SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU DIN ABU DHABI

Piloții din Formula 1 răspund marii întrebări: Verstappen sau Hamilton? Vettel, tranșant: „Lewis să mai câștige și 5 titluri, tot Schumacher rămâne cel mai mare”

Max Verstappen vs. Lewis Hamilton // foto: Guliver/gettyimages
Max Verstappen vs. Lewis Hamilton // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 10 decembrie 2021 08:00 / Actualizat vineri, 10 decembrie 2021 08:28

În ziua media din Formula 1, principalul punct de interes a fost reprezentat de duelul dintre Max Verstappen (24 de ani, Red Bull) și Lewis Hamilton (36, Mercedes) pentru titlul mondial. Mai mulți piloți importanți au comentat confruntarea aprigă dintre cei doi, care intră în ultima cursă a sezonului la egalitate de puncte.

  • Duminică, 12 decembrie, la Abu Dhabi va avea loc ultima cursă a sezonului din Formula 1.
  • Înainte de ultimul weekend din acest sezon, Max Verstappen și Lewis Hamilton sunt la egalitate în clasamentul piloților, cu 369.5 puncte. Max rămâne provizoriu pe prima poziție, având mai multe victorii (9) decât pilotul Mercedes (8).
  • Hamilton are 7 titluri în palmares, un record al competiției, în vreme ce Verstappen nu a simțit gustul triumfului la final de sezon. 
  • Weekendul de F1 debutează vineri, 10 decembrie, cu două sesiuni de antrenament, programate la ora 11:30, respectiv 15:00. Calificările sunt sâmbătă, de la 15:00, iar cursa duminică, de la aceeași oră. 

Deznodământul sezonului 2021 din Formula 1 este așteptat cu sufletul la gură nu doar de fanii lui Verstappen și Hamilton, cât și de rivalii acestora din padocul F1.

FIA explică de ce l-a penalizat pe Max Verstappen pentru ciocnirea cu Lewis Hamilton » Fanii olandezului sunt furioși: „Singurul sport din lume unde se întâmplă așa ceva”
MP DIN ARABIA SAUDITĂ
FIA explică de ce l-a penalizat pe Max Verstappen pentru ciocnirea cu Lewis Hamilton » Fanii olandezului sunt furioși: „Singurul sport din lume unde se întâmplă așa ceva”

Fernando Alonso: „Mercedes merită titlul la constructori, Verstappen la piloți”

Joi, în ziua media, întrebările despre lupta pentru titlu a celor doi nu puteau lipsi. Cel mai elaborat răspuns i-a aparținut lui Fernando Alonso, pilot Alpine și dublu campion mondial, în 2005 și 2006:

„Amândoi conduc incredibil - fără greșeli, merg până la limită în fiecare cursă. Ei ocupă primele două locuri în fiecare cursă, pentru că sunt la un alt nivel față de ceilalți.

În ultima vreme, mașina Mercedes a fost mai rapidă, au câștigat câteva curse. Dar felul în care Max conduce e cu un pas înaintea tuturor. Am văzut acel tur de calificare în Jeddah, până a atins parapetul la ultimul viraj... Acel tur era opera lui Max, nu a celor de la Red Bull.

Cred că Mercedes merită titlul la constructori pentru că mașina lor e mai bună, iar Max titlul la piloți, pentru că a fost un pas înaintea tuturor în acest an”. 

Alonso a fost secondat de Pierre Gasly, pilot la AlphaTauri și fost coleg cu Max la Red Bull

„Este incredibil pentru sportul nostru ca doi piloți din echipe diferite să lupte pentru titlu în ultima cursă și să fie la egalitate după așa multe curse. Amândoi au avut un sezon incredibil. Sunt nerăbdător să văd ce se va întâmpla în acest weekend. Cred că Max va fi în față la final. Nu sunt sigur că vor termina cursa (n.r. - râde), dar cred că Red Bull și Max vor câștiga”. 

„Ce a realizat Verstappen este incredibil, dar Hamilton va învinge”

În tabăra opusă se află George Russell, pilotul celor de la Williams în acest sezon, iar de la anul coechipier cu Hamilton la Mercedes. Russell își vede conaționalul câștigător, deși salută prestațiile lui Verstappen din acest sezon:

„Cred că ceea ce a realizat Max este incredibil, îi port un respect uriaș pentru priceperea sa la volan, dar cred că Lewis va învinge. Faptul că încă se află în această luptă și că vine ca favorit aici este excepțional, având în vedere începutul de sezon. 

A câștigat 3 dintre primele 4 curse, când Red Bull avea o mașină superioară, asta pentru că Lewis nu greșește. A existat acea eroare incredibil de bizară în Baku, dar în afară de asta, nu are zile proaste. E mereu acolo. Oamenii mereu vor vadă outsiderul sau o persoană diferită câștigând, dar cred că încep cu adevărat să respecte și să admire ce a realizat Lewis”.

1.47 - 1.51este intervalul cotelor acordate de casele de pariuri pentru ca Hamilton să câștige titlul piloților. Verstappen este văzut cu șansa a doua, 2.50 - 2.65

Vettel: „Hamilton poate să mai câștige 5 titluri, tot Schumacher rămâne cel mai mare”

O opinie tranșantă vine dinspre Sebastian Vettel, de 4 ori consecutiv campion mondial în Formula 1 alături de Red Bull, între 2010 și 2013. Neamțul spune că Michael Schumacher, în 7 rânduri campion mondial, va rămâne cel mai bun din istorie chiar dacă Hamilton îl va depăși la totalul titlurilor câștigate. În prezent, Lewis și Schumacher sunt la egalitate. 

„Michael este eroul meu. Din acest motiv, probabil nu vreau ca Lewis să câștige, dar adevărul este că amândoi au avut un sezon bun și intră în ultima cursă a sezonului cu oportunitatea de a câștiga titlul pentru că o merită. Într-un fel, aș fi fericit dacă recordul lui Michael ar rămâne în picioare, dar chiar dacă Lewis câștigă, Michael rămâne cel mai mare din istorie. 

Lewis poate să mai câștige un titlu, două, trei sau cinci, dar asta nu schimbă nimic pentru mine, deși mă înțeleg cu Lewis. Instinctul îmi spune că vreau ca Max să câștige pentru a ține acel record în viață, dar mintea îmi e clară: cine e mai bun, să câștige”. 

Sper doar să joace curat, pentru imaginea F1. 

- Carlos Sainz jr., Ferrari

Citește mai multe știri despre rivalitatea Verstappen - Hamilton: 

Consilierul-șef de la Red Bull recunoaște că a evaluat greșit accidentul dintre Verstappen și Hamilton

Lewis Hamilton îl pune la punct pe Verstappen după scenele incredibile din Arabia Saudită: „A depășit limita! Unii nu aplică regulile și nici nu se gândesc la ele”

Citește și:

Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Plecare-șoc de la Rapid » Jucătorul dat afară după doar un an în Giulești
Superliga
Plecare-șoc de la Rapid » Jucătorul dat afară după doar un an în Giulești
Meci ȘOCANT în Ungaria » Aveau nevoie de 41-0 ca să ia titlul în ultima etapă. Cât crezi că s-a terminat?
Campionate
Meci ȘOCANT în Ungaria » Aveau nevoie de 41-0 ca să ia titlul în ultima etapă. Cât crezi că s-a terminat?

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (8)
lagardere_72
lagardere_72  •  10 Decembrie 2021, 17:12

În articolul de pe site-ul F1 sunt mai mulți piloți care doresc ca Verstappen să câștige (Vettel, Alonso, Tsunoda, Raikonen, Gasly) și doar Russel îl dorește pe Hamilton (probabil pentru că vor fi coechipieri de la următoarea cursă), pe când Mick Schumacher, Ricciardo, Stroll, Mazepin și Sainz sunt indeciși. Au rămas 7 piloți despre care nu se știe părerea lor (sau nu au fost întrebați), dar între cei 7 sunt și cei 2 coechipieri (Perez , respectiv Bottaș ). Așa că nu m-aș mira ca Hamilton să aibă viață grea de la alți piloți.

basan
basan  •  10 Decembrie 2021, 16:36

Hamilton e un ***.M-as bucura să nu termine cursa de duminică.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

marius.bxl
marius.bxl  •  10 Decembrie 2021, 14:08

Sincer nu vreau ca recordul lui Sumi sa fie doborât. A câștigat cu beneton su la ferrari dupa 4 ani. *** a prins cea mai in forma echipa la mercedes de aia a castigat

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează