SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE NATAȚIE

Stupoare după ce David Popovici nu a prins podiumul la 200 metri liber: „E incredibil ce s-a întâmplat cu el în ultimii metri”

Stupoare după ce David Popovici a ratat podiumul la 200 metri liber // FOTO: Raed Krishan +36   FOTO
Stupoare după ce David Popovici a ratat podiumul la 200 metri liber // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 25 iulie 2023 14:33 / Actualizat miercuri, 26 iulie 2023 10:38

Deși era principalul favorit al finalei de la 200 de metri de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, David Popovici a terminat cursa pe locul 4, după un final incredibil.

Sportivul de la CS Dinamo conducea cursa la ultima întoarcere, dar a pierdut incredibil avansul pe care-l avea și s-a clasat imediat sub podium.

+32 FOTO

Stupoare după ce David Popovici a ratat podiumul la 200 metri liber

După rezultatul de la Fukuoka, specialiștii s-au declarat surprinși de rezultatul obținut de Popovici.

Analistul Kyle Sockwell a încercat să explice ce s-a întâmplat cu David: „A părut că Popovici a intrat în primii 25 de metri de parcă era proba de 100 de metri liber. Și poate că a plătit pentru asta în ultimii 30 de metri. E pentru prima dată când arată ca un muritor în toată cariera lui”.

Devin Heroux, reporter CBS News, a publicat o fotografie cu David așezat pe scaun și a descris prin ce a trecut sportivul român imediat după cursă: „O scenă aparte la zona mixtă. David Popovici acordă interviul de pe scaun. Încearcă să-și găsească cuvintele după ce a ratat podiumul. Și nu s-a mișcat din el. Acum își toarnă apă rece pe cap”.

+32 FOTO

Și jurnalistul brazilian Еveraldo Marques a reacționat după rezultatului lui Popovici: „E incredibil ce s-a întâmplat cu Popovici în ultimii metri. A făcut ultimii 50 de metri în 28,12 secunde, în timp ce rivalii lui au avut 26,4 și 26,5”.

Și Eugenio Muñoz Fernández, de la Marca, a rămas surprins de rezultatul finalei: „Bombă în finala de la 200 de metri liber! David Popovici, mare promisiune a natației, mergea într-un ritm demn de record, dar cedat. A rămas fără medalie”.

Nimănui nu-i place să piardă. Nu o să mint. Nu sunt necăjit, supărat. Dar sunt OK. Primele trei lungimi de bazin au fost superbune, dar pur și simplu nu am mai putut. Adică am dat cât am putut.

Se întâmplă. Imediat cum am ajuns în capăt am corelat această senzație cu cât am reușit să ne pregătim și cum am reușit să ne pregătim. Acesta este sportul. Uneori câștigi, uneori iei locul patru.

- David Popovici

Citește și: 

Interviu altfel cu David Popovici: „Dacă reușesc să fiu mulțumit cu ceea ce am, atunci aș fi fericit cu viața mea” » De ce stă departe de rețelele sociale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
eugen5
eugen5  •  25 Iulie 2023, 20:07

da,se întâmplă,de aceea e sport!...succes in continuare ,campionule !!!

badeadorian
badeadorian  •  25 Iulie 2023, 18:10
Postat de armand pe 25 Iulie 2023, 16:31

In epoca AI se cere liniaritate iar david e si el om. A prins o zi mai proasta. Orice rezultate ar avea de acum incolo el este intrat in istoria sportului. Un om si un sportiv deosebit!

Foarte bine punctat !!! . David Popovici este un sportiv imens si un caracter de nota 9,99 !!! .

cristishady
cristishady  •  25 Iulie 2023, 17:35

Locul patru la campionatul mondial nu e de lepadat.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează