SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Adi Vasile surprinde înainte de Mondial: „Absența Cristinei Neagu ne prinde bine. E cel mai bun lucru!”

Articol de GSP - Publicat marti, 23 noiembrie 2021 23:37 / Actualizat miercuri, 24 noiembrie 2021 00:05

Selecționerul Adrian Vasile (39 de ani) a vorbit despre absența Cristinei Neagu (33 de ani) din lotul pentru Campionatul Mondial din Spania, programat între 1 și 19 decembrie 2021. 

Cristina Neagu a luat o pauză de la prima reprezentativă după Jocurile Olimpice și ia în calcul să revină în 2022.  Interul stânga nu se regăsește acum pe lista celor 21 de jucătoare convocate de Adi Vasile, iar selecționerul a spus într-o conferință de presă susținută azi că vede absența vedetei de la CSM București ca pe un lucru bun!

Adi Vasile surprinde după absența Cristinei Neagu de la Campionatul Mondial: „Cred că e cel mai bun lucru pentru mine”

„Eu văd situația așa: pentru ca echipa României să fie cea mai bună versiune este foarte bine că Neagu face pauză la acest Mondial. Noi trebuie să înțelegem, să ne punem în cele mai bune situații pentru a ne fructifica toate șansele pe care le avem și încredere să fie la un nivel cât mai înalt, astfel că atunci când revine Cristina să avem un nivel mai ridicat.

Nu e ușor ca antrenor să nu o ai pe Cristina în echipă. Îmi plac provocările, astfel că pentru mine cred e cel mai bun lucru ca Cristina să nu fie la acest Mondial. Ne prinde bine absența ei.  Lipsa ei ne va motiva pe noi toți să tragem și mai tare și să atingem un nivel de pregătire ridicat. Când va reveni și Cristina să fim cu adevărat o forță.

Se va întoarce în 2022. Acum trebuie să exploatăm punctele forte. 

Obiectivul principal e calificarea la JO 2024. Acest Mondial este o bornă intermediară. Vrem să fim cea mai bună versiune a noastră și vom încerca să câștgăm fiecare meci. Ne vom pregăti pentru asta. La nivel de echipa națională contează foamea și ambiția cu care reprezinți naționala. Trebuie să înțelegi că nu e nimic mai presus. 

Avem jucătoare tinere și încercăm să le oferim contextul potrivit pentru înalta performanță”, a spus Adi Vasile. 

Lotul României pentru Campionatul Mondial din Spania

  • Portari: Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă
  • Jucătoare: Bianca Bazaliu, Oana Borş, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Cristina laslo, Laura Moisă, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoşer, Andreea Popa, Andreea Rotaru, Ana Maria Savu, Alexandra Subţirică, Ana Maria Tănăsie, Sorina Tîrcă şi Mădălina Zamfirescu.

O veste bună este revenirea Crinei Pintea (31 de ani). Pivotul de la Gyor s-a recuperat după o accidentare și a revenit cu poftă de joc în Liga Campionilor, marcând 5 goluri în victoria formației sale din week-end, 37-20 contra lui Kastamonu.

„Mă simt foarte bine. Dacă sunt aici, înseamă că sunt bine”, a spus Pintea.

Citește și: 

Gheorghe Tadici recidivează » Își bruschează o jucătoare în timpul meciului! Ce s-a putut vedea pe transmisiunea în direct

SCM Râmnicu Vâlcea s-a calificat în grupele EHF European League! Câte reprezentante ar putea avea România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
maxp
maxp  •  27 Noiembrie 2021, 12:10

Paradoxal, deși cea mai importanta absenta, e cea mai ușor de înlocuit. În sensul ca e postul pe care avem cele mai multe soluții de un nivel bun. Da, e o pierdere, pentru ca făcea de multe ori diferența, poate insa fi benefic pentru jocul colectiv. Marile probleme insa nu sunt pe postul de inter stâng, ci pe extreme si pe inter drept. Inca acum interi drepți sunt niște variante decente, mi-e foarte frica insa pe postul de extrema dreapta, unde mi se pare ca nu avem nimic. Si fără extreme chiar nu poți juca la nivel înalt.

copacabana_70
copacabana_70  •  26 Noiembrie 2021, 18:28

Tare mă tem că această situație seamănă cu cea a lui Hagi la Națională. S a retras,a revenit, pe urmă s a retras iar și de atunci nu ne mai calificăm nicăieri. Nu vine din urmă nimic de valoarea Cristinei. Ne vom scalda în mediocritate și în singurul sport care mai tine ridicata stacheta.

ceaiuri
ceaiuri  •  24 Noiembrie 2021, 17:55

Vasile gandeste..asa cum antreneaza,Neagu are o varsta care nu ii mai permita sa joace la unele turnee finale(6-7 meciuri sigur se joaca )dar poate inca sa-si ajute echipa de club,nici cand a venit la nationala nu am avut rezultate(mai degraba ne amintim de unele infrangeri rusinoase)avem jucatoare talentate(un inter dr cred ca mai avea loc in lot)care in cativa ani pot duce nationala mult mai sus

Vezi toate comentariile (9)
Comentează