SPORTURI  »  ALTELE  »  MINISTERUL SPORTULUI

VIDEO+ FOTO Eduard Novak îi răspunde Cameliei Potec: „Guvernul și Ministerul au sărit să o ajute”

Eduard Novak. 
Foto: Facebook +11   FOTO
Eduard Novak. Foto: Facebook

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 16:51 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 16:59

Ministrul Eduard Novak (46 de ani) a susținut o ultimă conferință de presă, înainte ca Ministerul Tineretului și Sportului să dispară în următorul guvern condus de Marcel Ciolacu.

După ce a făcut declarații acide la adresa Elisabetei Lipă, a ținut să-i dea o replică Cameliei Potec, cea care cu o zi în urmă a declarat că sistemul birocratic a întârziat foarte mult finanțarea Campionatelor Europene de juniori la natație, care au fost organizate anul trecut în România.

Gestul impresionant al lui Pep Guardiola. Ce a făcut pentru toți angajații lui Manchester City
ANGLIA
Gestul impresionant al lui Pep Guardiola. Ce a făcut pentru toți angajații lui Manchester City

VIDEO. Eduard Novak îi răspunde Cameliei Potec, după declarațiile privind birocrația de la Ministerul Sportului

„Sunt surprins față de atitudinea ei! Este una dintre federațiile cărora li s-a triplat bugetul, de la 2,7 milioane la 7 milioane lei. Pentru acea competiție, dânsa a solicitat 17 milioane de lei. Credeți-mă că totalul bugetului pe excelență a fost de 4 milioane. 

Guvernul și toată lumea din minister a sărit să o ajute. Până la final toată competiția a însemnat 3 milioane de lei. Efectiv a fost un stres, această federație n-a știut cum să gestioneze bugetul. Legat de așteptare, nu avem ce face. Și noi lucrăm în sistem birocratic”, a spus Eduard Novak.

Eduard Novak a susținut o conferință de presă la MTS
Eduard Novak a susținut o conferință de presă la MTS
Eduard Novak a susținut o conferință de presă la MTS
Eduard Novak a susținut o conferință de presă la MTS
Eduard Novak a susținut o conferință de presă la MTS
+7 FOTO

VIDEO. Camelia Potec: „Facem hârtii și stăm să cerșim. Asta e birocrația în România”

Camelia Potec a fost prezentă la un eveniment organizat de Camera de Comerț a României și Elveției și s-a plâns de birocrația cu care se confruntă federațiile sportive pentru a obține fonduri.

„Din păcate, cuțitul mai ajunge la os! Anul trecut, mai aveam puțin până la organizarea Campionatelor Europene de juniori și noi încă nu aveam buget. Eram trimiși de la un departament la altul, de la un minister la altul și toată lumea ridica din umeri. Am plâns foarte mult, dar niciodată nu am luat în calcul să renunț. 

Relația cu domnul Novak a fost cu bune și cu rele. A fost unul dintre miniștrii care au avut un mandat lung. Nu pot să spun că relația dintre natație și ministru a fost una extraordinar de rea. 

Au fost momente bune, chiar dacă multe lucruri s-au rezolvat mai târziu. Nu a fost o relație rea, ci una care a mai întâmpinat probleme pe parcurs”, a spus Camelia Potec.

VIDEO. Eduard Novak, despre tranziția de la Ministerul Sportului la Agenția pentru Sport

Eduard Novak a explicat când ar urma să i se încheie atribuțiile la Ministerul Sportului.

„De abia acum s-au numit miniștrii și așteptăm să fie numit noul președinte de agenție căruia o să-i predau toate celelalte. Din ce știu funcțiile din acest minister se vor reorganiza așa cum vor dori cei din agenție. Deocamdată eu ocup postul de interimar până la numirea noului președinte. 

Săptămâna viitoare se va emite o ordonanță de guvern prin  care va numit noul președinte al Agenției pentru Sport. Eu o să vin cât este nevoie și o să fac ceea ce trebuie până atunci. Vom încerca să ținem totul sub control pentru a avea o tranziție cât mai ușoară”, a mai spus Eduard Novak.

Citește și alte știri:

Cine e noul fotbalist de la FCSB » 3 calități și 3 defecte

Schimbări în lotul final al lui Emil Săndoi pentru Campionatul European » Ce jucători ratează turneul final

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
81mada
81mada  •  15 Iunie 2023, 18:07

17 milioane lei pentru organizarea unei competitii…. In conditiile in care fiecare tara isi plateste cazarea si masa la barem stabilit de organizatori oare unde se duceau banii aia? Facea bazin de inot de la 0?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează