SPORTURI  »  ALTELE  »  FITNESS

VIDEO + FOTO La 70 de ani, a înlocuit firele albe cu mușchi » Secretul din spatele formei incredibile

Zou Heping (70 de ani) / Foto: www.scmp.com +12   FOTO
Zou Heping (70 de ani) / Foto: www.scmp.com

Articol de - Publicat marti, 27 februarie 2024 15:43 / Actualizat marti, 27 februarie 2024 16:08

Un bunic în vârstă de 70 de ani din China uimește prin felul în care arată și prin modul în care se antrenează. Zou Heping este septuagenarul care demonstrează că vârsta este doar un număr, atunci când îți dorești să duci un stil de viață activ și sănătos.

Originar din orașul Chongqing, din sud-vestul Chinei, Zou Heping se antrenează pe Muntele Gele, aflat la 678 de metri deasupra nivelului mării, un loc unde se adună constant pasionați de sport de toate vârstele. Muntele Gele este dotat cu echipamente de fitness, iar turiștii se pot bucura și de parcuri sau trasee pentru drumeții.

GALERIE FOTO. La 70 de ani, Zou Heping se întrece cu tinerii și câștigă

Zou Heping (70 de ani) / Foto: www.scmp.com
Zou Heping (70 de ani) / Foto: www.yidianzixun.com
Zou Heping (70 de ani) / Foto: www.scmp.com
Zou Heping (70 de ani) / Foto: www.yidianzixun.com
Zou Heping (70 de ani) / Foto: www.yidianzixun.com
+8 FOTO

Zilnic Zou Heping face flotări, se cațără pe frânghii și pe stâlpi, iar această activitate îl ajută să mențină un țesut adipos minim, dovadă fiind „pătrățelele” de pe abdomentul său. Cel mai mult însă pune accentul pe escaladarea muntelui. Zou Heping parcurge cei 2.500 de pași necesari pentru a face traseul într-o oră la urcare și 50 de minute la coborâre.

Mai mulți tineri au încercat să îl întreacă pe Zou Heping, însă aceștia au renunțat pe parcurs, văzând că nu au sorți de izbândă, potrivit scmp.com.

VIDEO. La 70 de ani, un chinez impresionează prin forma fizică

Zou Heping a început să facă sport în urmă cu 45 de ani, în anul 1979. Alergatul a fost prima dragoste a atleticului bunic, care l-a ajutat să își dea seama de importanța mișcării pentru sănătate.

Secretul succesului septuagenarului

Zou se trezea în fiecare dimineață la ora 05:30 pentru a face mișcare și căra în spate o încărcătură de 20 de kilograme până să ajungă la 8:00 la muncă. Acum, indiferent de starea vremii, el aleargă în fiecare zi, aproape de fiecare dată fără tricou.

„Viața constă în alergare, iar cel mai important lucru este să faci mișcare, să-ți păstrezi forma fizică și să dezvolți un stil de viață bun”, sunt cuvintele lui Zou, prin care își descrie secretul din spatele succesului, conform sursei citate anterior.

Zou Heping duce o viață sănătoasă din toate punctele de vedere. El nu s-a mai atins de țigări sau de alcool de 4 decenii și are grijă ca întotdeauna să adoarmă devreme.

Citește și:

Se mint singuri!
EDITORIAL
Se mint singuri!
Rapid a anunțat oficial unde se joacă derby-ul cu FCSB. Au picat negocierile din culise
RAPID - FCSB
Rapid a anunțat oficial unde se joacă derby-ul cu FCSB. Au picat negocierile din culise

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează