ALTELE  ·  CAMPIONATUL EUROPEAN DE POLO

România a debutat cu înfrângere la Europeanul de polo: de la extaz la agonie, în doar câteva minute

Articol de - Publicat marti, 14 ianuarie 2020 12:44

România-Olanda 8-9 // „Tricolorii” au condus cu 8-6 înainte de ultimul „sfert”, dar nu au mai reușit niciun gol în ultimele 8 minute.

Naționala de polo a României a început cu stângul Campionatul European care se desfășoara la Budapesta, în "Danube Arena". „Tricolorii” au jucat împotriva Olandei, în grupa C, teoretic adversarul cel mai la îndemână.  

Andrei Prioteasa a deschis seria golurilor românilor, în primul sfert, Olanda a egalat, dar Mihnea Gheorghe a adus din nou echipa noastră în avantaj. Primele 8 minute s-au încheiat, totuși, la egalitate, 2-2.

În sfertul 2, Olanda a fost cea care a dictat ritmul. A condus cu 3-2, dar Cosmin Radu a restabilit egalitate. Adversarii au punctat de două ori consecutiv, iar scorul pauzei, 4-5, a fost stabilit de Mihnea Gheorghe. 

De la extraz la agonie 

Sfertul 3 avea să fie cel mai bun pentru "tricolori". Vlad Georgescu a egalat la 5, Olanda a trecut din nou în față, dar elevii grecului Sakis Kechagias au punctat apoi de trei ori la rând prin Prioteasa, Tudor Fulea și din nou Mihnea Gheorghe. 

Era 8-6 și mai erau 8 minute de joc în care românii trebuiau să conserve avantajul. A fost însă o perioadă de coșmar, cu trei eliminări definitive în tabăra noastră: Nicolae Oanță, Prioteasa și Andrei Ghiban. Olanda a marcat trei goluri în tot acest timp. România a avut șansa egalului, în superioritate numerică, dar Vlad Georgescu a ratat. Înfrângere cu 8-9 și șansele de a ajunge în "optimi" scad considerabil. 

România mai are de jucat cu Serbia, campioana olimpică și europeană, joi, ora 14:00, apoi cu Rusia, locul 7 la ultimul European, sâmbătă, ora 12:30.  
Prima clasată în grupă se califică direct în "sferturi", iar locurile 2 și 3 merg în "optimi", urmând să joace un meci eliminatoriu pentru calificarea în sferturile de finală.  

La ultimul European, la Barcelona, în 2018, România s-a clasat pe 11. 

Vezi și: Detalii cutremărătoare despre românca eliberată după 11 ani de sclavie în Spania. Greșeala făcută de proxeneți, așa au fost prinși
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
Program TV complet

Liga 1