SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  DECIZIE

Decizie importantă a Comitetului Executiv: gimnastele Ioana Stănciulescu și Silviana Sfiringu se întorc la Centrul Olimpic!

Articol de - Publicat joi, 28 noiembrie 2019 10:00

Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică a decis ieri că Ioana Stănciulescu și Silviana Sfiringu, care se antrenau la Constanța, vor reveni la Centrul Olimpic începând cu 1 decembrie. 

Discuțiile din Comitetul Executiv de ieri au durat ore bune, ele ducând la unele hotărâri. Cele mai promițătoare junioare ale României, Silviana Sfiringu și Ioana Stănciulescu, vor reveni la Deva alături de colegele lor, după o lună petrecută la Constanța, unde s-au antrenat în sala clubului Farul sub comanda lui Nicolae Forminte. FRG hotărăse pe 24 octombrie o descentralizare a lotului olimpic.

În plus, s-a propus ca Liliana Cosma, componentă a colectivului de antrenori de la Deva, să fie coordonator. Fostă gimnastă, Cosma nu a dorit să comenteze pe marginea acestei hotărâri. Nicolae Forminte, cel care deținea această funcție din 2016, ar urma să revină și el la centrul olimpic alături de fetele de la Constanța, însă acesta a spus că va decide în zilele următoare ce va face. 

Tehnicianul în vârstă de 63 de ani a trimis ieri o scrisoare deschisă către C.Ex, în care prezenta din nou varianta sa, explicând motivele pentru care România a ajuns să fie a 22-a în lume. 

Demisia, o variantă 

Andreea Răducan, care a participat și ea la Comitetul Executiv, dar nu în calitate de președinte pentru că este în concediu maternal, a fost nemulțumită de decizii și a anunțat că se gândește la demisie, ea dorind schimbarea. 

„Din păcate, acest Comitet Executiv nu a adus nimic nou. Din punctul meu de vedere, nu cred că se doreşte o revigorare a gimnasticii româneşti. De când am venit în federaţie, foarte greu reuşesc să construiesc ceva, e mai mult o luptă a supravieţuirii. 

Nu neapărat că ceilalţi componenţi ai Comitetului Executiv au rea-intenţie, dar e foarte greu să schimbăm lucrurile cu atitudinea pe care o au dumnealor. Demisia este condiţionată de faptul că aceste colective tehnice pe care le-am avut până în acest moment nu şi-au îndeplinit obiectivele”, a spus Andreea Răducan, citată de Agerpres.  

Apoi a continuat: „S-a discutat cu alţi antrenori şi din ţară, şi din afară. Nu este un proces finalizat în momentul de faţă. Eu îmi doresc foarte tare schimbări la nivelul antrenorilor loturilor din perspectiva faptului că nu ne-am îndeplinit obiectivul. 

Nu spune nimeni că nu e o perioadă dificilă pentru gimnastică... iar antrenori foarte mulţi în ţară pe care să-i putem aduce nu sunt. Însă nu cred că există suficientă motivaţie din partea noastră, a celor din federaţie. Şi atunci, decât să ducem o luptă continuă din care să nu reiasă nimic pozitiv, cred că e mai bine ca eu să fac un pas, nu neapărat înapoi, ci în lateral şi să îmi continui drumul cu ceea ce consider eu că e mai bine”.  

Locțiitoarea Andreei Răducan în această perioadă este Marcela Fumea, vicepreședinta FRG. Printre cei care au participat ieri la ședință au fost Anca Grigoraș, Olga Didilescu, Virginia Oprișan, Dan Grecu și Mircea Apolzan.

Silviana Sfiringu și Ioana Stănciulescu: „Era mai bine la Deva”

Vezi și: 

VIDEO REPORTAJ EXCLUSIV GSP // Gimnastica românească, într-o situație șocantă: cele mai promițătoare sportive se pregătesc într-o sală improprie, inundată de praf de magneziu!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mobilajucarii
mobilajucarii  •  28 Noiembrie 2019, 22:25

Cum adică "alături de colegele lor" ? Se anulează descentralizarea, revine toată lumea la Deva ? Unde este publicat comunicatul FRG ? Ce se întâmplă cu diriguitorii gimnasticii românești, ce însemnează bâjbâiala aceasta ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează