SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

Încă o medalie pentru România la Europenele de lupte de la Roma!

Articol de - Publicat luni, 17 februarie 2020 10:18

Cu 4 medalii, 1 de aur, 1 de argint și 2 de bronz, România a terminat întrecerea pe locul 12 pe națiuni.

Experimentul reușit cu aducerea din Rusia a lui Albert Saritov, medaliat cu bronz la JO de la Rio de Janeiro, i-a făcut pe oficialii FR Lupte să gândească și alte naturalizări. În iulie 2018, alți doi ruși, Zurab Kapraev (22 de ani) și Nikolai Okhlopkov (23 de ani), au primit cetățenie română și au început să concureze sub „tricolor”. 

Okhlopkov (categoria 61 kg) și-a trecut în palmares, la Roma, și prima medalie. Învins în "optimi" de georgianul Beka Lomtadze, Nikolai a mai primit o șansă după ce gruzinul s-a calificat în finală. Și Okhlopkov a profitat din plin de ea. A câștigat în recalificări, 6-2 cu moldoveanul Colesnic, pentru ca în meciul pentru bronz să-l depășească pe azerul Intigam Valizada, scor la puncte 3-1. 

România a terminat astfel cu 4 medalii întrecerile din Capitala Italiei: 1 de aur, 1 de argint și 2 de bronz. În clasamentul pe medalii, 22 de națiuni au cucerit minimum o medalie. România a terminat pe 12.  

Citește și:

Invitat surpriză la Derby de România! Alin Alexuc-Ciurariu, campionul european la lupte, va da lovitura de start

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează