SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  SITUAȚIE

VIDEO Marcel Ciolacu intervine în scandalul momentului din sportul românesc: „Este de neconceput tratamentul la care este supusă această echipă”

Articol de - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 18:34 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 19:51

Echipa feminină de gimnastică s-a calificat, pentru prima dată în ultimii 12 ani, la Jocurile Olimpice, şi urmează să meargă la Paris, însă Federaţia de Gimnastică nu mai are bani pentru antrenamente. Premierul Marcel Ciolacu se implică în această situație halucinantă și a făcut declarații la începutul ședinței de Guvern de astăzi.

După 12 ani de pauză în care echipa feminină de gimnastică a României a rămas acasă și n-a mai participat la Jocurile Olimpice, anul acesta fetele au reușit calificarea pentru ediția de anul viitor de la Paris.

„Apelul este adresat către mediul economic din România”

Doar că Federaţia de Gimnastică a făcut un apel la donatori să ajute lotul care nu mai are bani pentru antrenamente! Conform romania.europalibera.org, Federaţia ar avea nevoie de două milioane de euro până anul viitor, bani care ar asigura în special pregătirea din străinătate a gimnastelor, care în România nu au aparate similare cu cele pe care vor concura la Paris.

„Rezultatele excepţionale reuşite de tânăra echipă de gimnastică feminină, prin calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, 2024 impun necesitatea asigurării unor condiţii de pregătire superioare celor existente în România, similare cu cele ale echipelor cu care vom concura”, a fost mesajul pe care Carmencita Constantin, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, l-a transmis zilele trecute.

Aceasta a mai adăugat: „Apelul FR Gimnastică este adresat către mediul economic din România, care are la îndemână mecanismul de susţinere şi care înţelege că sportivii noştri şi comunitatea gimnasticii româneşti au nevoie de susţinere pe termen lung, de predictibilitate financiară, în completarea fondurilor guvernamentale”.

Marcel Ciolacu: „Este de neconceput tratamentul!”

Astăzi, premierul Marcel Ciolacu a venit cu o solicitare expresă către şefii Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Comitetului Olimpic şi Sportiv, Elisabeta Lipă, respectiv Mihai Covaliu.

Pe finalul ședinței, șeful Executivului a declarat: „Închei printr-o solicitare expresă adresată atât președintei Agenției Naționale pentru Sport, cât și președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Îi aștept să vină în acest weekend cu o propunere coerentă privind asigurarea unei finanțări care să permită echipei de gimnastică artistică a României, calificată la Olimpiadă, nu doar să participe, ci și să lupte pentru medalii. Este de neconceput tratamentul la care este supusă această echipă care a făcut istorie în sportul mondial”.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 11 august 2024.

Citește și:

Cea mai sexy înotătoare de la Europene e cu ochii pe David Popovici: „Încă e foarte tânăr!”
CE ÎN BAZIN SCURT
Cea mai sexy înotătoare de la Europene e cu ochii pe David Popovici: „Încă e foarte tânăr!”
Nick Kyrgios și-a deschis cont pe o platformă pentru adulți: „Doar aici veți putea vedea așa ceva”
DECIZIE
Nick Kyrgios și-a deschis cont pe o platformă pentru adulți: „Doar aici veți putea vedea așa ceva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  09 Decembrie 2023, 14:25

Ciolac in limba turca inseamna "***" ...Isi face "publicitate ieftina" , zambeste fals , pentru ca este "Total fals" ... Noi , tacem !... Tacerea este de "Aur" ?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

futhienzbang
futhienzbang  •  09 Decembrie 2023, 08:02

bre,ciomagule dă ce le plătești pe *** alea de la handbal din bani publici și pentru fetele astea nu ai bani?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parpalache
parpalache  •  09 Decembrie 2023, 07:29

*** cenușiu a primit o.k. de la stapani sa faca pe„patriotul”acum in campania electorala(tocmai s-a intors de la instructaj-pardon,vizita, la Inalta Poarta!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează