SPORTURI  »  ALTELE  »  SCANDAL

Tatăl lui David Popovici, șeful Academiei de Înot de la CS Dinamo, reacție după ce un antrenor al clubului a fost acuzat de viol

Mihai Popovici, coordonatorul Academiei de Înot din cadrul Clubului Sportiv Dinamo, a reacționat în urma scandalului declanșat la entitatea din Șoseaua Ștefan cel Mare.
Mihai Popovici, coordonatorul Academiei de Înot din cadrul Clubului Sportiv Dinamo, a reacționat în urma scandalului declanșat la entitatea din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2024 19:04 / Actualizat miercuri, 14 februarie 2024 19:04

Mihai Popovici, coordonatorul Academiei de Înot din cadrul Clubului Sportiv Dinamo, a reacționat în urma scandalului declanșat la entitatea din Șoseaua Ștefan cel Mare. Unul dintre antrenorii de înot este acuzat că ar fi violat o fetiță în vârstă de 7 ani. 

CS Dinamo este implicată într-un scandal înfiorător. Un bărbat în vârstă de 20 de ani, antrenor de înot, a fost adus în fața Poliției, acuzat că ar fi profitat de o fetiță în vârstă de 7 ani.

Mihai Popovici, tatăl lui David Popovici, conduce Academia de Înot din cadrul CS Dinamo și a oferit o primă reacție.

Mihai Popovici, după scandalul de la CS Dinamo: „Organele de anchetă își fac treaba”

„Este o anchetă în desfășurare, urmează să fie stabilit tot ceea ce este de stabilit. A fost aici Poliția, ieri, și organele de anchetă își fac treaba. 

Noi suntem extrem de atenți la orice posibilă situație de genul acesta și suntem, probabil, cel mai transparent club din România, permițând accesul full al părinților în tribună. 

Nu există o transparență mai mare la capitolul acesta”, a spus Mihai Popovici, potrivit Gândul

Comunicatul emis de CS Dinamo: „Conducerea colaborează cu anchetatorii”

Cu privire la situația de la Secția de Natație a Clubului Sportiv Dinamo, dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în abordarea și soluționarea promptă și transparentă a acestui caz. Conducerea clubului colaborează și va colabora cu anchetatorii pentru soluționarea cu celeritate a acestui caz, fiind puse la dispoziție, în seara datei de 13.02.2024, imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zona bazinului de înot. Repudiem cu fermitate și condamnăm orice formă de comportament inadecvat, similar cu acela atribuit fostului nostru angajat. 

În momentul în care am fost informați despre acuzațiile aduse, am inițiat imediat o serie de acțiuni concrete: 

1. Rezilierea Contractului: Am încetat orice formă de colaborare cu persoana în cauză, interzicându-i astfel orice posibilitate de a interacționa cu minorii din cadrul clubului nostru, fie că aceștia sunt sportivi de performanță sau amatori. 

2. Certificat de Integritate Comportamentală: Vom solicita întregului personal prezentarea unui certificat care atestă integritatea comportamentală, asigurându-ne astfel de aderarea la cele mai înalte standarde etice. 

3. Educație și Prevenire: Vom organiza sesiuni de formare pentru sportivii noștri, concentrându-ne pe deontologia, etica și conduita profesională adecvată în relația cu minorii și persoanele vulnerabile, precum și cu familiile acestora. 

4. Analize și Diagnoze Organizaționale: Prin Compartimentul nostru de Analiză Psihologică, vom demara o evaluare aprofundată a Academiei de Înot și vom extinde aceste analize la toate disciplinele sportive din cadrul clubului. 

Suntem dedicați asigurării unui mediu sigur și propice pentru toți sportivii noștri, indiferent dacă practică sportul la nivel amator sau profesionist. Măsurile luate reflectă angajamentul nostru către binele și protecția comunității noastre sportive. De asemenea, dorim să reiterăm că, încă de la deschiderea secției de înot, am oferit părinților posibilitatea de a asista la antrenamente, promovând astfel o cultură de transparență și siguranță. Încurajăm continuarea acestei practici, reafirmând deschiderea noastră către orice sugestii sau preocupări din partea părinților și a sportivilor. 

Clubul Sportiv Dinamo este ferm angajat în lupta împotriva oricăror forme de abuz și va continua să colaboreze cu toate părțile interesate pentru a menține un mediu sigur și sănătos pentru practicarea sporturilor
- Comunicat CS Dinamo

Citește și alte știri din sportul românesc:

Gala Sportului Românesc a avut loc a Ateneul Român » Elisabeta Lipă s-a premiat singură
Gala Sportului Româmnesc
Gala Sportului Românesc a avut loc a Ateneul Român » Elisabeta Lipă s-a premiat singură
Prima apariție publică a lui Istvan Kovacs, după ce a distrus meciul CSU Craiova - Sepsi: „Greșeli au fost, sunt și vor mai fi”
APARIȚIE
Prima apariție publică a lui Istvan Kovacs, după ce a distrus meciul CSU Craiova - Sepsi: „Greșeli au fost, sunt și vor mai fi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
rumunek
rumunek  •  14 Februarie 2024, 23:34
Postat de befree pe 14 Februarie 2024, 21:56

A comentat un gigist notoriu...

Dacă te abțineai, poate nu aflam cât ești de … Mai bine erai câine și mureai de drum lung.

creeperno534
creeperno534  •  14 Februarie 2024, 22:40

Pacat ca pedeapsa cu moartea e ilegala!

befree
befree  •  14 Februarie 2024, 21:56
Postat de rumunek pe 14 Februarie 2024, 19:55

Interesant că a trebuit să se întâmple așa ceva, ca să aflăm unul din motivele pentru care David Popovici a fost dus de la CSA la Dinamo. Într-un ziar de sport ar fi trebuit să ne fie prezentat subiectul, inclusiv experiențele profesionale anterioare ale Dlui Popovici, care l-au propulsat în această poziție. Poate omul e super pregătit pentru acest rol, dar dacă nu știm o interpretăm cumva românește.

A comentat un gigist notoriu...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează