SPORTURI  »  ALTELE  »  EUROPEANELE DE HALTERE

Fantastică la Erevan: Loredana Toma, 3 medalii de aur! » Al cincilea titlu european la total

Loredana Toma pe podium la Erevan/ FOTO FR Haltere
Loredana Toma pe podium la Erevan/ FOTO FR Haltere

Articol de - Publicat miercuri, 19 aprilie 2023 18:51 / Actualizat miercuri, 19 aprilie 2023 20:53

Loredana Toma (27 de ani) a cucerit al cincilea titlu european în total, în premieră la categoria 71 de kilograme! Ea a terminat prima la stilul smuls, stilul aruncat și la total. 

Loredana Toma, una dintre cele mai bune halterofile ale României din ultimii ani, a dominat categoria 71 de kilograme, urcând pe primul loc la toate cele trei stiluri, miercuri, la Campionatele Europene de la Erevan.

Cu o întârziere de 18 luni, bazinul olimpic de 1,7 milioane de euro din România a fost inaugurat astăzi: „Avem o infrastructură de excepție”
INAUGURARE
Cu o întârziere de 18 luni, bazinul olimpic de 1,7 milioane de euro din România a fost inaugurat astăzi: „Avem o infrastructură de excepție”

Loredana Toma, din nou campioană europeană

Toma a câștigat aurul la stilul smuls cu 110 kg, deşi a ratat ultima încercare, la 115 kg, ea intrând în concurs la 105 kg. Argintul a revenit italiencei Giulia Miserendino, cu 105 kg, iar bronzul a fost obţinut de germanca Lisa Marie Schweizer, cu 103 kg.

Fantastică la Erevan: Loredana Toma, 3 medalii de aur! » Al cincilea titlu european la total
Loredana Toma în acțiune FOTO FR Haltere

Loredana Toma a terminat pe primul loc şi la stilul aruncat, cu 130 kg, după ce a ratat prima sa tentativă la această greutate, ea începând concursul cu 125 kg. 

Argintul a fost adjudecat de britanica Sarah Davies, cu 126 kg, iar Miseredino a luat bronzul, cu 125 kg. Gherman a ocupat locul 8, cu 119 kg.

Diferență de zece kilograme

La total, singurul stil în care se acordă medalii la Jocurile Olimpice, Toma s-a impus cu 240 kg, fiind urmată de Miserendino, cu 230 kg, şi Davies, cu 226 kg. Gherman a fost a 8-a, cu 214 kg.

Pentru Toma aceasta este a cincea triplă de aur la Europene, după cele din 2017 (Split) la 63 de kg, 2018 (Bucureşti) la 63 kg, 2019 (Batumi) la 64 kg şi Moscova (2021) la 64 kg.

Fantastică la Erevan: Loredana Toma, 3 medalii de aur! » Al cincilea titlu european la total
Loredana Toma și cinci degete pentru cinci medalii de aur FOTO FR Haltere

România, care a participat cu o delegație de nouă sportivi, a încheiat Europenele de la Erevan cu 14 medalii, 9 de aur, trei obţinute de Mihaela Cambei (cat. 49 kg), trei de Andreea Cotruţa (cat. 55 kg), iar trei câştigate de Loredana Toma (cat. 71 kg), trei de argint, dintre care două câştigate de Cosmina Pană la cat. 45 kg (smuls şi total), şi una de Valentin Iancu la cat. 55 kg (aruncat), şi două de bronz, câştigate de Iancu la cat. 55 kg (smuls şi total).

Anul trecut, România nu a participat la CE de la Tirana, deoarece Federaţia era suspendată din cauza multiplelor cazuri de dopaj. Loredana Toma a ratat Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza acestei sancțiuni.

Citește și:

Loredana Toma înainte de Europene: „Ce muzică ascult? Muzică de bubuială, să intru în sala de antrenament cu chef!”

A surclasat-o pe Emma Răducanu, apoi a răsucit cuțitul în rana Simonei Halep: „M-am simțit ca în finala cu ea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
MaxiP
MaxiP  •  20 Aprilie 2023, 09:49
Postat de alenb pe 19 Aprilie 2023, 21:59

Nu stiu ce intelegi tu prin sectorul util societatii si nu ma intereseaza. Platesc impozite deci da, contribui si eu la renta viagera a fomistei asteia. Btw, mai e vreo tara europeana care da rente viagere la sportivi? Germania? Marea britanie? Franta? italia? Care e logica sa platesti pensii viagere nesimtite cand oricum rasplatesti respectivele performante mai mult decat baban? O tara rupta-n fund cu atatea lipsuri da pensii viagere si de 10 mii de euro, pensii speciale la sportivii militari sau militieni (spadasina branza) plus ca rasplateste cu vreo 200 de mii de euro un aur olimpic (cam de 2.5 ori mai mult decat Germania..).

Din păcate nu acționăm ca tari ca Germania și Marea Britanie. Dar ai grija, statul le plătește mult mai mult decât o face statul roman. Numai ca nu din premiere. Noi facem economie, plătim de-abia statutul de performer, care nu sunt mulți, în schimb acolo li se asigura venituri stabile bune tuturor și condiții de performanta pentru a obține performeri. Eu prefer varianta lor, tu sigur nu, pentru ca este mult mai scumpa. Dar ca de obicei, unii vedeți doar ceea ce vreți, îți garantez ca acele state investesc în sport mult mai mult ca noi și pe lângă asta au cotizații mult mai mari din partea cetățenilor.

MaxiP
MaxiP  •  20 Aprilie 2023, 08:39
Postat de alenb pe 19 Aprilie 2023, 19:49

Si acu binenteles trebuie sa-i platim renta viagera lui saracia asta mii de euro tot restul vietii.

Da ba, fix tu i le plătești. Va cunosc, ați sta acasă sa luați bani degeaba și când e vorba de munca sau de contribuții, faceți gura mare și toți care lucrează devin asistații voștri sociali, chit ca voi contribuiți dintr-un venit (cel mai probabil pe buna asistenta din partea statului) de 1000 și ceva de lei. Du-te ba și fa ceva și taci, ca adevărații asistați chiar fac gaura în buget, tu te legi de cei care chiar muncesc. Și ți-e mila de bețivul care primește bani de alcool din partea statului pe motiv de handicap.

CSRAPID1923
CSRAPID1923  •  19 Aprilie 2023, 23:13

Felicitări Loredana! Felicitări România! Felicitări Rapid!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează