SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE NATAȚIE

Interviu altfel cu David Popovici: „Dacă reușesc să fiu mulțumit cu ceea ce am, atunci aș fi fericit cu viața mea” » De ce stă departe de rețelele sociale

Articol de - Publicat marti, 25 iulie 2023 08:09 / Actualizat marti, 25 iulie 2023 11:10

David Popovici, cel care azi va concura în finala de 200 metri liber de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, a vorbit despre pasiunea sa pentru psihologie și despre cum l-a ajutat în viața de zi cu zi, dar și în sport.

  • Reporterul Roxana Fleșeru și fotoreporterul Raed Krishan sunt în Japonia, la Fukuoka, și transmit toate informațiile care contează de la Campionatele Mondiale de Înot
  • Finala probei de 200 metri liber va fi azi, 25 iulie, ora 14:02. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Antena 1
  • David Popovici va mai concura într-o singură probă la Fukuoka, în cea de 100 de metri liber, unde deține și recordul mondial. Seriile sunt programate pe 27 iulie, în sesiunea de dimineață. Semifinalele vor avea loc în aceeași zi, iar lupta pentru medalii se va da pe 28 iulie.

David Popovici a fost vizitat la sfârșitul lunii martie, la București, de mai mulți jurnaliști de la publicații și televiziuni importante din Europa, printre care Gazzetta dello Sport, Corriere della Sera, AS, Marca, RAI sau L'Équipe. 

În interviul publicat acum de francezii de la L'Équipe, sportivul de la CS Dinamo vorbește despre stilul său de viață și despre ce-l ajută în viața de zi cu zi.

Cu ei se luptă David Popovici pentru aurul la 200 metri liber » Cine sunt adversarii din finala de azi
CM DE NATAȚIE
Cu ei se luptă David Popovici pentru aurul la 200 metri liber » Cine sunt adversarii din finala de azi

David Popovici: „Dacă reușesc să fiu mulțumit cu ceea ce am, atunci aș fi fericit cu viața mea”

„Am descoperit stoicismul (n.r- curent filozofic din Grecia și Roma Antică) prin antrenorul meu. A vrut să mă ajute să depășesc un anumit moment și să fiu cea mai bună versiune a mea. A început să-mi dea cărți despre stoicism. Am încercat să le citesc când eram mai tânăr, dar a fost prea greu. De-a lungul anilor am devenit tot mai interesat și am încercat să transpun această filozofie și în viața de zi cu zi, nu doar în tot.

Dacă e să rezum în câteva cuvinte ceea ce mă inspiră aș spune o propoziție simplă: «Să fii fericit cu ceea ce ai».  Dacă reușesc să fiu mulțumit cu ceea ce am, cu ceea ce fac și cu ceea ce pot avea, atunci aș fi fericit cu viața mea. Nu contează câte bunuri materiale pot dobândi.

Una dintre principale lecții învățate din stoicism este să nu îmi fac griji pentru cea ce nu e sub controlul meu, ceva din lumea exterioară. Pot controla doar lucrurile asupra cărora am o influență. Așa că stau calm. Nu mă îngrijorează ce nu e sub controlul meu. Făcând asta, pot trăi mai liniștit”, a povestit Popovici.

Sunt foarte atent la detalii. Este una dintre principalele diferența față de alți sportivi. Atenția la detalii este esențială. Poți munci oricât, dar dacă nu ai o viața de sportiv, atunci muncești mai mult sau mai puțin degeaba. Trebuie să fii atent la somn, la alimentație, la ce petreceri te duci. 

– David Popovici

Nu sunt foarte activ pe rețelele sociale. Dacă stau pe Instagram, mă voi uita mereu la numărul de like-uri, comentarii și altele. Și există o doză de dopamină, de plăcere instantanee, care vine și pleacă foarte repede. E distractiv pe moment, dar după aceea te simți mai gol. Așa că încerc să scap cât mai repede de aceste amintiri ale succesului meu, pentru că nu cred că mă definesc.

– David Popovici

Citește și: 

Toată lumea natației e cu ochii pe David Popovici: „Omul ăsta e înspăimântător! Mi-a plăcut la nebunie”

Finala lui David Popovici se vede la TV! Anunțul făcut aproape de miezul nopții

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (4)
daniaania
daniaania  •  25 Iulie 2023, 15:57

Uneori mai și pierzi, totul se învață în sport. Poate la 100 m va fi mai bine. Contează pregătirea și psihicul. Hai David !!!

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  25 Iulie 2023, 15:26

Unul dintre cei mai mari romani in viata.

muzica
muzica  •  25 Iulie 2023, 15:01

INCREDIBILLLLL !DA,FARA MEDALIE POPOVICI !Trebuie,sa INVETE din aceasta neasteptata INFRANGERE !Cred,ca a fost FATALA TACTICA,de a conduce cu o jumatate de corp ,15O M,iar cei trei medaliati,au avut tactica ,de a-l ataca pe ultimii metrii !Oare,antrenorul nu a gresit ,cu aceasta tactica,unde David ,pe ultimii meterii in loc sa sprinteze,EL A PIERDUT DIN FORTE !Deci,DOZAJUL FORTELOR,(f.important la 2OO M ),L-A COSTAT LIPSA DE PE PODIUM !EL,CU ANTRENORUL SI ECHIPA ECHIPA SA,VOR CORECTA ACESTE GRESELI SI POATE SE VA REVANSA LA 1oo M!Mie mi-e teama,insa ca MORALUL DISTRUS,poate sa joace un rol important !ACUM POATE DEMONSTRA,CA ESTE CU ADEVARAT UN MARE CAMPION,CARE POATE SA TREACA PESTE UN ASEMENEA ESEC USTURATOR !!SUCCES DAVID,AVEM INCREDERE IN TINE !!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează