SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

Au ratat CSM București, de puțin, dar au bătut Vâlcea!

Hora bucuriei pentru fetele de la Cisnădie FOTO Dan Potor
Hora bucuriei pentru fetele de la Cisnădie FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat duminica, 23 mai 2021 20:54 / Actualizat duminica, 23 mai 2021 21:45

Măgura Cisnădie a scăpat printre degete un rezultat bun cu CSM București sâmbătă. Nu au mai ratat ocazia duminică în fața vâlcencelor

Meci incredibil în etapa a 27-a a Ligii Naționale între Măgura Cisnădie și SCM Rm. Vâlcea. Pentru echipa din Vâlcea jocul nu mai avea nicio miză, nemaiputând pierde locul 3. Vâlcea, formația cu cea mai bună apărare din România în ultimii trei ani, a încasat 35 de goluri. Nu se mai întâmplase asta niciodată în ultimele trei sezoane!

Vâlcencele au fost simple jaloane în apărare, iar cei trei portari, au prins împreună 5 mingi pe durata partidei. Cisnădie a jucat tot meciul în doar 8 jucătoare, plus portarii, dar oboseala s-a resimțit mai mult în tabără vâlceană. Cisnădie pierduse sâmbătă, în etapa a 26-a, 25-26 cu CSM București, după ce a condus pe final cu 24-22! Ratările clare, între care și două aruncări de la 7 metri, le-au costat cel puțin un punct. Duminică, echipa antrenată de Alexandru Weber a fost mai norocoasă.

Vâlcea a fost cea care a ratat o aruncare de la 7 metri la 33-34, prin Cristina Florica, dar și un contraatac prin Zeljka Nikolici. Cei doi arbitri, cuplul clujean Mîrza-Nedelea au ”stins” însă lumina în sală la ultima acțiune a sibiencelor. Au acordat aruncare de la 7 metri după un fault la 9 metri, fără ca vreo jucătoare vâlceană să fie în semicerc.

Arbitri ”cocoșați”. Federația e în week-end

De altfel, în ultimele 5 minute, cei doi au înclinat terenul spre Sibiu, având cinci decizii pro-Cisnădie. Nu degeaba în lumea handbalului se vorbește de cei doi clujeni că sunt printre cei mai ”cocoșați” arbitri. Trimiși doar la meciuri în care trebuie să rezolve ”problemele”.

Nimeni din conducerea Federației Române de Handbal nu a fost prezent la meciurile de ieri, de la Sf. Gheorghe. În primele zile a fost secretarul general Cristina Vărzaru. Vineri, în ziua liberă a ”turneului”, a avut loc ședința Comisiei Tehnice a FRH, una prezidată de președintele Alexandru Dedu. A fost însă sub demnitatea șefului FRH să asiste și la vreun meci din cele trei etape disputate la Sf. Gheorghe. Probabil că avea un week-end mult prea aglomerat. 

”Eu nu țin minte ca echipa mea să fi luat în România 35 de goluri într-un meci. Așa se întâmplă însă când nu mai există combativitate, nu mai există dorință. Știind că nu mai avem șanse la locul 2, noi nu am arătat că ne respectăm, în mod special în faza de apărare. Felicit Cisnădie că și-au dorit mult mai mult. Obiectivul echipei era de a prinde podiumul, l-am realizat, dar asta nu înseamnă că în ultimele meciuri nu trebuie să mai avem atitudine în teren” 
Florentin Pera, antrenor SCM Rm. Vâlcea

Rezultate etapa a 27-a a Ligii Naționale

  • CSM București-U Cluj Napoca 28-20
  • Minaur Baia Mare-Dacia Mioveni 31-22 
  • Dunărea Brăila-SCM Craiova 28-18 
  • Măgura Cisnădie-SCM Rm. Vâlcea 35-34 
  • CSM Slatina-Gloria Buzău 26-35 
  • HC Zalău-CSM Galați 22-20 
  • Rapid-Activ Ploiești 38-24

Clasament: 1. CSM București 76, 2. Minaur Baia Mare 64, 3. SCM Rm. Vâlcea 60, 4. Gloria Buzău 50, 5. Măgura Cisnădie 46

CSM București e matematic campioană pentru a cincea oară!

Veste cumplită anunțată de CS Dinamo » Soția lui Javier Humet a murit

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
razvyyc
razvyyc  •  24 Mai 2021, 16:30

Ursescule, citește regulamentul de joc, 7 m poate fi acordat și pentru un fault pe la 9-10 m, nu doar pentru apărare în semicerc.

1037972906348855
Emilian Albu  •  24 Mai 2021, 09:59

DOMNULE REDACTOR SEF CAT MAI SUNTEM NEVOITI SA CITIM ARTICOLELE ACESTUI REPORTER FARA MORALITATE. Valcea pierde numai din cauza arbitrilor. Cinci (5) infrangeri din cauza arbitrajului. Cu Baia Mare arbitrajul le-a furat locul 2 si speranta ca pot lua titlul, cu CSM arbitrajul este tot timpul impotriva, acum si cu Cisnadie arbitrajul a fost ostil. Domnule reporter (valabil si pentru domnul Pera) sunteti penibil. Libertatea de exprimare este buna cand este dublata si de profesionalism, nu de manipulare ordinara. Valoarea echipei din Valcea a fost (cu ajutorul federatiei) supraevaluta si favorizata. Dovada ? Neprogramarea meciului CSM - Slobozia, pentru a declara Valcea pe primul loc si a nu acorda titlul de campioana si revedeti dubla cu CSKA Moscova. Q.e.d.

1037972906348855
Emilian Albu  •  24 Mai 2021, 09:58

***. Valcea pierde numai din cauza arbitrilor. Cinci (5) infrangeri din cauza arbitrajului. Cu Baia Mare arbitrajul le-a furat locul 2 si speranta ca pot lua titlul, cu CSM arbitrajul este tot timpul impotriva, acum si cu Cisnadie arbitrajul a fost ostil. Domnule reporter (valabil si pentru domnul Pera) sunteti penibil. Libertatea de exprimare este buna cand este dublata si de profesionalism, nu de ***. Valoarea echipei din Valcea a fost (cu ajutorul federatiei) supraevaluta si favorizata. Dovada ? Neprogramarea meciului CSM - Slobozia, pentru a declara Valcea pe primul loc si a nu acorda titlul de campioana si revedeti dubla cu CSKA Moscova. Q.e.d.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează