SPORTURI  »  FORMULA 1  »  DEZVĂLUIRI

Amintiri prețioase cu Michael Schumacher: „Dave, îți mulțumesc pentru tot. Aș vrea să facem o poză”

Michael Schumacher și bucătarul Dave Freeman
Michael Schumacher și bucătarul Dave Freeman

Articol de - Publicat luni, 01 ianuarie 2024 20:10 / Actualizat luni, 01 ianuarie 2024 20:13

Dave Freeman a fost timp de două decenii bucătar în Formula 1. Britanicul în vârstă de 59 de ani scoate la lumină amintiri speciale legate de Michael Schumacher, care avea o mare slăbiciune pentru sushi

De ceva timp s-a retras în Norfolk, unde este proprietarul unui teren de golf. Înainte însă, a trăit o viață mult mai trepidantă între motoarele puternice, fiind bucătar pentru echipe de F1 precum Tyrrell, Jordan, BAR, Force India, Brawn, McLaren, Red Bull și Toro Rosso.

Freeman a petrecut mulți ani în Japonia, devenind un expert în a pregăti sushi, ceea ce l-a făcut extrem de popular printre cei mai cunoscuți piloți din paddock.

Multora le plăcea mult mâncarea japoneză”, a dezvăluit britanicul născut în Harlow, Essex, dar care a crescut în Weston-super-Mare, Somerset - nicio legătură cu bucătăria asiatică.

„Juan Pablo Montoya era înnebunit după rulourile California, apoi Jenson Button, Rubens Barrichello”, a povestit Freeman pentru BBC.

Un platou de sushi special pentru Michael Schumacher

Legătura cea mai deosebită s-a creat însă cu septuplul campion mondial Michael Schumacher. „Chiar dacă nu avea nicio legătură cu Honda (n.r. unde lucra bucătarul), îi plăcea mâncarea japoneză, așa că fizioterapeutul lui, Balbir Singh, venea și lua de fiecare dată un platou de sushi după calificări. Oriunde ne-am fi aflat”, a povestit britanicul.

Acesta s-a atașat de marele pilot german și chiar a cumpărat o farfurie japoneză de culoare neagră special pentru el.

În 2003, când mama lui Schumi, Elisabeth, se afla într-o stare gravă, era în desfășurare Marele Premiu din San Marino. Campionul mondial a primit mâncarea de la Freeman sâmbătă, apoi a zburat la Koln pentru a fi alături de mamă, care a și decedat în acea zi.

Amintiri prețioase cu Michael Schumacher: „Dave, îți mulțumesc pentru tot. Aș vrea să facem o poză”
Michael Schumacher trist, după decesul mamei sale în 2003, în timpul MP din San Marino Foto Imago

Duminică, revenit în San Marino, Schumacher a câștigat cursa, apoi i-a adus un omagiu lui Elisabeth. „Nu am mai primit niciodată înapoi farfuria neagră”, a relatat Freeman, care l-a abordat pe Balbir la următoarea cursă.

„M-a costat o sută de lire”, i-a spus acestuia. Cinci minute mai târziu, a primit un cec cu suma respectivă.

Dave Freeman are amintiri dragi cu - pe atunci - cvintuplul campion mondial, care a suferit răni grave la cap într-un accident de schi în decembrie 2013 și despre a cărui stare de sănătate nu se știu multe lucruri.

Fotografia cerută de Schumacher

„Michael era extraordinar. Eram în Japonia, ultima cursă, Williams contra Ferrari, cine câștiga devenea campion mondial, situația era tensionată”, a rememorat bucătarul.

Tocmai atunci, Balbir a venit la el și i-a spus: „Michael Schumacher vrea o fotografie cu tine!”. Freeman a mers, îmbrăcat în costumul său de la Williams, iar Schumi i-a spus: „Dave, îți mulțumesc pentru tot. Aș vrea să facem o poză”.

Amintiri prețioase cu Michael Schumacher: „Dave, îți mulțumesc pentru tot. Aș vrea să facem o poză”
Dave Freeman a fost onorat de cei de la Honda la retragerea din F1, în 2021 Foto Imago

Ceea ce s-a și întâmplat, Freeman rugându-l să o semneze astfel: „To my sushi”. Britanicul a înrămat-o și o păstrează ca pe un dar prețios.

Citește și: 

Echipă nouă în Formula 1! Anunț major: „Vrem să readucem factorul «wow» în sport”
CONSTRUCTORI
Echipă nouă în Formula 1! Anunț major: „Vrem să readucem factorul «wow» în sport”
Chiriile au explodat înainte de Jocurilor Olimpice din 2024! O noapte de cazare în Paris costă astronomic
PARIS
Chiriile au explodat înainte de Jocurilor Olimpice din 2024! O noapte de cazare în Paris costă astronomic

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează