SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  JOCURILE OLIMPICE

VIDEO&FOTO Elisabeta Lipă a revenit la sentimente mai bune față de gimnastica românească: „Nu stau cu biciul pentru performanță!”

Articol de , , - Publicat luni, 09 octombrie 2023 20:53 / Actualizat luni, 09 octombrie 2023 21:22

Prezentă la Muzeul Sportului pentru lansarea cărții „Forța femeilor în sport”, Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport a avut un discurt schimbat despre echipa feminină a României, care a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor.

Și asta după ce înaintea calificării Elisabeta Lipă critica în termeni duri prezența unei delegații numeroase la Campionatele Mondiale de la Antwerp. Acum, aceasta și-a schimbat discursul și a lansat o provocare având încredere că din Franța se vor întoarce acasă cu medalii.

Un nou început pentru gimnastica din România? Cum sunt privite rezultatele de la Campionatele Mondiale de la Antwerp
CAMPIONATELE MONDIALE» CONCLUZII
Un nou început pentru gimnastica din România? Cum sunt privite rezultatele de la Campionatele Mondiale de la Antwerp

VIDEO. Elisabeta Lipă, șefa sportului românesc: „Nu stau cu biciul”

„Eu le iau pe gimnaste în brațe oricum, ci nu doar când merg la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să le iau în brațe și cu o medalie pentru că acum au demonstrat că se poate. Le recomand să dea dovadă de echipă pentru că doar așa s-a demonstrat că putem obține ceva”, a spus Lipă.

Aceasta a continuat: „Am fost aproape și acum de o medalie prin locul patru obținut de Sabrina Voinea. Îmi doresc ca și ea să facă parte din echipa națională a României și să ajute echipa, să tragă la aceeași căruță”.

Întrebată de faptul că a criticat prezența numeroasă a delegației în urmă cu câteva săptămâni, Elisabeta Lipă a replicat:

Eu nu stau cu biciul pe nimeni pentru că performanța nu se face stând cu biciul pe cineva. Performanța se face cu pasiune, dedicare. Nu este suficient să ocupi o poziție într-o instituție și să nu faci nimic. Vorbesc în general, nu doar la gimnastică. Dacă vrei să fi port drapelul unei generații trebuie să ai implicare!
- Elisabeta Lipă, președinte ANS

Elisabeta Lipă a dat de pământ cu șefii de la FR de gimnastică

La sfârșitul lunii septembrie, Elisabeta Lipă a criticat prezența numeroasă a delegației FR de gimnastică la Campionatele Mondiale de la Antwerp.

+28 FOTO

„Ce știu la ora actuală este că sunt multe persoane care sunt plecați acolo ca turiști. Și din sportivi nu vor participa pentru că sunt accidentați. Trebuie să avem puțină răbdare. Dar voi face o analiză foarte amănunțită în ceea ce privește Federația Română de gimnastică”, spunea șefa sportului românesc.

Citește și:

Bourceanu se așteaptă la 6 puncte în „dubla” cu Belarus și Andorra: „Jocul nu e cel mai relevant, ci doar rezultate”

Panduru, fermecat de jucătorul lui Dinamo: „L-a terorizat pe Mogoș”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
AlexandraN
AlexandraN  •  10 Octombrie 2023, 22:17

Daca tacea, filosof ramanea...Doamna Lipa a exprimat o parere corecta si pertinenta, chiar daca, in stilu-i caracteristic, oarecum nefinisata. Acum mai ca nu se scuza pt ce a zis. Mi se pare grav sa nu ai taria de caracter de a-ti sustine si mentine parerile. Cu atat mai mult cand vorbim de sefa sportului romanesc

MaxiP
MaxiP  •  10 Octombrie 2023, 09:59

Aaaaa... deci rezultatele pozitive de la Mondialul de Gimnastica se datoreaza discursului dur al Elisabetei Lipa de cu 2 zile inainte de startul competitiei. A stat cu biciul si s-au speriat gimnastele, facand performanta. Penibil! E groaznic, asteptam sa vad cum va remedia dupa competitie ceeac e a spus, a esuat mai rau. Apropo, ca vorbea de cei care merg la Antwerp desi sunt accidentati. Stim, banuiesc, cine era sportivul accidentat care s-a dus ca "turist" cu lotul. E Gabi Burtanete, cel mai bun gimnast roman (la masculin) la ora actuala, un gimnast cotat cu sanse de medalie olimpica la anul, locul 4 la sarituri anul trecut la Mondiale. A fost trecut ca rezerva, da, se stia ca nu va participa. Daca el nu-si permite sa faca parte din lot, chiar neparticipand, sa mai stea si doamna Lipa pe-acasa cand vine vorba de plimbari pe la competitii.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează