SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE NATAȚIE

VIDEO EXCLUSIV Cum arată prima zi a lui David Popovici în calitate de dublu campion mondial și când revine în România: „Sper că primirea va fi așa cum se cuvine”

Articol de GSP - Publicat joi, 23 iunie 2022 09:32 / Actualizat joi, 23 iunie 2022 12:14

Dublu campion mondial la doar 17 ani, David Popovici va reveni în România abia duminică, pe 26 iunie, deși concursul s-a încheiat pentru el de miercuri seară. Înotătorul va fi primit la Salonul Oficial de la Aeroportul „Henri Coandă”.

În această dimineață, la GSP LIVE, Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, a explicat ce va face David în următoarele zile și când va reveni în țară, după Campionatul Mondial de la Budapesta.

VIDEO Camelia Potec: „David Popovici revine duminică în România”

„Primirea va fi duminică. Competiția se termină sâmbătă, iar sportivii vor fi primiți duminică, sper că așa cum se cuvine, de Ministerul Sportului și COSR.

Pentru David lucrurile sunt clare. Ne place să știm clar care e programul. El va rămâne la Budapesta alături de Robert Glință, care nu a terminat competiția. Acum îi ținem pumnii lui Robert, care participă în proba de 50 de metri spate.

Azi se va odihni, poate face ce vrea. Are libertatea de a face ce vrea. De mâine va începe să se pregătească din nou. Pe 5 iulie va la startul la Campionatele Europene de Juniori, de la Otopeni”, a spus Camelia Potec la GSP LIVE.

Ne-am trezit cu zâmbetul pe buze. Încercăm să ne bucurăm de aceste rezultate extraordinare pe care David le-a realizat pe Budapesta. 

A fost extraordinar, mai ales că rezultatele vin după o perioadă de pandemie în care am suferit cu toții. Obiectivul nostru pentru aceste Mondiale nu era foarte îndrăzneț, pentru că întrecerile au fost anulate inițial. 

Acum 3 luni am primit vestea că se vor ține la Budapesta. Au fost multe schimbări, a fost o nesiguranță în ceea ce privește participarea noastră. Dar acum putem spune că România aduce acasă două medalii de aur. E primul Mondial de seniori la care David participă și nu știi la ce să te aștepți, nu știi cum sunt ceilalți. În primul rând, vrei să iei medalii la campionatele tale, cele de juniori
 
– Camelia Potec

Ce urmează pentru David Popovici 

Pentru înotătorul legitimat la Dinamo a fost doar prima competiție importantă a acestei veri, el urmând să mai participe la:

  • Campionatele Europene de juniori de la Otopeni (5-10 iulie);
  • Campionatele Europene de seniori la Roma (11-17 august);
  • Campionatele Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).

FOTO. David Popovici a sărbătorit cu părinții succesul din Ungaria

+7 FOTO

Citește și: 

Câți oameni s-au uitat miercuri pe TVR la finala istorică în care David Popovici a câștigat al doilea titlu mondial

Măsuri extraordinare pentru David Popovici » Șefa ANAD a explicat cum se ferește campionul mondial de substanțele interzise

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  23 Iunie 2022, 18:33

ROMÂN adevarat DAVID POPOVICI ! A lăsat America pentru Romania ! Mulțumim !

Draconian
Draconian  •  23 Iunie 2022, 15:42

Macar primul-ministru Ciucă si ministrul sportului Novak sa fie prezenti la aeroport, primirea trebuie mediatizata, citeva sute de oameni cu pancarte si steaguri ar fi ideal, plus toate televiziunile din tara, sa vada tineretul la ce te poate duce o astfel de performanta exceptionala, sa fie un exemplu pentru toti.

chromophobia
chromophobia  •  23 Iunie 2022, 14:46

Anuntati si ora cand o aflati ca sa-l primim cum se cuvine

Vezi toate comentariile (3)
Comentează