SPORTURI  »  FORMULA 1  »  DEZVĂLUIRI

Carlos Sainz și respectul față de Fernando Alonso: ”Se umflă o rivalitate care nu există”

Carlos Sainz a ajuns la Ferrari după doi ani la McLaren Foto Imago
Carlos Sainz a ajuns la Ferrari după doi ani la McLaren Foto Imago

Articol de - Publicat joi, 10 august 2023 18:15 / Actualizat joi, 10 august 2023 18:25

Carlos Sainz, 28 de ani, spune că de când e la Ferrari simte mai multă presiune și intensitate, asigură că se înțelege foarte bine cu colegul Charles Leclerc și că are mult respect pentru Fernando Alonso

Aflat la Ferrari din 2021, atunci când a semnat un contract pe 2 ani și l-a înlocuit pe Sebastian Vettel, Carlos Sainz traversează sezonul actual al Formulei 1 în ritmul echipei. Legendara grupare cu sediul la Maranello e departe de Red Bull, care conduce detașat și la constructori, și la piloți.

Este un an mai complicat decât am anticipat. Și am văzut acest lucru de la primele antrenamente din presezon, în Bahrein. Era clar că Red Bull are un avantaj net față de toți ceilalți”, aprecia Sainz într-un interviu pentru El País. 

„Apoi, puțin câte puțin, am urcat și noi, dar ultimele curse ne-au adus cu picioarele pe pământ”, a adăugat pilotul care ocupă locul 7 în clasament înaintea reluării sezonului după pauza de vară.

Carlos Sainz: „La Ferrari totul e sub lupă”

Ca la orice echipă mare, totul parcă se petrece într-o vitrină, fiind observat, disecat, criticat sau apreciat. „Intensitatea a crescut mult de când sunt la Ferrari. Orice faci e sub lupă, se vorbește mult despre tine în presă, iar asta te obligă să să fii mereu cu motivația la maximum pentru a înfrunta orice se întâmplă. Și bun, și rău”, explică Sainz.

Am 28 de ani și sunt la al nouălea sezon de F1. Îmbin tinerețea cu experiența pentru a mă descurca pe cât de bine posibil și cred că am făcut pași mari față de anul trecut - Carlos Sainz

El adaugă că „istoria din spate impune. Eu sunt primul care își dorește ca Ferrari să câștige din nou, sper să fie ciclul meu. E posibil să alergi pentru o echipă de tradiție mai mulți ani și să nu câștigi nimic sau să prinzi unul sau doi foarte buni și să triumfi”.

15 prezențepe podium are Carlos Sainz, care a reușit până acum o singură victorie, anul trecut, în Marele Premiu al Marii Britanii

Despre relația cu Charles Leclerc: „Ne înțelegem bine”

În ultimele curse a părut că există mai multe fricțiuni între Sainz și coechipierul său, Charles Leclerc. S-a schimbat relația dintre ei? „Știu de ce sunt întrebat asta, dar răspunsul este nu. Poate să se creeze această senzație din cauza mesajelor radio care s-au auzit pe transmisie, sunt din ce în ce mai atent ascultate”, a replicat spaniolul. 

„Dar dacă ne vezi pe Charles și pe mine afară din monoposturi... ne înțelegem foarte bine. Pe pistă suntem însă amândoi foarte competitivi”.

Max Verstappen și Red Bull merită tot respectul. Sunt în acea dinamică în care totul le iese bine, la un nivel la care ceilalți nu pot ajunge - Carlos Sainz

Carlos a declarat că Fernando Alonso, 41 de ani, dublu campion mondial, acum pilot la Aston Martin, a fost mereu idolul lui. De aceea nu înțelege „de ce se încearcă provocarea unui conflict cu cineva pe care îl respecți atât de mult. Eu cred că și el mă respectă pe mine. E un moment frumos pentru Spania și nu mi-ar plăcea să se umfle o rivalitate care nu există”. 

Citește și: 

I-a încheiat rapid parcursul lui Caroline Wozniacki la primul turneu jucat după trei ani și jumătate
WTA MONTREAL
I-a încheiat rapid parcursul lui Caroline Wozniacki la primul turneu jucat după trei ani și jumătate
Sorana Cîrstea, eliminată de Karolina Muchova de la Montreal
MONTREAL
Sorana Cîrstea, eliminată de Karolina Muchova de la Montreal

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează