SPORTURI  »  AUTO  »  TRANSFER

VIDEO Dat afară din Formula 1, Schumacher jr. a semnat în competiția în care concurează și un român

Mick Schumacher // foto: Guliver/gettyimages
Mick Schumacher // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 23 noiembrie 2023 10:53 / Actualizat joi, 23 noiembrie 2023 11:14

Mick Schumacher (24 de ani), fiul septuplului campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher (54), a semnat cu Alpine în Campionatul Mondial de Anduranță (WEC), urmând să concureze pentru constructorul francez în 2024, la categoria Hypercar.

La finele lui 2022, Mick Schumacher a aflat că și-a pierdut locul în Formula 1, fiind pus pe liber de Haas. Schumacher junior a petrecut sezonul 2023 ca rezervă la altă echipă de F1, Mercedes, iar în 2024 va reveni în competiție ca pilot full time, urmând a-și menține în paralel rolul de pilot de rezervă la Mercedes. 

Schumacher va conduce în Campionatul Mondial de Anduranță (WEC), unde va concura în categoria Hypercar.

VIDEO. Dat afară din Formula 1, Schumacher jr. a semnat în Campionatul Mondial de Anduranță

Alpine se va baza pe 6 piloți: pe lângă Mick Schumacher au mai fost aduși Ferdinand Habsburg și Paul-Loup Chatin, care vor conduce alături de Nicolas Lapierre, Matthieu Vaxiviere și Charles Milesi.

„Un capitol nou începe pentru mine alături de Alpine în categoria WEC Hypercar. Mașina este impresionantă și abia aștept să încep. Am crescut în monoposturi, așa că să conduc o mașină cu cabina închisă și roți acoperite reprezintă o oportunitate grozavă de a-mi perfecționa abilitățile de a conduce.

Mi-a fost foarte dor de curseanul acesta, cursele de anduranță reprezintă o provocare nouă pentru mine și sunt sigur că voi împărtăși momente grozave cu Alpine la anul”, a transmis Mick Schumacher, conform Motorsport.com.

În 2023, în Campionatul Mondial de Anduranță a concurat și un pilot român, Filip Ugran, însă într-o categorie diferită, LMP2, pentru echipa Prema Racing.

Mai multe știri din motorsport:

Ferrari versus Mercedes și luptă 4x4 în față » Toate mizele la Abu Dhabi, în epilogul sezonului de Formula 1

David Coulthard și-a amintit de teribilul accident de la Spa: „Michael Schumacher a crezut că e o conspirație ca să-l omor”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează