SPORTURI  »  ALTELE  »  HALTERE

Loredana Toma înainte de Europene: „Ce muzică ascult? Muzică de bubuială, să intru în sala de antrenament cu chef!”

Loredana Toma în concus Foto Imago
Loredana Toma în concus Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 10 aprilie 2023 16:15 / Actualizat luni, 10 aprilie 2023 16:36

Loredana Toma, multiplă campioană mondială și continentală, pleacă mâine spre Erevan, acolo unde în perioada 15-23 aprilie se dispută Campionatele Europene, cu gândul de a cuceri al cincilea titlu al ei

Primul obiectiv important pe traseul lui 2023 pentru sportiva în vârstă de 27 de ani deja se profilează. Plecarea mâine spre Armenia, acolo unde însă Loredana va concura pe 19 aprilie la categoria 71 de kilograme – categorie olimpică – și va încerca să câștige încă un titlu european. Al cincilea, ceea ce ar reprezenta o premieră!

Loredana Toma, în cantonament de la începutul lui 2023

Halterofila a încheiat superb anul trecut, cucerind două titluri mondiale la Bogota, la total și la stilul smuls, acolo unde a stabilit și un nou record al lumii, 119 kilograme. Apoi, de la startul lui 2023, a intrat într-un program de pregătire strict și aspru la Complexul Sportiv Național ”Elisabeta Lipă” de la Snagov. Trei luni de cantonament cu un regim dur de antrenament și foarte puține zile libere.

Acestea îi erau acordate la final de săptămână, pentru a putea merge la apartamentul ei din București.

„Plecam sâmbăta după-amiază pentru a reveni a doua zi la Snagov. Au fost evadări binevenite. Mai schimbam patul, televizorul! Era important pentru mine", a declarat Loredana Toma pentru pagina de Facebook a CS Rapid, clubul la care este legitimată.

„Fizic mă simt puțin obosită înaintea plecării spre Erevan. E normal după un asemenea program de pregătire, dar îmi voi reveni. Nu fizicul contează! Sau, mă rog, contează, dar mult mai important pentru un sportiv de performanță îl reprezintă psihicul. Stau bine și la acest capitol.

Sincer, încă se simte efortul depus pentru și la Campionatul Mondial din decembrie anul trecut. Am pregătit acea competiție un an și jumătate", a adăugat multipla campioană pentru aceeași sursă.

Cum se relaxează Loredana Toma: la refacere și cu muzică

În acest timp, relaxarea a venit într-o formă care are legătură tot cu sportul său: în orele de refacere, după cum a admis halterofila. Altfel, se deconectează uitându-se la filme și ascultând muzică. „Ce muzică ascult? Muzică de bubuială, mai ales dimineața, ca să mă trezesc, să intru în sala de antrenament cu chef!”, dezvăluie Loredana.

Loredana Toma înainte de Europene: „Ce muzică ascult? Muzică de bubuială, să intru în sala de antrenament cu chef!”
Loredana Toma într-un moment de reflecție în timpul antrenamentului Foto Instagram

Ea merge la Yerevan având în minte cucerirea unui nou titlu continental. „Am adversare tari din Italia, din Anglia. Nu mă tem însă de nimeni. Dacă voi cuceri titlul continental, acesta va fi cel de-al cincilea", a punctat Loredana Toma.

„Loredana este foarte motivată, acum, înainte de plecarea spre Yerevan. Ea are o mentalitate de învingător. Merge întotdeauna doar să câștige, nu acceptă să piardă. Ne rugăm la Dumnezeu să fie sănătoasă, să nu aibă niciun fel de dureri”, a declarat antrenorul ei de la club, Marius Ulăreanu, care face parte și din staff-ul FR Haltere. El a precizat că următorul mare obiectiv îl reprezintă Mondialele din septembrie, din Arabia Saudită, unde Toma își propune să își doboare propriul record la stilul smuls.

România participă cu 9 sportivi la CE de la Yerevan: Bianca Dumitrescu, Adriana Pană (ambele la categoria 45 kg), Mihaela Cambei, Monica Csengeri (ambele 49 kg), Andreea Cotruța (55 kg), Loredana Toma (71 kg), Valentin Iancu (55 kg), Cosmin Isofache, Marian Luca (61 kg).

Palmaresul european al Loredanei Toma

Ediție Categorie Medalii
2013, Tirana58 kgArgint la aruncat și total, bronz la smuls
2014, Tel Aviv58 kgArgint la total, smuls, aruncat
2017, Split63 kgAur la total, smuls, aruncat
2018, București63 kgAur la total, smuls, aruncat
2019, Batumi63 kgAur la total, smuls, aruncat
2021, Moscova64 kgAur la total, smuls, aruncat

Citește și alte știri din sporturi

Doleanța lui David Popovici: „Mai multă atenție pentru înot în România”
ÎNOT
Doleanța lui David Popovici: „Mai multă atenție pentru înot în România”
S-a retras omul care a pus-o la punct pe Serena Williams: „E perfect logic să-mi închei cariera aici”
RETRAGERE
S-a retras omul care a pus-o la punct pe Serena Williams: „E perfect logic să-mi închei cariera aici”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează