SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - CEHIA, LUNI, 18:30, TELEKOM1 ȘI LIVETEXT GSP.RO

Ambros Martin înaintea duelului cu Cehia: ”Trebuie să le blocăm!”

Articol de - Publicat duminica, 10 decembrie 2017 19:05

România dispută azi ”optimile” la CM, iar antrenorul Ambros Martin crede că șansele sunt egale contra Cehiei.

  • Marian Ursescu, specialistul GSP în handbal feminin, este în Germania, de unde transmite cele mai interesante știri despre naționala României.

Echipa României s-a pregătit duminică, timp de o oră, în Gymnasium Engelsdorf, din Leipzig, sala unui liceu din orașul german. Primele 20 de minute au fost deschise presei, dar apoi Martin Ambros a vrut ca jucătoarele să nu mai fie deranjate de forfota celor din tribună. Urmează o zi cu miză, cea în care "tricolorele" întâlnesc Cehia pentru un loc în sferturile de finală ale CM.

Spaniolul a oferit la final declarații. Și tot ca până acum, a fost destul de rezervat, anunțând doar că meciul cu Cehia e cel mai important, că de el depinde totul, dar că nu pune o presiune suplimentară pe fete. "Știu și ele cât de mult contează, nu trebuie să le amintesc eu", glumește ibericul.

"Filozofia noastră: următorul meci e cel mai important", merge mai departe. "Este regula de care ținem cont. Avem în față un meci foarte greu. Dar care a fost simplu până acum? Poate cel cu Paraguay", întreabă tehnicianul Gyorului și tot el răspunde.

"Ambele echipe sunt la același nivel. Ambele își doresc să se autodepășească, să meargă mai departe în competiție. La acest echilibru, va conta foarte mult forma de moment, concentrarea din acea oră, felul cum se va simți fiecare. De aceea e greu de spus că una sau alta dintre formații e favorită".

"Joacă precum o echipă!"

Ambros Martin crede că atacul e punctul forte al Cehiei. "Nu e o echipă prea lejeră. Marchează foarte mult. Uitați-vă, în grupă câte goluri au înscris. E un oponent adevărat, joacă în viteză. Au multe combinații, jucătoare de calitate, aruncătoare de la distanță, extreme bune, formează un team complet", e caracterizarea făcută Cehiei în câteva fraze de Ambros.

Tehnicianul României spune că nu va acorda atenție special nici uneia dintre adversare. "Știu că Iveta Luzumova e handbalista lor cea mai importantă. Asta nu înseamnă însă că, dacă vom reuși să o anihilăm pe ea, vom câștiga și meciul. Așa că nu o să ne concentrăm pe ea", spune Ambros.

Rezervele trebuie să aducă prospețime

Ambros Martin e bucuros că meciul cu Cehia se joacă luni, a avut două zile la dispoziție să-l pregătească. "Aveam nevoie de mai mult timp de refacere după drumul lung Trier-Leipzig, în care am pierdut deja jumătate de zi. Acum suntem sută la sută focusați pentru Cehia", spune antrenorul. Ibericul așteaptă ca toate jucătoarele să pună umărul la o victorie care să ducă România între primele 8 echipe din lume. "Cele care au jucat mai mult trebuie ajutate și de celelalte. Important e ca fetele care intră de pe bancă să aducă un plus, să vină cu soluții", subliniază Martin. 

"Sunt foarte bucuros că am arătat putere mentală, am câștigat multe meciuri pe final. Nu am fost nervoase în momentele cheie, am jucat liniștite. Mai avem multe de învățat și pentru următoarele jocuri"
Ambros Martin

"Suntem pregătiți pentru optimi, nu ne gândim mai departe. Nu poți ajunge în sferturi sau în semifinale dacă nu treci de Cehia. Așa că ne concentrăm doar pentru asta, momentan"
Ambros Martin

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează