SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL BELGIEI

Încă un trofeu spart + Discuțiile dintre Max Verstappen și inginer » „Singura problemă e că 200 de milioane de oameni le pot auzi!”

Momentul în care Helmut Marko încearcă să salveze trofeele în timpul celebrării Foto Imago Images
Momentul în care Helmut Marko încearcă să salveze trofeele în timpul celebrării Foto Imago Images

Articol de - Publicat luni, 31 iulie 2023 16:35 / Actualizat luni, 31 iulie 2023 17:17

Max Verstappen intră în pauza de vară de o lună cu 10 victorii, dar și cu a doua cupă ciobită, după cea din Ungaria. Red Bull sunt de neatins deocamdată, chiar dacă dialogul dintre campionul mondial și inginerul său a avut momente tensionate.

Cursa de la Spa-Francorchamps a marcat a 12-a victorie a celor de la Red Bull din tot atâtea posibile în sezonul actual – devine astfel prima echipă care izbutește un parcurs atât de dominant, fără niciun pas greșit.

Verstappen a adunat triumful cu numărul 10, ultimele 8 consecutive, și are 125 de puncte în fața coechipierului Sergio Perez înaintea pauzei de vară întinse până la finalul lunii august. La fel ca în Ungaria însă, la etapa precedentă, olandezul s-a ales cu un trofeu care nu este intact.

De data aceasta, cupa din Belgia s-a spart după o fotografie de grup care celebra victoria. La Hungaroring, Lando Norris ar trebui să aibă remușcări fiindcă trofeul de porțelan s-a ciobit după ce ocupantul locului 3 a izbit sticla cu spumant de podium pentru a o deschide. În urma impactului, materialul fragil nu a rezistat.

„Nu vă îngrijorați, îl facem la loc”

La Spa, un scurt clip postat pe contul de Instagram al echipei aflate în frunte în clasamentul constructorilor arată cum câțiva membri ai ei aleargă spre cameră, în timp ce alții împrăștie conținutul unor cutii de Red Bull. Iar un panou cade peste cupă, zdrobind-o.

Trofeul este din nou spart”, a strigat Max, în timp ce câteva persoane încearcă să-l recompună. ”Nu vă îngrijorați, îl putem face la loc, e în drum spre Milton Keynes”, scrie în dreptul filmulețului.

Verstappen a vorbit și despre schimburile de replici pe care le-a avut în timpul cursei cu experimentatul inginer de cursă Gianpiero „GP” Lambiase. Dialogul lor a amuzat și captivat audiența, dar a și ridicat semne de întrebare despre relația dintre cei doi.

Max a spus că este bună și că respectivele comentarii au fost serioase „probabil în proporție de 50-50”. Prima izbucnire a fost vineri, în calificări, pentru care campionul mondial și-a prezentat ulterior scuzele. Duminică, Lambiase i-a comunicat lui Verstappen să aibă încredere și să-i urmeze instrucțiunile. A adăugat mai târziu și că ar fi bine să-și folosească mai mult capul.

Uneori sar scântei între ei, dar Max este dintre cei care se aprind repede și la fel de repede se calmează. GP nu uită însă la fel de repede – Christian Horner

GP, echivalentul lui Jason Statham

Boss-ul echipei, Christian Horner, susține că Verstappen și Lambiase au o legătură strânsă, construită de-a lungul anilor. „Au colaborat de la prima cursă la care Max a urcat într-un monopost. El este foarte exigent, de aceea trebuie să ai un caracter puternic ca gestionezi acest lucru.

GP este echivalentul nostru pentru Jason Statham sau cel puțin așa pare”, a glumit Horner, comparându-l pe inginer cu actorul protagonist în multe filme de acțiune.

„Este ferm și corect, există mult respect între cei doi. Asta vine din încrederea reciprocă. Singura problemă e că 200 de milioane de oameni le pot auzi conversațiile”, a încheiat el.

Citește și: 

Red Bull la pătrat: niciun dubiu pe Spa Francorchamps, în ultima cursă din Formula 1 înaintea pauzei de vară
MP AL BELGIEI
Red Bull la pătrat: niciun dubiu pe Spa Francorchamps, în ultima cursă din Formula 1 înaintea pauzei de vară
Natura a pus stăpânire pe „Flamaropol” » De 10 ani, patinoarul rămâne o enigmă pentru primarii din București
reportaj
Natura a pus stăpânire pe „Flamaropol” » De 10 ani, patinoarul rămâne o enigmă pentru primarii din București

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează