SPORTURI  »  ALTELE  »  GALA SPORTIVULUI DINAMOVIST 2023

VIDEO + FOTO Dinamo și-a premiat sportivii de elită » Imagini spectaculoase de la gala finalului de an + ce au spus Lipă, Covaliu și Lupescu

Gala Sportivului Dinamovist 2023 a fost organizată astăzi la hotelul Mariott din București. Sportivii de elită ai clubului din „Ștefan cel Mare” au fost premiați. +41   FOTO
Gala Sportivului Dinamovist 2023 a fost organizată astăzi la hotelul Mariott din București. Sportivii de elită ai clubului din „Ștefan cel Mare” au fost premiați.

Articol de , - Publicat joi, 14 decembrie 2023 23:29 / Actualizat vineri, 15 decembrie 2023 03:21

Gala Sportivului Dinamovist 2023 a fost organizată astăzi la hotelul Marriott din București. Sportivii de elită ai clubului din Ștefan cel Mare au fost premiați.

Clubul Sportiv Dinamo și-a cinstit astăzi sportivii care au scris pagini de istorie în anul 2023. La loc de cinste au stat și cele două echipe care au adus cucerit campionatele, cea de handbal masculin și cea de rugby.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini de la Gala Sportivului Dinamovist 2023

+37 FOTO

Un premiu individual a mers către David Popovici, înotătorul medaliat recent cu bronz în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de natație în bazin scurt.

Ionela și Marius Cozmiuc, canotorii de top legitimați la CS Dinamo, au primit, la rândul lor, o distincție.

Câte un premiu au primit și șefii sportului românesc, Elisabeta Lipă (președinta Agenției Naționale pentru Sport) și Mihai Covaliu (președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român).

VIDEO. Covaliu, mesaj pentru David Popovici

Mihai Covaliu a ținut un discurs optimist, în care a transmis că vrea 10 medalii la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Paris. Acesta a dezvăluit că a discutat cu prim-ministrul Marcel Ciolacu și cu Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport: 

Am vorbit despre sport, despre ce se va întâmpla în 2024. Subiectul central a fost axat pe Jocurile Olimpice de la Paris. Bineînțeles, am intrat și în problemele care ne interesează cel mai mult, susținerea Guvernului, finanțare, buget pentru 2024. Premierul ne-a asigurat personal de întregul suport pentru tot ceea ce înseamnă pregătire olimpică, finanțare pentru sportul de performanță, dar, și a subliniat asta, totul va fi în funcție de performanța pe care fiecare și-o propune la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ionuț Lupescu, președinte de onoare al CS Dinamo

Ionuț Lupescu a fost prezent la gală și a fost anunțat în funcția de președinte de onoare al Clubului Sportiv Dinamo. 

Nu mă așteptam, e o responsabilitate să duc munca predecesorului meu, Ivan Patzaichin, mai departe. Pentru mine e o onoare. Sperăm ca peste câteva săptămâni să avem Hotărârea Guvernului României pentru o arenă multifuncțională. De-asta am venit la Dinamo. Eu cred că dacă nu ar fi cluburile departamentale, domnul Covaliu ar fi plecat singur la Paris
- Ionuț Lupescu

Elisabeta Lipă: „Marcel Ciolacu ne-a asigurat că va finanța toți sportivii români calificați la JO”

Elisabeta Lipă, președintele ANS, a vorbit și ea despre ședința pe care a avut-o alături de Mihai Covaliu cu premierul Marcel Ciolacu:

Am fost împreună la premierul României. Acesta a spus că nu va finanța niciodată federații separat. Pur și simplu va finanța toți sportivii calificați la Jocurile Olimpice. Ne-a și asigurat că nu trebuie să ne facem probleme din acest punct de vedere. Toată lumea vorbește de bugete tăiate, de neajunsuri și ne-a asigurat că toți cei calificați, dacă se va ivi situția în care nu vom avea fonduri, vor fi ajutați din fodul de rezervă.

Citește și alte știri din sportul românesc: 

„Voi propune în Consiliul de Administrație” » Inițiativa lui Gheorghe Tadici, cel care a debutat-o pe Cristina Neagu la „națională”

E convins că știe deja decizia în „cazul Simona Halep”: „Asta se va întâmpla la TAS”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează