SPORTURI  »  AUTO  »  RALIUL DAKAR

Carlos Sainz, cel mai vârstnic învingător în Raliul Dakar, la 61 de ani! » În 2023 s-a retras, cu două vertebre fracturate

Carlos Sainz, câștigător în Raliul Dakar 2024 Foto Imago +7   FOTO
Carlos Sainz, câștigător în Raliul Dakar 2024 Foto Imago

Articol de - Publicat vineri, 19 ianuarie 2024 20:55 / Actualizat vineri, 19 ianuarie 2024 21:33

Spaniolul Carlos Sainz s-a impus pentru a patra oară în faimosul Raliu Dakar, de data aceasta cu o mașină Audi, după ce câștigase și în 2010, 2018 și 2020. Fiul său, Carlos, pilotul lui Ferrari în Formula 1, l-a fost la finiș pentru a-l îmbrățișa

Cele două săptămâni ale Raliului Dakar, unul dintre evenimentele sportive așteptate la începutul fiecărui an, s-au încheiat, iar Carlos Sainz s-a impus din nou la categoria mașini.

Este a patra victorie a pilotului veteran, care va împlini 62 de ani pe 12 aprilie și care și-a extins astfel recordul de cel mai vârstnic învingător.

Sainz a finalizat competiția cu o oră, 20 de minute și 25 de secunde în fața belgianului, debutant, Guillaume de Mevius (Overdrive Toyota), pe locul 3 clasându-se francezul Sebastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme), de 9 ori campion mondial de raliuri.

Loeb fusese cel mai puternic adversar al lui Sainz în ediția de față, până când joi, 18 ianuarie au apărut probleme mecanice.

Carlos Sainz Raliul Dakar 2024 Foto Imago
Carlos Sainz Raliul Dakar 2024 Foto Imago
Carlos Sainz Raliul Dakar 2024 Foto Imago
Carlos Sainz Raliul Dakar 2024 Foto Imago
Carlos Sainz Raliul Dakar 2024 Foto Imago
+3 FOTO

Carlos Sainz, premieră pentru Audi

Audi, pentru care a concurat Carlos Sainz, este așteptată să se concentreze de acum pentru intrarea în Formula 1 în 2026. Până atunci, este prima echipă care a reușit victoria cu o mașină propulsată de un motor electric.

Această mașină este atât de specială, atât de dificil de condus... Sunt foarte fericit pentru Audi”, a declarat Sainz, cel care a preluat poziția de lider din etapa a 6-a, după ce pilotul saudit Yazeed Al-Rajhi a avut un accident.

„Ca să mă aflu aici la vârsta mea, să rămân la acest nivel... a fost nevoie de foarte multă muncă. Lucrurile nu vin așa, pur și simplu, însă arată că atunci când muncești din greu, în mod normal ești răsplătit”, a spus pilotul veteran, cel care este campion mondial de raliuri în 1990 și 1992, citat de Reuters.

2023, an de coșmar, cu spatele rupt

„Începutul a fost dificil, veneam după o problemă medicală gravă, a trebuit să mă recuperez, de aceea victoria este o mare satisfacție”, a precizat el pentru As. Anul trecut, ibericul s-a retras din competiție după ce și-a fracturat vertebrele T5 și T6 într-un accident.

„Acum vreau să savurez acest triumf. Mă voi gândi la viitorul meu în următoarele săptămâni”, a mai spus Sainz. Pentru el, secretul reușitei a fost „să alergi mai mult decât ceilalți și să ai o strategie bună”, mai ales într-o ediție în care „dacă ratai într-o zi, te puteai duce direct acasă”.

8victorii, cele mai multe, în Raliul Dakar le are Stefan Peterhansel, urmat de Nasser Al-Attiyah, cu 5, apoi de Sainz și Ari Vatanen, cu câte 4

La final, toată familia, inclusiv Carlos Jr, pilotul de F1 al lui Ferrari, l-a așteptat pentru sosirea de la Yanbu, în Arabia Saudită, pe coasta Mării Roșii. „M-am bucurat enorm când i-am văzut acolo, soția nu-mi spusese că vor veni”, a admis el, emoționat.

Americanul Ricky Brabec (Honda) a câștigat la categoria motociclete pentru a doua oară, iar spaniola Cristina Gutierrez s-a impus la clasa ușoară Challenger. Ea a devenit doar a doua femeie, după germanca Jutta Kleinshmidt în 2001, care a luat un titlu în Dakar.

Prima ediție a competiției a avut loc în 1978, pornind de la Paris și traversând deșertul Sahara până în capitala Senegalului. În 2009 s-a mutat în America de Sud din motive de securitate, iar din 2020 se desfășoară în Arabia Saudită.

Citește și: 

Ralf Schumacher: „Ferrari, campioană? Leclerc și Sainz fac greșeli prostești”
SCUDERIA FERRARI
Ralf Schumacher: „Ferrari, campioană? Leclerc și Sainz fac greșeli prostești”
Pilotul Nani Roma și bătălia câștigată cu o boală nemiloasă: „Nu este o știință exactă. Aici unu plus unu nu fac doi”
RALIUL DAKAR
Pilotul Nani Roma și bătălia câștigată cu o boală nemiloasă: „Nu este o știință exactă. Aici unu plus unu nu fac doi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează