SPORTURI  »  ALTELE  »  FOTE 2019

FOTE 2019 // Alte două titluri olimpice de tineret la Baku pentru România 

România, la Festivalul Olimpic pentru Tineret de la Baku +1   FOTO
România, la Festivalul Olimpic pentru Tineret de la Baku

Articol de - Publicat miercuri, 24 iulie 2019 22:07

România a mai cucerit patru medalii, două de aur și două de argint, în ziua a patra a Festivalului Olimpic pentru Tineret de la Baku.

România a obținut alte două medalii de aur la Festivalul Olimpic European pentru Tineret de la Baku (Azerbaidjan), miercuri, în ziua a patra de întreceri.

La judo, categoria 40 de kilograme, Giorgia Hagianu a trecut prin ippon de Ghjuliana Ballo (Franța) și apoi de Muberra Gunes (Turcia). 

La înot, David Popovici s-a impus în proba de 100 de metri liber. Românul a câștigat în serii (51,05 secunde), apoi cursa din semifinale (50.20), pentru ca în finală să stabilească un record al competiției (49.82). Este și un nou record al României la categoria sub 18 ani!

Semifinale la volei

Naționala feminină de volei, sub 17 a României, s-a calificat în semifinale competiției, la FOTE 2019. Echipa pregătită de Marius Macarie a ocupat locul 2 în grupa A, pierzând miercuri primul meci, 0-3 cu Rusia.

Româncele trecuseră însă cu 3-1 de Bulgaria și cu 3-0 de Ucraina. În semifinale, România va întâlni Italia, vineri. Reprezentativa de handbal, în schimb, pregătită de Carmen Buceschi, a ratat calificarea în semifinale. După egalul cu Spania, 26-26, și victoria cu Olanda, 32-25, „tricolorele” au pierdut în fața Franței, 24-28.

Speranțe la gimnastică

Echipa feminină de gimnastică a României a terminat pe locul doi concursul pe echipe, cu 106.800 puncte „tricolorele” terminând după campioana mondială, Rusia. Antonia Duță, Silvia Sfiringu și Ioana Stănciulescu au reușit un concurs foarte bun, readucând gimnastica românească în prim-plan. 

Pentru concursul pe aparate, Stănciulescu și Sfiringu s-au calificat cu primele două note, Ioana Stănciulescu are a doua notă la parele. La sol, Stănciulescu cu a doua notă și Sfiringu cu a patra notă vor concura în ultimul act. Sfiringu va fi și în finala de la bârnă, unde a obținut a cincea notă. 

Ultima medalie a zilei pentru România a venit de la judo. Robert Matei (categoria 50 kg) a pierdut finala cu georgianul Nika Bachiashvili. 
România mai avea două medalii, ambele cucerite la lupte: aur prin Georgiana Antuca (categoria 46 kg) și argint prin Ana Maria Pârvu (categoria 49 kg).

6 medaliitrei de aur și trei de argint a cucerit România până acum. E pe locul 6 în clasamentul pe națiuni

VEZI ȘI:

Un an până la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Care sunt punctele-cheie și cât de pregătită e metropola niponă

 

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close