SPORTURI  »  ATLETISM  »  RECORD

VIDEO A bătut recordul mondial! Prima femeie care a alergat 10 kilometri pe șosea în mai puțin de 29 de minute

Articol de - Publicat duminica, 14 ianuarie 2024 16:31 / Actualizat duminica, 14 ianuarie 2024 16:41

Kenianca Agnes Ngeticjh a devenit prima femeie care a alergat 10 kilometri pe șosea în mai puțin de 29 de minute. Aceasta a câștigat duminică cursa rutieră de la Valencia, Spania.

Ngetich a terminat cursa cu timpul de 28 de minute și 46 de secunde, depășind cu 28 de secunde recordul mondial care era deținut de Yalemzerf Yehualaw, din Etiopia. 

Medaliată cu bronz la ultimele Campionate Mondiale de cros, Ngetich a reuşit duminică un timp mai rapid decât recordul mondial la 10.000 m pe pistă, deţinut de etiopiana Letesenbet Gidey (29 min 01 sec 03/100).

„Sincer, obiectivul meu clar a fost să dobor recordul mondial, dar 28:46 este peste orice așteptări”, a spus Ngetich. „Când am văzut 14:13 la jumătatea drumului, nu m-am speriat, doar m-a motivat foarte mult să continui să împing până la final”, a mai spus aceasta.

Ea se va concentra acum pe Campionatele Mondiale de Atletism Cross de la Belgrad, din martie, apoi pe Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Cursa masculină de 10 km de la Valencia a fost câştigată de ugandezul Jacob Kiplimo, în 26 min 48 sec.

Citește și:

Un mare sportiv al României a fost la un pas de moarte: „Am luat-o sub formă de glumă, dar avionul a căzut 300 de metri!”
DEZVĂLUIRI
Un mare sportiv al României a fost la un pas de moarte: „Am luat-o sub formă de glumă, dar avionul a căzut 300 de metri!”
CSM București se bate pentru revanșă la Brest! » Trei absențe importante în lot
LIGA CAMPIONILOR
CSM București se bate pentru revanșă la Brest! » Trei absențe importante în lot

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Van_Basten
Van_Basten  •  14 Ianuarie 2024, 17:12

Forta!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează