate. Acolo, de altfel, o să stabilesc un obiectiv: îmi doresc două medalii, în probele de 1.000 și 500 de metri, așa cum v-am obișnuit. Mă gândesc să obțin două medalii cât mai strălucitoare.

 Va fi un concurs de evaluare, să spunem testul dinainte de examenul suprem, îi voi vedea pe toți europenii cât de bine pregătiți sunt și mai apoi voi merge la Jocurile Olimpice să văd ce pot adversarii din afara Europei”, a spus Cătălin Chirilă.

Natație în Serbia

Suita de întreceri europene din sud-estul Europei se încheie cu cele de natație de la Belgrad din Serbia, probele de înot urmând a avea loc între 17 și 23 iunie. 

Rămâne de văzut dacă David Popovici va introduce în programul său această competiție, una desfășurată cu o lună înainte de startul Jocurilor Olimpice.

Campionatele Europene din 2024 din România și din țările vecine

  • 2-18 februarie » Lupte » Campionatele Europene » București
  • 12-20 februarie » Haltere » Campionatele Europene » Sofia (Bulgaria)
  • 18-25 aprilie » Canotaj » Campionatele Europene » Szeged (Ungaria)
  • 8-12 mai » Ciclism » Campionatele Europene de mountain bike » Cheile Grădiștei 
  • 13-16 iunie » Kaiac-canoe » Campionatele Europene » Szeged (Ungaria)
  • 10-23 iunie » Natație » Campionatele Europene » Belgrad (Serbia)

Citește și: 

Naționala masculină de polo începe vineri parcursul la Campionatul European din Croația
POLO
Naționala masculină de polo începe vineri parcursul la Campionatul European din Croația
CS Rapid a rezolvat problema! Echipele clubului riscau să piardă meciurile la „masa verde”
CS RAPID
CS Rapid a rezolvat problema! Echipele clubului riscau să piardă meciurile la „masa verde”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează