SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATE MONDIAL / MESAJ

Simone Biles mulțumește pentru sprijin: „Ați fost niște piloni neclintiți în călătoria mea legată de sănătatea mintală”

Simone Biles medaliată la Mondiale Foto Imago
Simone Biles medaliată la Mondiale Foto Imago

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2023 21:10 / Actualizat joi, 12 octombrie 2023 21:10

Simone Biles, 26 de ani, a avut o revenire de triumf la Campionatele Mondiale de la Antwerp, încununată cu 4 medalii de aur și una de argint. Ea a lipsit 2 ani din competiții pentru a se recupera în urma problemelor de sănătate mintală

Gimnasta americană s-a întors în competițiile internaționale odată cu Campionatele Mondiale din Belgia și a arătat o dată în plus cât de puternică, eficientă și spectaculoasă este.

Și-a îmbogățit palmaresul impresionant cu alte 5 medalii: 4 de aur – echipe, individual compus, bârnă și sol, și una de argint, la sărituri, ajungând la un total de 30 de distincții la întrecerile lumii.

Biles a lipsit 2 ani din concursuri, după retragerea abruptă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la capătul concursului pe echipe, citând probleme de sănătate mintală. Ulterior a explicat că a suferit de „twisties”, un fenomen psihologic care îl face pe un gimnast să-și piardă senzația de conștientizare în aer în timp ce efectuează elemente ce conțin răsuciri, șuruburi.

Nu era prima dată când pățise așa ceva la sol sau sărituri, dar i se întâmplase în premieră și la celelalte aparate, paralele și bârnă.

Simone Biles: „Gratitudine față de fani, prieteni, familie”

Revenită în competiții anul acesta, în august, când a cucerit al 8-lea titlu național la individual compus, a atins repede un nivel înalt, iar la Mondiale a strălucit cu adevărat.

4 medalii de aurare Simone Biles la Jocurile Olimpice, toate cucerite la Rio de Janeiro 2016 cu echipa, la individual compus, sărituri și sol, una de argint, cu echipa la Tokyo 2020, și două de bronz, la bârnă în 2016 și 2020

Vreau să-mi exprim imensa gratitudine față de fani, prieteni, familie și parteneri, cei care au fost piloni de sprijin neclintiți în călătoria mea legată de sănătatea mintală”, a notat zilele acestea Simone Biles într-o postare pe rețelele sociale.

„Încurajarea, dragostea și încrederea voastră în mine au fost extrem de importante pentru succesul atins și pentru recuperare. Să știu că sunteți acolo, susținându-mă, dându-mi puterea de a traversa momentele cele mai dure a fost foarte important pentru mine”, a adăugat americanca.

Campionatele Mondiale au fost un vis extraordinar, încă nu îmi vine să cred!”, a încheiat ea.

Considerată cea mai mare gimnastă din istorie grație palmaresului impozant și a inovațiilor aduse sportului ei, Simone Biles a declarat că plănuiește să participe și la ediția de anul viitor a Jocurilor Olimpice, găzduită de Paris.

Exercițiul la sol de la Campionatele Mondiale 2023

Citește și: 

Alba Blaj, victorie cu 3-1 în fața campioanei Cehiei » A încheiat neînvinsă prima grupă de calificare din Liga Campionilor și merge mai departe
LIGA CAMPIONILOR
Alba Blaj, victorie cu 3-1 în fața campioanei Cehiei » A încheiat neînvinsă prima grupă de calificare din Liga Campionilor și merge mai departe
CIO a suspendat Comitetul Olimpic Rus! Motivul ține de decizia lui Vladimir Putin
RUSIA
CIO a suspendat Comitetul Olimpic Rus! Motivul ține de decizia lui Vladimir Putin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează