SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE NATAȚIE

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA David Popovici s-a calificat în semifinale la 200 m liber la CM de la Fukuoka! A avut al treilea timp » Cursa are loc tot astăzi! Unde poate fi urmărită

David Popovici după cursa din serii FOTO Raed Krishan +10   FOTO
David Popovici după cursa din serii FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 24 iulie 2023 06:00 / Actualizat luni, 24 iulie 2023 13:36

David Popovici (18 ani) s-a calificat în semifinalele probei de 200 de metri liber la Campionatele Mondiale de natație de la Fukuoka. El a parcurs cele patru lungimi de bazin în 1.45:86.

  • Reporterul GSP Roxana Fleșeru și fotoreporterul Raed Krishan sunt în Japonia, la Fukuoka, și transmit toate informațiile care contează de la Campionatele Mondiale de Înot
  • Semifinalele probei de 200 de metri liber sunt programate astăzi, de la ora ora 15:11 în România. Finala va fi marți, 25 iulie, ora 14:02.
  • Campionatele Mondiale de Natație nu sunt transmise la TV, doar pe platforma de streaming Antena Play. Toate informațiile pot fi urmărite în timp real pe GSP.ro
  • David Popovici va mai concura într-o singură probă la Fukouka, în cea de 100 de metri liber, unde deține și recordul mondial. Seriile sunt programate pe 27 iulie, în sesiunea de dimineață. Semifinalele vor avea loc în aceeași zi, iar lupta pentru medalii se va da pe 28 iulie.

David Popovici, în semifinalele probei de 200 de metri liber la Fukuoka

David Popovici și-a început aventura la Fukuoka în Messe Marina, sala A, într-o zi sufocantă. La ora 11:00 erau 33 de grade Celsius care se simțeau ca 40. 

Chiar și așa, mulți fani japonezi s-au strâns în fața sălii pentru a-i vedea pe cei mai buni înotători ai lumii în acțiune. Cu măști sau fără, tineri sau bătrâni, spectatorii l-au aplaudat pe David atunci când a intrat în bazin la ora 11:51. Românul și-a făcut ritualul de dinainte de cursă, cel care-l ajută să se concentreze, și apoi a plonjat. 

David Popovici, depășit de un britanic

El a înotat în ultima serie alături de britanicul Matthew Richards și de austriacul Felix Aubock. David a condus cursa până la 150 de metri, dar a fost depășit spre final de britanicul de pe culoarul al cincilea. Înotătorul român a atins peretele după 1:45, 86, acesta fiind al treilea timp la finalul celor opt serii. El a fost depășit de americanul Luke Hobson (1:45, 69) și de Matthew Richards (1:45, 82) .

În semifinale s-au mai calificat Tom Dean 9Marea Britanie), Honjoon Lee (Coreea de Sud, Kieran Smith (SUA), Lucas Henveaux (Franța), Katsushiro Matsumoto (Japonia) Fernando Scheffer (Brazilia), Felix Auboeck (Austria), Pan Zhanle (China), Alexander Graham, (Australia), Marco de Tullio (Italia), Sunwoo Hwang (Coreea de Sud), Rafael Miroslaw (Germania) și Antonio Djakovic (Elveția). 

David Popovici s-a calificat în semifinale la 200 m liber la CM de la Fukuoka! A avut al treilea timp  » Cursa are loc tot astăzi! Unde poate fi urmărită
David Popovici în acțune

În sesiunea de seară de la Fukuoka, David va înota în a doua semifinală care va începe de la ora 15:17, el urmând să înoate pe culoarul al cincilea. Ultimul act este programat marți, de la ora 14:02.

1:45,49a fost timpul lui David Popovici în singura finală pe care a înotat-o la 200 m liber în acest an

1:47,39este timpul pe care l-a înregistrat David Popovici în serii la Cupa României 2023 în această probă, el optând atunci să nu concureze în finală

1,47,99a fost timpul înotătorului român în serii la Trofeul Sette Colli de la Roma

David Popovici va avea concurență serioasă în lupta pentru medalia de aur la 200 de metri liber: 

  • Sud-coreeanul Hwang Sunwoo (20 de ani) deține cel mai bun timp al sezonului în această probă, cu 1:44,61
  • Matt Richards (20 de ani) vine cu moral bun. În 2023 a cucerit aurul în proba de 200 de metri la naționalele Marii Britanii, cu un timp de 1:44.83. L-a învins pe Tom Dean, campionul olimpic al probei..

1:42,97este cel mai bun timp al lui David Popovici în proba de 200 metri liber, reușit la CE de la Roma în 2022. Doar 2 sportivi în istorie au mai coborât sub 1 minut și 43 secunde, Paul Biedermann și Michael Phelps

David Popovici, obiective îndrăznețe la Fukuoka

„Anul acesta s-a concentrat pe proba de 200 de metri, dar o să vedem la sfârșit. Își dorește să se apropie mai mult de acest record mondial și la proba de 200 m și e normal.

Este visul oricărui sportiv în momentul în care excelezi și devii cel mai bun lume din toate timpurile la o probă, iar la cealaltă probă ești doar campion mondial și e cineva care a înotat mai rapid decât tine. 

E normal să-ți dorești să fii și acolo cel mai bun din toate timpurile", a spus Camelia Potec, președinta FRNPM, într-un interviu pentru Gazetă.

Citește și alte știri legate de Mondialele de la Fukuoka:

David Popovici a fost premiat în Japonia, înainte de a intra în competiție » Imaginile trimise de reporterii GSP prezenți la Fukuoka
fukuoka
David Popovici a fost premiat în Japonia, înainte de a intra în competiție » Imaginile trimise de reporterii GSP prezenți la Fukuoka
A căzut și ultimul record mondial al lui Phelps » Reporterii GSP au asistat la cursa magnifică a lui Leon Marchand
CM DE NATAȚIE
A căzut și ultimul record mondial al lui Phelps » Reporterii GSP au asistat la cursa magnifică a lui Leon Marchand

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
Eu.Sa.Fiu.Sanatos
Eu.Sa.Fiu.Sanatos  •  24 Iulie 2023, 17:24

bun si bronzul la 200

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  24 Iulie 2023, 14:49

"Turturica" asta din Tvr , in curand , o sa-l manance un "uliu "...

steauaefcsb
steauaefcsb  •  24 Iulie 2023, 13:49

Peluza Sud doreste sa-l felicite pe domnul Talpan pentru faptul ca l-a zburat din Ghencea pe acest baiat si l-a trimis la Dinamo! Multumim domnule Talpan,numai lucruri "bune" ati facut pentru Steaua!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează