SPORTURI  »  ALTELE  »  MINISTERUL SPORTULUI

Marcel Ciolacu, atac la Eduard Novak: „Nu văd nicio reformă de la ministrul Sportului. În PNRR sunt zero euro pentru sport! Primarii țin sportul în acest moment”

Articol de - Publicat joi, 06 aprilie 2023 23:04 / Actualizat joi, 06 aprilie 2023 23:40

Prezent azi la un meci de baschet între elevi, la o școală din Sectorul 4, Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a încercat să legitimeze implicarea autorităților locale în sport, prin bani de la bugetul local, și l-a criticat pe Eduard Novak, ministrul Sportului, pentru lipsa de reforme.

După ce a participat la un meci de baschet între elevi, la o școală din Sectorul 4, Marcel Ciolacu a vorbit despre starea sportului românesc și  l-a atacat pe Eduard Novak, acuzând că Ministerul Sportului nu a depus niciun proiect pentru a obține fonduri europene prin Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Cine explică această aberație? Steaua e blocată fiindcă e echipă de stat, dar statul finanțează jumătate din Liga 1!
FINANCIAR
Cine explică această aberație? Steaua e blocată fiindcă e echipă de stat, dar statul finanțează jumătate din Liga 1!

 Marcel Ciolacu l-a criticat pe Eduard Novak

„Sportul românesc are nevoie de reforme! Cu tristețe, vă anunț ca în PNRR sunt zero euro pentru sport! Nu există nicio reformă! 

Nu putem vorbi despre sport fără autoritățile locale, fără primari, fără președinți de Consilii Județene. Ei țin sportul în acest moment. Nu l-am auzit pe ministrul Sportului vorbind despre vreo reformă”, a fost declarația lui Marcel Ciolacu postată pe contul lui de Facebook. 

Adevărul este că sportul românesc este la pământ. Niciun euro din PNRR nu a fost dat pentru sport. Nu există nicio reformă. Voi lucra în perioada următoare cu marii campioni ai României pentru a veni cu o strategie coerentă pentru sport. România trebuie să revină pe locul pe care îl merită în sport!

- Marcel Ciolacu

Ministerul Sportului, pe 9 februarie: „A fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea energetică a Sălii Polivalente din București cu fonduri din PNRR”

Pe 9 februarie, pe site-ul Ministerului Sportului se anunța că Sala Polivalentă va fi modernizată, cu 59.590.637,24 de lei. Din această sumă, 50.076.165,75 provine din PNRR.

În data de 8 februarie 2023, Ministerul Sportului, în calitate de lider de proiect, și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de coordonator de investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul Renovării, au semnat contractul de finanțare având ca obiect finanțarea din fondurile PNRR a implementării proiectului nr. C5-B2.2.b124 intitulat ”RENOVARE ENERGETICĂ APROFUNDATĂ A SĂLII POLIVALENTE A COMPLEXULUI SPORTIV NAȚIONAL DIN BUCUREȘTI”.

Beneficiarul investiției este Complexul Sportiv Național “Sala Polivalentă” din București, iar obiectul acesteia vizează o suprafață desfășurată de 19.845,00 mp și este reprezentat de renovarea energetică aprofundată a Sălii Polivalente, respectiv reducerea consumului de energie primară și a emisiilor de CO2 prin renovarea energetică a clădirii (inclusiv a instalațiilor aferente acesteia).

Valoarea totală a Proiectului este de 59.590.637,24 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR (fără TVA) este de 50.076.165,75 lei (valoare maximă cu TVA – aprox. 12 milioane euro). Data începerii proiectului este 8 februarie 2023, cu o perioadă de implementare de 24 luni, respectiv până la 7 februarie 2025, data finalizării, la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților Proiectului, înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

 - comunicat Ministerul Sportului

Cum se va moderniza Sala Polivalentă:

  • Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii;
  • Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde de consum;
  • Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie;
  • Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior;
  • Lucrări de reabilitare/modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri;
  • Sisteme de management energetic integrat pentru clădiri;
  • Modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente.
  • De asemenea, se vor executa lucrări pentru echiparea cu 10 stații de încărcare pentru mașini electrice, precum și lucrări conexe pentru respectarea altor cerințe fundamentale privind calitatea în construcții
     

Citește și: 

Sabin Ilie, dezvăluiri șocante: „Am pierdut 600.000 de dolari în două luni și jumătate”

Deținătorul drepturilor TV din Liga 1 intervine în conflictul FCSB - CSA Steaua și îl face praf pe Talpan: „Se comportă ca un analfabet funcțional”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
boierasul
boierasul  •  07 Aprilie 2023, 20:02
Postat de robson_xix pe 07 Aprilie 2023, 08:16

USR nu avea Ministerul Sportului cand a fost la guvernare. Ministerul trebuia sa vina cu planuri pentru bani din PNRR. Cat despre Ciolacu, nici macar nu pare un hot inteligent, se vede pe fata lui cat il duce capul. Zice si el ce crede ca-i mai aduce un vot.

Nu mai minți))) nu ministrul sporturilor a negociat PNRR_ul. Cei de la USR au făcut-o. Din cauza celor de la USR, în România se închideau minele, în timp ce în alte țări se deschideau. Cred că la următoarele alegeri nu ating pragul electoral))

robson_xix
robson_xix  •  07 Aprilie 2023, 08:16
Postat de boierasul pe 07 Aprilie 2023, 04:16

Întreabă la cei din USR))) ei erau la guvernare când au "negociat" fondurile))))

USR nu avea Ministerul Sportului cand a fost la guvernare. Ministerul trebuia sa vina cu planuri pentru bani din PNRR. Cat despre Ciolacu, nici macar nu pare un hot inteligent, se vede pe fata lui cat il duce capul. Zice si el ce crede ca-i mai aduce un vot.

boierasul
boierasul  •  07 Aprilie 2023, 04:18
Postat de popescu.dzn pe 06 Aprilie 2023, 23:58

Ciolacu este un roman adevărat

)))) mai bine îl boteza Ciolanul))) un fripturist PSD care se visează prim ministru))))) Va plânge ca Gioana în 2009))

Vezi toate comentariile (11)
Comentează