SPORTURI  »  ATLETISM  »  DECES

Shawn Barber, fost campion mondial la săritura cu prăjina, a murit la 29 de ani

Shawnacy „Shawn” Barber // foto: Guliver/gettyimages
Shawnacy „Shawn” Barber // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 19 ianuarie 2024 11:07 / Actualizat vineri, 19 ianuarie 2024 12:22

Atletul canadian Shawnacy „Shawn” Barber s-a stins din viață la numai 29 de ani, din cauza unor probleme medicale. Natura bolii nu a fost divulgată.

Decesul campionului mondial la săritură cu prăjina a fost anunțat de agentul acestuia, Paul Doyle.

„Mai mult decât un atlet incredibil, Shawn a fost o persoană cu suflet bun, care i-a pus mereu pe alții înaintea lui. Este tragic că am pierdut o persoană atât de bună la o vârstă atât de fragedă”, a transmis acesta, conform The Athletic.

Atletul canadian Shawn Barber s-a stins din viață

Shawn era bolnav de ceva vreme, iar în ultimele zile starea i s-a agravat, complicațiile medicale provocându-i decesul.

Specializat în săritura cu prăjina, el trecuse la profesioniști în 2015. În același an, la Campionatele Mondiale din Beijing, China, a obținut medalia de aur, cu o săritură de 5,90 metri.

În ianuarie 2016, Shawn a stabilit un record național la săritura cu prăjina, reușind să atingă înălțimea de 6 metri în cadrul competiției Pole Vault Summit din Reno, Nevada. Niciun canadian nu a depășit această bornă pănă în ziua de astăzi.

Depistat pozitiv la cocaină în 2016

În 2016, Shawn Barber a fost protagonistul unui caz controversat. După ce a participat la Jocurile Olimpice de vară, Centrul de Soluționare a Litigiilor Sportive din Canada a dezvăluit că Shawn fusese testat pozitiv la cocaină înainte de competiție.

În cele din urmă, i-a fost permis să concureze, autoritățile considerând că utilizarea substanței interzise a fost involuntară.

Barber a explicat că substanța i-ar fi ajuns în organism după ce a întreținut relații intime cu o femeie cu care își dăduse întâlnire pe site-ul de anunțuri Craigslist. Aceasta ar fi consumat cocaină chiar înaintea întâlnirii cu Barber.

Mai multe știri de actualitate:

Ilie Năstase o pune în gardă pe Simona Halep: „Nu ar trebui să riște! Poate îi enervează pe cei de la TAS”
HALEP, SUSPENDATĂ
Ilie Năstase o pune în gardă pe Simona Halep: „Nu ar trebui să riște! Poate îi enervează pe cei de la TAS”
Primele concluzii după Europeanul de handbal: „Să nu mai mergem ca outsideri, ci ca o echipă care se poate bate cu toată lumea”
CE 2024
Primele concluzii după Europeanul de handbal: „Să nu mai mergem ca outsideri, ci ca o echipă care se poate bate cu toată lumea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Ianuarie 2024, 13:28

Pfizer știe motivul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează