SPORTURI  »  AUTO  »  COMPETIȚIE

VIDEO Emanuel Gyenes, pregătit pentru cel mai dur Dakar din Arabia Saudită » Raliul va avea un traseu de 7.891 de kilometri

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2023 11:42 / Actualizat duminica, 10 decembrie 2023 11:55

A cincea ediție a Raliului Dakar din Orientul Mijlociu va fi „cea mai dificilă de până acum”, după cum anunță organizatorii evenimentului de anul viitor. Pilotul Emanuel Gyenes va lua startul pentru a 14-a oară și se află în fața unei noi provocări la clasa fără asistență tehnică.

În perioada 5-19 ianuarie 2024, pe ruta AlUla – Riyadh – Yanbu, se va desfășura cea de-a 46-a ediție a competiției supreme, când vine vorba de anduranță în sportul cu motor.

În total 7.891 kilometri, dintre care 4.727 kilometri de probă specială prin câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din Arabia Saudită, se va merge de la zona cu piatră și canioane din nord, la „Empty Quarter” (deșertul Rub’al-Khali), unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Terra, pentru ca în final să se ajungă pe malul Mării Roșii.

Startul se va da pe 5 ianuarie, la Alula, cursa urmând să încheie la Yanbu, pe ţărmul Mării Roşii, în data de 19 ianuarie, au dezvăluit organizatorii, precizând că în Arabia Saudită sunt aşteptaţi 590 de concurenţi şi 354 de vehicule.

Emanuel Gyenes, pilotul Autonet Motorcycle Team e pregătit de competiția supremă și e deja cu gândul la ce va găsi în Arabia Saudită.

„Aceasta va fi cea mai grea ediție din ultimii cinci ani. Prima săptămână este una de foc, cu etapa maraton și cea de 48 de ore, și mă gândesc doar că voi avea foarte mult de lucru în ziua de odihnă”, explică pilotul de 39 de ani din Satu Mare.

Raliul Dakar 2024 va avea un traseu de 7.891 de kilometri şi un format inedit

Pe 5 ianuarie, după ceremonia de plecare va avea loc un "adevărat" prolog de 27 km în jurul acestui sit de excepţie de la Alula. Caravana se va îndrepta ulterior spre est, cu trei probe speciale de peste 400 km şi o etapă maraton în seara zilei de 8 ianuarie.

Emanuel Gyenes, pregătit pentru cel mai dur Dakar din Arabia Saudită » Raliul va avea un traseu de 7.891 de kilometri

Piloţii se vor confrunta apoi cu imensitatea deşertului Empty Quarter. După o specială scurtă (118 km) pe 10 ianuarie, dar cu sută la sută nisip, etapa a şasea, în lungime de 818 km, din care 584 km probe speciale, se va desfăşura pe parcursul a două zile, cu format inedit, "48 h crono", timp în care concurenţii vor fi nevoiţi să se descurce pe cont propriu.

Cea mai lungă etapă a Raliului Dakar 2024 va fi etapa a şaptea, care va măsura în total 873 km, inclusiv 483 km cronometraţi, în timp ce penultima zi de cursă (Alula-Yanbu) se va desfăşura pe un teren care a chinuit pneurile anul trecut, la debutul raliului.

Ediția de anul trecut a fost câștigată de Kevin Benavides, din Argentina, cel care s-a impus și în 2021.

Citește și:

WOW! Cine e handbalista-fotomodel care rupe plasele la Campionatul Mondial: locul 2 în clasamentul marcatoarelor
CM feminin
WOW! Cine e handbalista-fotomodel care rupe plasele la Campionatul Mondial: locul 2 în clasamentul marcatoarelor
S-a strecurat printre giganți și luptă la titlu în Premier League » Echipa care scrie istorie după ce a învins City și Arsenal în ultimele două meciuri
PREMIER LEAGUE
S-a strecurat printre giganți și luptă la titlu în Premier League » Echipa care scrie istorie după ce a învins City și Arsenal în ultimele două meciuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează