SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Lunetista! Cristina Neagu e singura jucătoare de la Mondial cu procentaj sută la sută!

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 decembrie 2019 00:00

Pare simplu să bagi mingea în poartă de la 7 metri. Sunt doar 7 metri! Însă în presiunea meciului cu Ungaria şi cu România mereu disperată să recupereze ecartul de goluri, poarta ni se părea mult mai mică atunci când cuplul de arbitre din Germania dicta 7 metri în favoarea noastră!

  • România - Rusia (azi, ora 08:00), România - Suedia (marți, ora 13:30) și România - Japonia (miercuri, ora 11:00) sunt cele 3 partide pe care le avem de disputat în Main Round

  • Pentru a ne califica în semifinale trebuie să învingem în toate cele 3 partide și să așteptăm jocul rezultatelor
  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii

Dar am avut-o pe Cristina Neagu. Care în rest n-a avut reuşite mari pe tabelă, însă a fost perfectă de la linia penalty-urilor! 9 aruncări, toate transformate în gol! Inclusiv în minutul 59:55, când era lovitura decisivă pentru a câştiga partida şi pentru a merge în Main Round.

Un singur moment de ezitare a avut Neagu în priviţa executării. La 20-22, n-a fost foarte convinsă să meargă să bată ea, din tribună a părut că vrea să-i ofere mingea Crinei Pintea, cu care mai avusese o astfel de rocadă la jocul cu Muntenegru. Până la urmă, a tras tot ea.

Procentajul de 100% cu Ungaria nu e o noutate la acest Mondial pentru cea mai bună jucătoare din lume. A transformat în gol toate loviturile de 7 metri pe care le-a executat. Şi au fost nu mai puţin de 19 în cele 4 meciuri în care a evoluat.

38 de aruncărila poartă a avut Neagu în meciurile cu Muntenegru şi Ungaria, în care a marcat de 21 de ori

E la distanţă mare de restul jucătoarelor

Neagu este singura handbalistă prezentă la turneul final din Japonia care să fi executat peste 10 aruncări de la 7 metri şi care atinge procentajul maxim! 100% Printre jucătoarele care au transformat toate penalty-urile şi se apropie sau au atins măcar jumătate din nivelul căpitanului României se numără Radicevici (Muntenegru) 10 goluri, Liscevici (Serbia ) 10, Minevskaja (Germania) 9, Pizzo (Argentina) 9. 

La ce scor a executat Neagu cele 9 aruncări de la 7 metri cu Ungaria

Nr. aruncării Cât era scorul în România - Ungaria
11-7
25-9
39-16
415-18
516-19
618-20
720-22
822-25
927-27

"În primul rând, să baţi toate cele 9 aruncări de la 7 metri înseamnă că îţi asumi o responsabilitate uriaşă. Apoi, să nu ratezi nicio execuţie, într-un astfel de meci, cu o presiune teribilă, e ceva incredibil"
Oana Manea, la TV Digi Sport

Unde a executat Cristina cele 9 de 7m cu Ungaria

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Lunetista! Cristina Neagu e singura jucătoare de la Mondial cu procentaj sută la sută!

Jocul psihologic pe care Neagu l-a avut de disputat cu portarii maghiarelor a fost unul teribil. Şi sunt câteva concluzii extrem de interesante:

  • Cristina a schimbat de fiecare dată locul în care a aruncat, de la un 7 metri la altul, cu o singură excepţie. Chiar la ultima execuţie, cel de-al 9-lea "şut" l-a tras în acelaşi loc în care pusese mingea şi la al 8-lea penalty!
  • Neagu a tras doar în colţurile porţii. Nu a trimis niciodată balonul lângă şoldul goalkeeperilor, deasupra capului lor sau printre picioare.
  • 6 din cele 9 aruncări au fost sus şi doar 3 jos
  • ultimele 3 "şuturi" au fost cele mai precise, 7 şi 8 fix în vinclu, iar cel de-al 9-lea foarte aproape de vinclu

Doar 10% la restul aruncărilor

Neagu a avut o precizie fantastică de la linia de 7 metri, însă pe parcursul partidei, aruncările spre poarta Ungariei au fost ineficiente. Procentajul Cristinei a fost, foarte probabil, unul fără precedent în cariera ei. A marcat un singur gol din nu mai puţin de 10 "şuturi", 10% randament!!! A avut 8 aruncări de la 9 metri şi două de la 6 metri. 

E a treia marcatoare a Mondialului

Neagu a atins cota 40 de goluri la acest turneu final. E pe locul 3 în topul marcatoarelor, însă e singura care n-a bifat toate cele 5 partide de până acum. Cristina a fost menajată cu Kazahstan, meci în care Ryde n-a folosit-o niciun minut. Lider e Tjasa Stanko, de la Slovenia, ţară care însă nu e în Main Round şi va mai disputa doar două jocuri. 

  1. Tjasa Stanko (Slovenia) 45
  2. Eun Hee Ryu (Coreea de Sud) 43
  3. Cristina Neagu (România) 40
  4. Lois Abbingh (Olanda) 38
  5. Ana Gros (Slovenia) 37
  6. Jovanka Radicevici (Muntenegru) 34

Cum au trăit jucătorii de la CFR, 7 metri-ul marcat de Cristina Neagu în meciul cu Ungaria 

Crina Pintea, declarații după România-Ungaria 28-27: „Am avut încredere că o să înscrie Cristina” 

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Lunetista! Cristina Neagu e singura jucătoare de la Mondial cu procentaj sută la sută!

VEZI ȘI:

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // EXCLUSIV VIDEO Alexandru Dedu iese la atac după calificare: "Unii sunt români doar declarativ! Mergem spre canibalizare"

CORESPONDENȚĂ GSP DIN JAPONIA // VIDEO Interviu cu Mădălina Zamfirescu: „E o diferenţă de 30 de minute de la ruşinea ţării la mândria ţării, nu?"

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează