SPORTURI  »  ALTELE  »  HALTERE / CAMPIONATE EUROPENE

Elena Andrieş, triplă campioană europeană la Izvorani

Articol de - Publicat luni, 26 martie 2018 20:34

În prima zi a Campionatelor Europene, care se desfășoară la Izvorani în perioada 26 martie-1 aprilie, o sportivă din România a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Elena Andrieş a cucerit, luni, trei medalii de aur, la total (179 kg), la smuls (79 kg) şi la aruncat (100 kg) în cadrul categoriei 48 de kg. Podiumul la total a fost completat de franțuzoaica Anais Michel care adunat 174 kg (78 kg și 96 kg) și de bulgăroaica Daniela Pandova cu 165 kg (71 kg și 94 kg).

Sunt primele medalii de aur obținute de Elena Andrieș, 23 de ani, la seniori, ea având în palmares la CE două distincții de bronz obținute la smuls şi total în 2017. ''Aceste medalii înseamnă foarte mult, e o realizare care îmi dă puterea să merg mai departe. Nu mă așteptam să ajung unde am ajuns. Sunt foarte emoționată şi foarte bucuroasă în acelaşi timp.

Eu sunt mândră de ceea ce fac şi sper ca lumea să mă vadă şi să fie mulțumită de ceea ce am făcut eu. Am muncit foarte mult şi am trecut prin multe, dar vreau să le mulțumesc antrenorilor mei care mi-au fost alături în acest timp şi m-au înțeles. Tot timpul m-au sprijinit. Am fost o perioadă accidentată, dar mi-am revenit. Nu am fost sigură de medaliile de aur, am fost sigură doar de medalii dar nu știam ce culoare o să aibă", a spus pentru Elena Andrieș pentru Agerpres.

România a primit organizarea Campionatelor Europene pe ultima sută de metri, după ce Albania este în stare de suspendare după numeroasele cazuri de dopaj. Țara noastră a mai găzduit întrecerea continentală în 1972 și în 2009.

"Până la Tokyo mai sunt alte obstacole de trecut, şi apoi vom vedea ce va fi pe viitor. Nu promit nimic. Pentru Mondiale, momentan nu vreau să spun nimic, vom vedea pe parcurs ce se va întâmpla. Până atunci va trebui să muncim şi mai mult" Elena Andrieș

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  26 Martie 2018, 21:12

Performanta imbucuratoare, eu sper sa si castigam clasamentul pe medalii la noi acasa. O singura observatie totusi: progresul fata de anul trecut e foarte mare la Andries, si nu era tocmai o junioara nici anul trecut. Sper doar sa fie pe bune.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează