SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL QATARULUI

5 episoade ȘOCANTE în Marele Premiu din Qatar » Ocon a vomitat în monopost, Stroll a LEȘINAT în timpul cursei + Alți 3 piloți duși la spital!

Piloții au avut de suferit în Marele Premiu al Qatarului +15   FOTO
Piloții au avut de suferit în Marele Premiu al Qatarului

Articol de - Publicat luni, 09 octombrie 2023 13:32 / Actualizat luni, 09 octombrie 2023 14:26

Căldura din Lusail a fost insuportabilă pentru mulți dintre piloții care au concurat duminică seara în Marele Premiu de Formula 1 al Qatarului  ♦ Majoritatea s-au simțit rău din cauza căldurii și umidității: Ocon a admis că a vomitat în timpul cursei, Sargeant a trebuit să se retragă din cauza deshidratării, Stroll susține că a leșinat în monopost! 

Cursa de Formula 1 din Qatar a fost extrem de provocatoare pentru majoritatea piloților. Deși a început târziu, la ora locală 20:00, termometrele arătau o temperatură de peste 32 de grade Celsius la startul întrecerii.

Căldura și-a lăsat amprenta asupra celor mai mulți dintre piloți, Esteban Ocon scriind la final, alături de o poză în care stătea întins pe podea, că „a fost cea mai dificilă cursă din cariera mea”. Opinia i-a fost împărtășită de Fernando Alonso, „condițiile au fost extreme”, și de Valtteri Bottas, „pur și simplu nu se răcea deloc, era ca și cum am fi în saună”.

5 mize uriașe pentru campionul Max Verstappen în acest final de sezon » Îi poate întrece pe Schumacher, Ascari și Raikkonen!
PILOȚI
5 mize uriașe pentru campionul Max Verstappen în acest final de sezon » Îi poate întrece pe Schumacher, Ascari și Raikkonen!

5 episoade ȘOCANTE în Marele Premiu de Formula 1 din Qatar

Câteva episoade sunt elocvente:

1. Esteban Ocon a VOMITAT în mașină. „A fost cea mai dificilă cursă. Aerul pe care-l simțeam era oribil, ca și cum îți arde casca! Deja în turul 15 îmi era rău, vomitam în mașină.

Am reușit să mă calmez ulterior, să mă concentrez și să recapăt controlul, dar vă rog, haideți să concurăm aici în decembrie data viitoare, nu în octombrie”, a spus francezul după cursă. În pofida dificultăților, pilotul Alpine a trecut linia de finiș al șaptelea.

2. Logan Sargeant a fost nevoit să se retragă. Americanul a fost scos pe brațe din monopost, iar Williams a anunțat ulterior că „a suferit din cauza deshidratării intense. În plus, a fost slăbit de simptomele de răceală pe care le-a simțit în urmă cu câteva zile”.

3. Alexander Albon a terminat cursa, dar a mers direct la centrul medical. „A fost dus acolo pentru a fi tratat pentru expunere acută la căldură”, a transmis Williams ulterior.

4. Lance Stroll susține că LEȘINA în timpul cursei. Imediat după ce a trecut linia de finiș, a ieșit cu greu din monopost și a mers la ambulanță. Vizibil amețit, a lovit ușa ambulanței, iar ulterior, după ce și-a revenit puțin, a precizat:

„A fost atât de dificil. Eram amețit, era întunecat, aveam tensiunea mică și îmi pierdeam cunoștința. Pur și simplu leșinam în mașină. Da, leșinam în mașină”.

5. Fernando Alonso a cerut în timpul cursei să-i fie aruncată apă pe monopost. „Scaunul arde! Putem face ceva la oprirea la boxe? Să aruncați apă sau ceva?”, a întrebat pilotul Aston Martin.

Cursa a fost câștigată de Max Verstappen, a 14-a victorie a sezonului pentru campionul mondial. Piloții McLaren, Oscar Piastri și Lando Norris, au completat podiumul.

Qatarezii au contract cu Formula 1 pe 10 ani, astfel că Marele Premiu de la Lusail ar trebui să aibă loc cel puțin până în 2032. 

Tot din Formula 1: 

Apple bagă o AVERE pentru Formula 1! Ar fi tranzacția sezonului

Pilotul din Formula 1 a cedat nervos: a aruncat volanul, apoi și-a BRUSCAT antrenorul personal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
m3lku
m3lku  •  09 Octombrie 2023, 16:36

pot înțelege că fără petrodolarii statelor arabe formula 1 s-ar duce de râpă, dar nu pot înțelege programarea asta absurdă a curselor, fără să țină cont de temperaturile de pe glob. nu înțeleg de ce nu fac turul statelor arabe la început și final de sezon, iar la mijlocul verii emisfera sudică + semi-vacanța de o lună.

brentford
brentford  •  09 Octombrie 2023, 14:52

Sa inteleg ca "SOCANTE" este mai socant decat "socante"?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează