SPORTURI  »  AUTO  »  TRAGEDIE

Tragedie la Campionatului Național de Viteză în Coastă, de la Câmpulung » Un spectator a murit

Articol de - Publicat sambata, 21 octombrie 2023 22:49 / Actualizat sambata, 21 octombrie 2023 23:11

Un spectator a murit astăzi în etapa Campionatului Național de Viteză în Coastă, de la Câmpulung.

A treia manșă de antrenamente desfășurată în această dimineață a produs un moment tragic. Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, un pilot a pierdut controlul mașinii într-un viraj și a ieșit de pe traseu, lovind o mașină aflată pe marginea traseului, într-o zonă interzisă, accidentând un spectator.

Medicii i-au acordat primul ajutor și l-au transportat la Spitalul Municipal Câmpulung, unde a fost stabilizat. Ulterior, medicii au decis să-l transporte la București, dar pe drumul spre stadion, unde-l aștepta elicopterul SMURD, starea lui s-a agravat. Medicii au încercat să-l stabilizeze, dar nu au reușit. Iar după 45 de minute au declarat decesul.

Tragedie la Campionatului Național de Viteză în Coastă, de la Câmpulung » Un spectator a murit

Federația Română de Automobilism a anunțat că va deschide o anchetă și a decis anularea cursei de duminică.

„Din nefericire, ceea ce trebuia să fie o sărbătoare automobilistică s-a transformat într-o tragedie. Suntem consternați, dar în același timp solidari în primul rând cu familia greu încercată. Este un eveniment care ne marchează pe toți.

Din punctul nostru de vedere totul a fost organizat așa cum trebuie, atât pe parte organizatorică, cât și pe parte de dispozitiv de securitate. Au fost făcute toate demersurile, au fost luate toate avizele, oamenii au fost instruiți și plasați în locurile unde era nevoie. Din informațiile pe care le avem în acest moment a fost, practic, o nerespectare a dispozițiilor forțelor de ordine. 
Suntem cu toții afectați, gândurile noastre se îndreaptă în primul rând către familia greu încercată. În acest sens, noi, ca organizatori, împreună cu Federația Română de Automobilism Sportiv și conducerea cursei, am luat decizia să anulăm competiția” , a spus Iulian Nicolaescu, organizator al Trofeului Câmpulung Muscel 2023.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează